Görüntü işleme PC toplama önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mithrandir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler. Ben görüntü işleme ile ilgileniyorum. Python,matlab,OpenCV vb kullanıyorum. Bunun için bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bu bilgisayarın da CUDA desteği olması gerekiyor. 5000 TL'ye  kadar çıkabilirim. Nasıl bir sistem tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CUDA desteği özelliklemi gerekiyor bu CUDA karşılığı AMD kartlarda Shaders olarak isimlendiriliyor. Biraz araştırdım Matlab için NVIDIA CUDA destekli bir GPU ile hızlandırma yapılabiliyormuş diğerleri için AMD olurdu ama bunun için NVIDIA bir kart seçmek zorundayız. Kendi sorumu kendim cevapladım :D Monitör hariç bir sistem değil mi? Biraz bekleteceğim sistem için.

KS

mithrandir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ediyorum hocam cevabınızı bekliyor olacağım :)

ugur.gozaydin' Alıntı:
CUDA desteği özelliklemi gerekiyor bu CUDA karşılığı AMD kartlarda Shaders olarak isimlendiriliyor. Biraz araştırdım Matlab için NVIDIA CUDA destekli bir GPU ile hızlandırma yapılabiliyormuş diğerleri için AMD olurdu ama bunun için NVIDIA bir kart seçmek zorundayız. Kendi sorumu kendim cevapladım :D Monitör hariç bir sistem değil mi? Biraz bekleteceğim sistem için.

Teşekkür ediyorum hocam. cevabınızı bekliyor olacağım :)

Nslt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Azamı olarak GTX 960 ve üzeri kartlar almalısın. Eğer makina öğrenmeside çalışmak istersen daha sonra Tensor flow devreye girecektir buda RTX lerde daha çevik malum yine GTX lerde CUDA üzerinden yapabiliyor. Vram 4GB olmalı
İşlemcide ise güncel komut setleri işine yarar AVX destekli işlemcilere bakabilirsin. Bu konuda bol destek AMD tarafında.
Bu kıstaslara göre bütçene uygun bir makine alabilirsin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hazır sistemler daha cazip fiyatlara geliyor bu yüzden hazır önereceğim.

https://www.teknobiyotik.com/teknob...8gb-8gb-ram-480gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html

Yukarıdaki sistemi Ryzen 5 3600 yapın bir önceki yorumda dendiği üzere AMD işlemciler iş yükü komut sistemi konusunda daha bonkör ve iyiler.

RAM 'i 16 GB 3000 MHz olan yapın 2. sıradaki RAM.

Ekran kartını Palit 1660 Ti model yapın.

Güç kaynağını 600W 80+ HighPower Bronz ürün yapın.

4.979,19 TL yapıyor toplam.

Eğer 400 TL daha çıkarsanız RTX 2060 yapabilirsiniz kartı.

https://www.incehesap.com/battle-bronze-webtekno-r5-2600-fiyati-43356/

Yukarıdaki sistemi AMD Ryzen 5 3600 Soket AM4 İşlemci yapın 5.392,23 TL yapıyor. RTX kartların CUDA performansı haricinde Tensör yani yapay zeka çekirdekleride olduğu için eğer yazılım destekliyorsa yada siz kodunuzu bu çekirdekleri kullanacak şekilde yazarsanız daha iyi bir performans alabilirsiniz.

KS

mithrandir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Hazır sistemler daha cazip fiyatlara geliyor bu yüzden hazır önereceğim.

https://www.teknobiyotik.com/teknob...8gb-8gb-ram-480gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html

Yukarıdaki sistemi Ryzen 5 3600 yapın bir önceki yorumda dendiği üzere AMD işlemciler iş yükü komut sistemi konusunda daha bonkör ve iyiler.

RAM 'i 16 GB 3000 MHz olan yapın 2. sıradaki RAM.

Ekran kartını Palit 1660 Ti model yapın.

Güç kaynağını 600W 80+ HighPower Bronz ürün yapın.

4.979,19 TL yapıyor toplam.

Eğer 400 TL daha çıkarsanız RTX 2060 yapabilirsiniz kartı.

https://www.incehesap.com/battle-bronze-webtekno-r5-2600-fiyati-43356/

Yukarıdaki sistemi AMD Ryzen 5 3600 Soket AM4 İşlemci yapın 5.392,23 TL yapıyor. RTX kartların CUDA performansı haricinde Tensör yani yapay zeka çekirdekleride olduğu için eğer yazılım destekliyorsa yada siz kodunuzu bu çekirdekleri kullanacak şekilde yazarsanız daha iyi bir performans alabilirsiniz.

Hocam öncelikle Nslt hocama ve size çok teşekkürler. Ancak birkaç sorum olacak 
1- teknobiyotik P1'e baktığımızda dediğiniz yükseltmelerle  4630,15 yaptı. Sizde farklı bir seçenek daha var gibi
2- Bu palit GeForce ve Gigabyte GeForce Ekran kartları Nvidia ürünü müdür? CUDA desteği açısından soruyorum.
3-RTX 2060 (incehesap)  olan sistem daha iyi gibi duruyor ancak 5392 civarı tutuyor. P1 4630 tutuyor. Bunun için Aradaki fark ekran kartından mı kaynaklıdır yoksa P1 daha iyi bir sistem yapılabilir gibi geldi bana.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aynen ben P1 sisteme S40G M.2 512 GB SSD eklemişim. M.2 SSD 'ler küçük işlemlerde çok hızlılar eğer sorun olmazsa fiyat sizin için iyi ola ekleyebilirsiniz. Yoksa sorun yok SATA SSD ile de sorunsuz kullanırsınız.

2. sorunuza gelirsek soru bir absürt kaçmış k.bakmayın nasıl anlatırım bilemedim başka kelime ile. GTX 1660 Ti yazıyor NVIDIA GPU 'su doğal olarak CUDA çekirdekleri olan kartlar. 1536 CUDA çekirdeği var GTX 1660 Ti kartının. Diğer dedikleriniz marka onlar önemsiz önemli olan GPU modeli. Palit markası NVIDIA 'nın partnerlerinden birisidir eski ve kaliteli köklü bir firmadır güvenilir sorun yok. Gigabyte markasını zaten anlatmama gerek yok marka bilindik bir marka.

RTX 2060 kartı daha iyi bir kart CUDA sayısı 1920 yani GTX 1660 Ti kartından 384 CUDA fazla ki bu ciddi bir değer. Fiyat farkına değer ancak P1 sistem hazır sistem olduğu için yükseltmesi kısıtlı her parça yok bu yüzden olabilecek en iyi şekliyle size sundum 2 sistemide.

KS

mithrandir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır hocam çok  sağolun Teknobiyotik P1 düşünüyorum. Biraz daha bütçe bulabilirsem p1 i geliştirmeye çalışacağım. Hayırlı akşamlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri