Görev Yöneticisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TURK_58_Yasin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://i.hizliresim.com/EmnLvB.png

Resimde işaretlediklerim hakkında soracam. Öncelikle siyah olanları sonlandırınca (en alttaki de dahil) PC çalışmaya devam ediyor ama onların ne işe yaradığını bilmiyom tam olarak ve her zaman da açık olmuyorlar. 

Iobit'le ilgili olanlar neden açık anlamış değilim program kapalı bide.
En alttaki ikisi hakkında hiç bilgim yok.

Ekran kartı ile ilgili olanları durdursam sıkıntı olur mu 

Az da olsa ram yiyorlar öneriniz nedir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
iObit olanlar hizmetler arkaplanda sürekli gözlem yapar o Uninstaller ki programı kullanmadan birşey silersen seni kalıntılar buldum bunları da silmek ister misin diye sormak için. Aynı şekilde NVIDIA 'da sürekli güncelleme taraması vede GeForce Expreience oyun optimizasyonu vs. var mı yeni bunu kontrol eder arkaplanda bunlar çalışsın bir önemi yok. Host Process setting ve COM surrogate internet ayarların ile ilgili servisler çalışmak zorundalar ve son olarak bir tel cdsNameServer kalıyor bunu kapatabilirsin ekstra bir DNS sunucusu sanallaştırma ile ilgili bir durum. Bu INTEL açıkları vardı SMB ayarı var Denetim masasında onu devre dışı bırakırsan muhtemelen kalkar o görev yöneticisinden. Denetim Masası\Programlar\Programlar ve Özellikler bu konuma gir Sol menüden Windows özelliklerini aç veya kapat 'a tıkla ve açılan pencerede SMB 1.0 adlı bir dosya var onu devre dışı bırak ve tamam de sonra PC 'yi yeniden başlat eğer devre dışı ise Aygıt yöneticisine gir Ağ aygıtlarında sadece kullandığın internet kartı olmalı başka birşey varsa o çalıştırıyordur muhtemelen bunu sağ tıklayıp silebilirsin varsa böyle birşey.

KS

TURK_58_Yasin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yaptım dediklerini oldu heralde.

Bide görev yöneticisinde çalışan önceden görmediğim hizmetler programlar filanda var. Hatırladığım kadardıyla yazayım yukarda yazmayı unutmuşum.
ASGT.exe , Runtime Broker , Store Broker , Communications Service.

Ayrıca Google Chroma giriyom. Mesela sadece bu sekme açık. Yöneticiden bi bakıyom 5-6 tane Google açık oluyor. Şuan bunu yazarken 8 tane açık toplamda +210 MB Ram yiyor. Sekme sayısına göre değişiyor.

Net bakayım dedim ama herkes farklı şeyler demiş.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ASGT.exe GPU Tweek 2 yazılımına bağlı bir exe ASUS ekran kartınız var galiba ve GPU Tweek kurulu kalabilir buna ellmenize gerek yok. Runtime Broker herhangi bir yazılımın çalışması için gereken dil dosyalarına erişme için Microsoft Visual C++ Redistributable kütüphanesi ulaşmasını sağlayan bir aracı buda kalmak zorunda. Store Broker Windows Store 'un arakaplan çalışma için gerekli bir yazılım eğer Windows Store kullanıyorsan kapatabilirsin. Communications Service ise Windows Update 'e bağlı bir bileşendir genelde livecomm.exe ile beraber çalışırlar. Chrome 'nin çalışma biçimi her sekme ve arkaplan uygulaması için ayrı bir Chrıme öalıştırmasıdır görev yöneticinizdekiler bunlar ve RAM tüketme sorunu Chrome 'da kroniktir halen daha en fazla RAM tüketen tarayıcıdır kendisi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri