Soru Gigabyte H610M H V2 Anakartta Bios Koruması Var Mı?

alazola

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler, ben mart ayında anakartı "GIGABYTE H610M H V2 5600MHz DDR5" bir hazır sistem almıştım. Mart ayından beri 3 sefer bios güncellemesi geldi ve oturduğum yerde elektrik kesintisi çok oluyor. Güncelleme sırasında elektrik kesilirse bir sorun olur mu? Güncelleme sırasındaki 1-2 dakikada çok geriliyorum.

KS

alazola

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu kesintiler sebebiyle pc de kullanamazsın ki ağız tadıyla
Benim sistemde sizinkine benziyor sadece işlemci 14400f. Bir şey sormak istiyorum. Anakart 5600Mhz destekliyor ama işlemci sınırı 4800mhz. Bios içinden XMP1 seçsemde 4800mhz sınırı olduğundan 4800mhz'de çalışıyor. Bu 5600'e çekilemez mi?

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
676
Benim sistemde sizinkine benziyor sadece işlemci 14400f. Bir şey sormak istiyorum. Anakart 5600Mhz destekliyor ama işlemci sınırı 4800mhz. Bios içinden XMP1 seçsemde 4800mhz sınırı olduğundan 4800mhz'de çalışıyor. Bu 5600'e çekilemez mi?
siyah ekran yersiniz. işlemcinin max değeri olarak kalmalı

KS

alazola

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim bilgi için.

Peki anakartın bios koruması ile ilgili bilgisi olan var mı?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,272
GIGABYTE’ın bu giriş seviyesi anakartında genelde Dual BIOS (çift BIOS yongası) özelliği bulunmaz. Yani yedek BIOS devreye girerek sistemi kurtarma şansı yok. Bu yüzden elektrik kesintisi gerçekten riskli.

Yani bu yüzden eğer çok fazla elektrik kesintisi oluyorsa, küçük bir UPS bile sisteminizi 5-10 dakika açık tutar, BIOS güncellemesi için fazlasıyla yeterlidir.

KS

alazola

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
GIGABYTE’ın bu giriş seviyesi anakartında genelde Dual BIOS (çift BIOS yongası) özelliği bulunmaz. Yani yedek BIOS devreye girerek sistemi kurtarma şansı yok. Bu yüzden elektrik kesintisi gerçekten riskli.

Yani bu yüzden eğer çok fazla elektrik kesintisi oluyorsa, küçük bir UPS bile sisteminizi 5-10 dakika açık tutar, BIOS güncellemesi için fazlasıyla yeterlidir.
Başka bir forumda şöyle bir yazıya denk geldim. "Gigabyte anakartlarda var sadece bu özellik anakartın sitesinde 1x128 mbit flash yazıyor bu dual bios olduğu anlamına geliyor ben öyle hatırlıyorum" Bu konuda bir bilginiz var mı?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
siyah ekran yersiniz. işlemcinin max değeri olarak kalmalı
İntelde bir farklılık var mı bilmiyorum ama desteklenen ifadesi ramlarda her zaman maks değer ifade etmez.
Mesela 5 7500f , ddr5 5200mhz destekler ama xmp veya expo açınca veya elle deneyerek yapınca ddr5 6000mhz overclock bu işlemcide çalışır. Çalışmayadabilir tabii deneme yanılma serüvenidir bu overclock işleri. Mesela internette birisi demiş ki " bende çalışmadı maks 5600de çalıştırabildim." öteki demiş ki " bende 6000 sorunsuz çalıştı." .

Bende de 6000 mhz çalışıyor.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri