Görüntü kayması VSYNC

Clork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi akşamlar hocalar
Dikey senkronizasyon diye birşey var biliyorsunuz.Bunu etkinleştirince 60 fps'de sabitleniyor.Bende genelde bunu açık olarak kullanırım.Sorum şu;
Bu dikey senkronizasyon heralde diğer adıyla vsync,bunu açtığım zaman masaüstünde youtubeda takılırken veya oyunlarda oyun oynarken görüntüde kaymalar oluyor.Ancak bunu etkinleştirince bu görüntü kaymaları gidiyor.Sebebini anlayamadım bir yardımcı olun...
Görüntü kayması şu şekilde;
Youtube'da video izlerken videonun herhangi bir yerinde görüntü kayıyıyor.Ama bu tüm ekran için değil.Oyunlardad da aynı şekilde görüntü kayıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi V-Sync 'i NVIDA denetim masasından açıp oyunlarda kapatın oyunlardaki olay böyle çözülür. Diğer uygulamalar zaten bu ayara müdahale edemez bu ayarı yaptığınızda bu sorunda çözülecektir. Bu linkteki resimdeki gibi yapacaksınız ayarınızı ama önce sağ üst köşeden varsayılan ayarlara tıklayın sonra bu ayarı yapın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Vsync açık veya kapalı olmasınoyunlara etkisi olur ama masaüstünde youtube veya herhangi bir uygulamada bu söylediğin etkiyi yapmaz ya monitör kablonda bir arıza var yada Windows ta birde bu sçylediğim ayarı uygulama kontrolü olarak ayarlarmısın nvidia denetim masasından.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri