Goldenfir veya Netac ssd alınır mı kronik sorunlu mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba, 
Aliexpress üzerinde 10 dolar kuponum olduğu için ve vergi yaklaşık 15₺ çıktığı için 120 GB bir ssd almak
 istiyorum. Şu an bilgisayarımda kullandığım adata su 630 120gb ssd kronik sorunlu çok fazla çökme yaşanmaya başladı yeniden başlat diyince vs baslatmiyor Windows yükleniyor yerinde kalıyor şu an bu durumda mesela.
Yardımcı olursanız sevinirim sorun çok sinir bozucu.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Netac markası bilindik bir Çin merkezli üreticidir alınabilir sorun yok ama Goldenfir markasını önermem.

Aliexpress üzerinden alacağım için ve Netac da biraz fazla olumsuz yorum gördüm o yüzden vazgeçtim ondan, goldenfir aldım olumlu oy çok fazla vardı 256 GB versiyonu 130₺ ye aldım vergi ile 150 160 eder galiba. Teşekkürler hocam. Bu çökme sorunu için yapabileceğim bir şey var mı sizin bildiğiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Netac daha bilindik bir markaydı ama karar sizin tabi almışsınız. H.olsun diyorum.

Çökme sorunu için diskin sürücü güncellemesi varsa yapın diskin kendi yazılımından yapacaksınız. Anakart çipset sürücünüz kurulu değilse kurun. Windows ve BIOS güncellemeleriniz en son süründe olsun. Halen daha sorun varsa genel olarak diskte gerisini servis halleder sizin yapacak pek bir şeyiniz yok.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Netac daha bilindik bir markaydı ama karar sizin tabi almışsınız. H.olsun diyorum.

Çökme sorunu için diskin sürücü güncellemesi varsa yapın diskin kendi yazılımından yapacaksınız. Anakart çipset sürücünüz kurulu değilse kurun. Windows ve BIOS güncellemeleriniz en son süründe olsun. Halen daha sorun varsa genel olarak diskte gerisini servis halleder sizin yapacak pek bir şeyiniz yok.

Tüm sürücüleri kurdum diye hatırlıyorum su630 modelinin driverlari var mı bilmiyorum onu da anakart modelim gigabyte h55m-S2.
https://hizliresim.com/Jlnxlr
Şu an bilgisayarım tekrar çöktü arkada siyah görünen yer explorer.exe kısmı yani kafayı yemek üzereyim şimdi kapatsam 2 saatte anca açılır ne yapacağımi şaşırdım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ADATA SSD Toolbox bu yazılımdan sürücüyü kontrol edebiliyorsunuz.

Eğer Windows odaklı bir sorun değilse ki bunu Windows onarımları deneyerek yada kesin çözüm fotmat atarak anlayabilirsiniz eğer Windows odaklı çıkmaz ise bu yazılımdan SSD disk için bir Firmware güncellemesi var mı bakın. Varsa yapın sorun çözülebilir.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
ADATA SSD Toolbox bu yazılımdan sürücüyü kontrol edebiliyorsunuz.

Eğer Windows odaklı bir sorun değilse ki bunu Windows onarımları deneyerek yada kesin çözüm fotmat atarak anlayabilirsiniz eğer Windows odaklı çıkmaz ise bu yazılımdan SSD disk için bir Firmware güncellemesi var mı bakın. Varsa yapın sorun çözülebilir.

Deneyeceğim, ek olarak hatanın Windows kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bu hatayı almaya başladıktan 1 2 hafta sonra temiz kurulum yapmıştım. Fakat sorun devam ediyor ve diğer konuda windows un donduğunu söylemiştim, 10 15 dakika sonra düzeldi. Chipset yükledim yeniden baslatti pcyi şimdi tekrar açılmıyor :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cidden sorunlu bir sisteminiz var. :D Çipset kurulumu Windows odaklı sorun yaratmış olabilir. Eski anakart olduğundan dolayı. Siz çipset kurulumundan sonra Windows güncellemelerini tekrar kontrol edin.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Cidden sorunlu bir sisteminiz var. :D Çipset kurulumu Windows odaklı sorun yaratmış olabilir. Eski anakart olduğundan dolayı. Siz çipset kurulumundan sonra Windows güncellemelerini tekrar kontrol edin.

Sorun tamamen ssd kaynakliymis yani o kadar uzun sürüyor ki her şey. Goldenfir ssd bugün elime ulaştı format atmam yaklaşık 8-9 dakika sürdü. Aynı işlemi şu an adata ssd ye yapıyorum 40 dakikadir işlem devam ediyor şu an hâlâ dosyalar kurulum için hazırlanıyor kısmında %70. Goldenfir ssd ise satış sitesinde ve izlediğim bir iki incelemede 500mb hıza sahipken bende ki 250mb ama yine de hızlı yani, konuyu satıcıya bildirdim bir kaç ay sonra ssd ile ilgili deneyimlerimi içeren konu hazırlarım. Satıcı sağolsun paket üstüne 1 dolar yazmış kargo ücreti 16 TL ssd için de 123 ödedim 139 liraya 256gb ssd m olmuş oldu :D canımı sıkan tek konu hız in iki katı düşük olması yeni bir ssd filan gönderirse Konuya eklerim. Ama söylediğim gibi format 10 dk sürdü aşırı hızlı geldi bana daha önce hiç bu kadar hızlı format atmamistim.​

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hızlı bir format atmamışsınız aslında 2-3dk. filan sürer SSD disk ile format atmak. Sizin diskte bir sorun var gibi duruyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri