Gigabyte H410M H V3 anakart RGB kontrolü

wonderlive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar, H410M h V3 anakartımda silicon Power 2x8 RGB RAM var. Ayrıca RGB şerit LED taktım. RGB Fusion programından kontrol edemiyorum. Sebebi nedir? Alternatif program var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Gigabyte H410M H V3 anakart RGB kontrolü

2 şey olabilir. Birincisi aldığınız LED Gigabyte yazılımıyla uyumlu olmayabilir ki başka yazılım vs. kullanamazsınız kendi yazılımı yoksa aldığınız LED sisteminin. Yada anakartınızın desteklediği LED uzunluğu ve standardından farklı bir LED taktınız bu sorun olabilir. Anakatınız maksimum 2 metre standart 5050 RGB LED şeridi (12V) bağlamak için kullanılabilir diye not düşmüş kitapçığında.

KS

wonderlive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
RE: Cvp: Gigabyte H410M H V3 anakart RGB kontrolü

ugur.gozaydin' Alıntı:
2 şey olabilir. Birincisi aldığınız LED Gigabyte yazılımıyla uyumlu olmayabilir ki başka yazılım vs. kullanamazsınız kendi yazılımı yoksa aldığınız LED sisteminin. Yada anakartınızın desteklediği LED uzunluğu ve standardından farklı bir LED taktınız bu sorun olabilir. Anakatınız maksimum 2 metre standart 5050 RGB LED şeridi (12V) bağlamak için kullanılabilir diye not düşmüş kitapçığında.

50-60cm civarı 5050 rgb led mevcut. RGB led yanıyor ama kontrol edilmiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Eğer yazılım uyumlu değilse yazılım bu LED şeridi göremez. Bu normal. Teyit edin aldığınız sayfadan RGB uyumu hangi yazılımlarla var.

KS

wonderlive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer yazılım uyumlu değilse yazılım bu LED şeridi göremez. Bu normal. Teyit edin aldığınız sayfadan RGB uyumu hangi yazılımlarla var.

Silicon power ram mevcut 2x8 RGB bunlarıda kontrol edemiyorum. Önerebileceginiz açık kaynak kodlu rgb kontrol programı var mı? Openrgb hariç.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Anakartınızın RGB yazılımıyla ilgili bir sıkıntınız var gibi görünüyor ki bu donanımsal yada yazılımsal bir sorun olabilir. Öncelikle BIOS güncel değilse anakartın güncelleyip böyle deneyin derim. Daha sonra Gigabyte firmasına durumu bildirin.

Alternatif bir RGB yazılımı bilmiyorum.

KS

wonderlive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartınızın RGB yazılımıyla ilgili bir sıkıntınız var gibi görünüyor ki bu donanımsal yada yazılımsal bir sorun olabilir. Öncelikle BIOS güncel değilse anakartın güncelleyip böyle deneyin derim. Daha sonra Gigabyte firmasına durumu bildirin.

Alternatif bir RGB yazılımı bilmiyorum.

son sürüm bios yükledim değişen birşey yok. dediğiniz gibi yarın gigabyte ile iletişime geçecegim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri