Gigabyte X670E Aorus Master Expo Ayarı Nasıl Olmalıdır ?

Silverstone

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar iyi akşamlar, başlıkta da görmüş olduğunuz üzere Gigabayte x670e Aorus Master anakartımda bios menüsünde expo profilini aktive ettiğimde altta iki opsiyon belirmekte. Bu iki seçeneği de ekstradan açmalı mıyım ? Yoksa hangisini açmalıyım veya bunları seçmeden sadece expo açık şekilde mi sistemi açmalıyım ? Gskill Trident neo z5 6000mhz cl30 ram var ve anakartım bu ram modelini desteklemekte belirtmek istedim. Bilgisi olan varsa veya gigabyte anakart kullanan kullanıcılar varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_6803.jpeg
    IMG_6803.jpeg
    16.5 KB · Görüntüleme: 8
KS

Silverstone

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Low latency i aktiv yap. Ram frekansları kaç olacak.
Expo profilini aktif edip diğer seçenekleri aktif etmeden kaydedip tekrardan biosa girince memory frequency 6000 gösteriyor halihazırda. Bu alttaki high bandwith support ve low latency support seçeneklerinin ikisini de aktive edebiliyorsun aynı anda. Benim anlamadığım bu iki seçeneğin ne işe yaradığı ve stabilite sorunu yaratıp yaratmayacağı çünkü bu iki seçeneği aktive edip bilgisayarı açmıştım ve memtestte hiçbir hata almamıştım ama kafamda soru işareti oldu işte bu seçenekler :)

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
low latency, bi ramde her zaman istenen bi olaydır vre profesyoneller, bu değeri ne kadar düşüreyim diye ,günlerce uğraşırlar.Düşük gecikme süresi yani.

Yüksek band genişliği de iyi bi şey ama ,her ikisini birden kuallanırsan ne kadar stabil olur,bilemem.

KS

Silverstone

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
low latency, bi ramde her zaman istenen bi olaydır vre profesyoneller, bu değeri ne kadar düşüreyim diye ,günlerce uğraşırlar.Düşük gecikme süresi yani.

Yüksek band genişliği de iyi bi şey ama ,her ikisini birden kuallanırsan ne kadar stabil olur,bilemem.
Yani dediğim gibi memtest testinde hiçbir error uyarısı gelmedi bu iki seçeneği aktif etmeme rağmen ama işte kafa karışıyor durduk yere bu seçenekler ekstradan olunca.

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
Yani fazla takma kafaya o zaman. Zaten stabil olsunda,gerisi pek önemli değilm Bi de şu var Sçenekleri tek tek ve ikisi birden,oyunda dene bakalım Fps lerde bi değişim görebilecekmisin .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri