Colorful al derim.Ekran kartı alıcam bu 2 model arasında çok büyük bir fiyat farkı yok hangisini almalıyım ?
Şuan 5080den vazgeçmiş gibiyim açıkçasıColorful al derim.
Sadece oyun odaklı alacaksan ve arada sırada ufak tefek hatalar senin için sorun olmazsa 9070 XT şuan en f/p kartŞuan 5080den vazgeçmiş gibiyim açıkçası
5070 ti ile onun arasında kaldım. Şuanlık modellere bakıyorum ama yine 5080de olduğu gibi 5070 ti da model sayısı azSadece oyun odaklı alacaksan ve arada sırada ufak tefek hatalar senin için sorun olmazsa 9070 XT şuan en f/p kart
5070 Tİ beyaz modeller gereksiz pahalı.5070 ti ile onun arasında kaldım. Şuanlık modellere bakıyorum ama yine 5080de olduğu gibi 5070 ti da model sayısı az
yine 5070 ti da aero modeli var 63k ama dediğim gibi fiyat yüksek 5070 ti için . Bütçe olarak beni zorlamasa da benzer performans alıcağım bir ürün için 15 20 k fazladan veresim çok gelmiyor ama amdye hiç bulaşma diyen insanlar da var tabii5070 Tİ beyaz modeller gereksiz pahalı.
9070 XT de Sapphire Pure var soğutma olarak AMD tarafında Sapphire çok iyi.
AMD rx6000 modelleri eski modellere kıyasla daha iyi durumda.yine 5070 ti da aero modeli var 63k ama dediğim gibi fiyat yüksek 5070 ti için . Bütçe olarak beni zorlamasa da benzer performans alıcağım bir ürün için 15 20 k fazladan veresim çok gelmiyor ama amdye hiç bulaşma diyen insanlar da var tabii
aero serisinde sff olduğu için daha çok ısınır ve daha gürültülü olur sff olması sadece küçük kasalara sığabilmesi için yapılmıştır eğer kasa boyutun küçükse alabilirsin ama eğer sff olmayan modellerde sığabiliyorsa aero alma gücün yeterse aorus al veya msı shadow 3x alyine 5070 ti da aero modeli var 63k ama dediğim gibi fiyat yüksek 5070 ti için . Bütçe olarak beni zorlamasa da benzer performans alıcağım bir ürün için 15 20 k fazladan veresim çok gelmiyor ama amdye hiç bulaşma diyen insanlar da var tabii
şimdi 9xxx serisi amd lerde kusursuz bir şekilde hiç problem yaşamayan var mıyine 5070 ti da aero modeli var 63k ama dediğim gibi fiyat yüksek 5070 ti için . Bütçe olarak beni zorlamasa da benzer performans alıcağım bir ürün için 15 20 k fazladan veresim çok gelmiyor ama amdye hiç bulaşma diyen insanlar da var tabii
Bende şuan 7900XT var , açıkçası memnunum, bazen AMD uygulamasını aç kapa yapmak gerekebiliyor o da ayar vs. yapacaksan.yine 5070 ti da aero modeli var 63k ama dediğim gibi fiyat yüksek 5070 ti için . Bütçe olarak beni zorlamasa da benzer performans alıcağım bir ürün için 15 20 k fazladan veresim çok gelmiyor ama amdye hiç bulaşma diyen insanlar da var tabii
Açıkçası şuan bekleme kararı aldım en azından haziran ortasına kadar biraz fırsat kovalıycam çünkü bütçem yaklaşık 70k bu fiyatlara 5070 ti almak mantıksız amd için de hala çok emin değilim ama geçen haftalarda mesela 5080 in colorful modeli 69kya düşmüştü incehesapta benzer indirimleri yakalamaya çalışıcam eğer bir şey bulamazsam ve içime sinirse amd alıp bütçeyi monitöre kaydırmayı planlıyorum. Bir de hangi modeller 5080 serisi için güvenilir mesela şuan msi ventus beyaz modeli 75k vatan da ama emin olamadım hem bütçemi biraz aşıyor hem de taksit sıkıntı oluyor. En azından bir fırsat yakalarsam hızlıca değerlendirebilirim. Aynı şekilde amd için de hangi modelleri önerirsiniz ? mesela xfs mercury rx 9070xt magnetic air white modeli 50k buna değer mi ? Amd ekran kartları hakkında bir iki video izledim anladığım kadarıyla en iyi modellerden biri ama mesela sapphire pure modeli 36k gibi bir fiyatı sizce aralarındaki farka değecek bir fark var mı ve buna yatırım yapılır mı ?şimdi 9xxx serisi amd lerde kusursuz bir şekilde hiç problem yaşamayan var mı
elbette yok
lakin
geçmişte bu sorunlar yüze ile ifade edilirken
şu an binde seviyesinde
emin ol ki
binde seviyesinde nvdia ile sorun yaşayanlar var
ama adın çıkmış dokuza inmez sekize durumu var ya
biraz da onu yaşıyor amd
şimdi
amaç profesyonel kullanım filan değil oyun ise
renkten bağımsız en ucuz 9070xt 33500 tl
beyaz renk olarak 37000 tl
kendi aralarında %10 luk fark var
renkten bağımsız en ucuz 5070 ti 50000
beyaz ren 61000
kendi aralarında %20 lik fark varken
rakip amd ile hem siyahta hem beyazda inanılmaz bir fark var
tabi bu ürünlerin fiyatı değişkenlik gösterebilir beyazlar özel sınırlı stok indirime girebilir
ben bu günün piyasasından bakıyorum
DURUM BÖYLE OLUNCA AÇIKCASI 9070XT GÜNDELİK KULLANIM OYUN İÇİN ÇOK ÇOK DAHA FİYAT PERFORMANS GELİYOR BANA
RX 5XX VE 5XXX SERİLERİNDEKİ KRONİK SORUNLAR DA YO
Kaynak:Nebi AkgünAçıkçası şuan bekleme kararı aldım en azından haziran ortasına kadar biraz fırsat kovalıycam çünkü bütçem yaklaşık 70k bu fiyatlara 5070 ti almak mantıksız amd için de hala çok emin değilim ama geçen haftalarda mesela 5080 in colorful modeli 69kya düşmüştü incehesapta benzer indirimleri yakalamaya çalışıcam eğer bir şey bulamazsam ve içime sinirse amd alıp bütçeyi monitöre kaydırmayı planlıyorum. Bir de hangi modeller 5080 serisi için güvenilir mesela şuan msi ventus beyaz modeli 75k vatan da ama emin olamadım hem bütçemi biraz aşıyor hem de taksit sıkıntı oluyor. En azından bir fırsat yakalarsam hızlıca değerlendirebilirim. Aynı şekilde amd için de hangi modelleri önerirsiniz ? mesela xfs mercury rx 9070xt magnetic air white modeli 50k buna değer mi ? Amd ekran kartları hakkında bir iki video izledim anladığım kadarıyla en iyi modellerden biri ama mesela sapphire pure modeli 36k gibi bir fiyatı sizce aralarındaki farka değecek bir fark var mı ve buna yatırım yapılır mı ?
Tamamdır amd alırsam sapphire modelini tercih edicemKaynak:Nebi Akgün
Sapphire modelleri soğutma olarak iyi ve f/p oluyor. Ben Hem Sapphire hem XFX kullandım Sapphire net şekilde daha sessizdi.
36K Olan Pure modeli başarılı XFX e 50k vermene değecek kadar fark yok.