Gıgabyte gtx1660 ve Ryzen 5 2600 Pubg sıcaklık normalmi?

Kerem Erdem46

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımı daha yeni aldım ve pubg yükledim oyuna girdiğimde fps değerlerini sıcaklıklarını fan hızını falan görüyorsunuz detaylı olarak paylaştım  Sanırım işlemci sıcaklığı bilgisayarda normal fakat bana ekran kartı sıcaklığı biraz fazla geldi tamda anlamıyorum oyundayken sıcaklıklar 71 78 arası geziyor fakat oyunla alakalı sanırım oyunun ana sayfasındayken yani şu oyunu başlattığımız yerde sıcaklık  80 sabahta 10 dk açık kalmış lobide sıcaklık 83 yazıyordu. Bilgisayarda hiç bir ayarla oynamadım sizce bilgisayarın otomatik olarak yaptığı ayarlar iyimi fan hızı, sıcaklık, rpm falan çok fazla anlamıyorum detaylıca anlatırsanız çok mutlu olurum. Birde sanırım 83 olmasının sebebini ben kendim düşündüğümde anakart uygulamasında hedeflenen sıcaklık 83 yazıyor sizce o ayarı aşşağı çekmelimiyim son olarakta benim kasam CoolerMaster MasterBox MB501L sol tarafı plastik ve ekran kartının oraya getirdiğimde elimi yakacak derecede olmasada sıcaklığını hissediyordum plastik olduğu içinmi sizce orayı açmalımıyım kasam bu arada yanımda değil bilgisayar masası kullandığım için kasa için ayrılan yerde ve heryerden 5 cm boşluk bıraktım  çok fazla soru sordum kusura bakmayın :D şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. <3 
Ayarlar
Pubg Başı
Pubg10dk
Pubg30dk
Pubg Ana Sayfa

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sıcaklık sorununuz kasa içi havalandırmadan kaynaklı bir durum. Önden yeterince hava alamıyor hava alması için kasanızda yapmanız gereken bir durum varsa yapım. Kasa önünde yan kısımlar hava almak için açık mı kapalı mı bilmiyorum ama açık değilse bu sorun ve açılıyorsa parça vs. gibi bir şey varsa açın ki kasa içine hava akışı olsun. Bu sıcaklıkları düşürür. Artı olarak E.Kartı sıcaklıklığını fan hızı arttırarak düzeltemezsiniz otomatik ayarda bırakın bu kasa içi bir sorun. Ayrıca Lobide sıcaklığın armış olmasının sebebi Lobide FPS oranında bir kilit yok bileşenler tavan yapıyor o kısımda bu yüzden sıcaklık oyundakinden biraz daha yüksek.

KS

Kerem Erdem46

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sıcaklık sorununuz kasa içi havalandırmadan kaynaklı bir durum. Önden yeterince hava alamıyor hava alması için kasanızda yapmanız gereken bir durum varsa yapım. Kasa önünde yan kısımlar hava almak için açık mı kapalı mı bilmiyorum ama açık değilse bu sorun ve açılıyorsa parça vs. gibi bir şey varsa açın ki kasa içine hava akışı olsun. Bu sıcaklıkları düşürür. Artı olarak E.Kartı sıcaklıklığını fan hızı arttırarak düzeltemezsiniz otomatik ayarda bırakın bu kasa içi bir sorun. Ayrıca Lobide sıcaklığın armış olmasının sebebi Lobide FPS oranında bir kilit yok bileşenler tavan yapıyor o kısımda bu yüzden sıcaklık oyundakinden biraz daha yüksek.
peki şuanki sıcaklıkları çokmu fazla normalde olması gereken nedir

Sol Trafında Plastik cam karışımı bi yer var sizce orayı açayımmı toz girmezmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Maks. 85 derece bir ekran kartı için sınır sayılır. Zaten Blower fanlı stok ekran kartlarıda 80-85 derecede çalışır yani sorun değil ama bu Blower fanlı modeller için yani sizin kullandığınız kartın daha serin çalışması gerek bir sorun var yani. Tek fanlı modellerde 70-80 derece arası olur 2 fanlı modellerde 60-70 derece arasında olur genelde e.kartları bu sıcaklıklarda çalışır. Benim 2 fanlı ASUS ekran kartım 6 senelik bir kart 70-75 derecede çalışıyor maks. otomatik ayarda bıraktığımda sabit %55 fan hızı ayarlıyorum maks. 70 derece oluyor. Ancak kasanın içinde sıcak hava kalmaması gerek önden yeterince hava alıp arkadan atmalı. Toz olayına bir şey diyemem ama o plastik parçayı açarsanız %100 faydası olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri