GPU-CPU sıcaklık nasıl görülür?

kemoric

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar merhaba,

Yeni aldığım bilgisayarım da NZXT kasa olduğu için kendi programı üzerinden sıcaklık değerlerine bakıyorum ve aynı zaman da görev yöneticisi üzerinden performans sekmesinde de sıcaklık değerlerine bakıyorum.

Aynı anda ikisinin arasında 15-20 derece fark görülebiliyor. Yeni topladığım bilgisayarım da sıvı soğutma ve Sapphire Nitro 6600 XT ekran kartı ile 80 derece görmem normal midir? Olması gereken kaç derecedir? Tavsiye ve bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Selamlar,

Kart normalde 68-75 derece arası çalışıyor. Kasanızın hava sirkülasyonu iyi değilse bu sıcaklıklara çıkıyordur. Bir de şuradan MSI Afterburner indirerek oyun içerisindeki sıcaklıklara bakabilir misin?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasa hava akışı, ortam sıcaklığınıza bağlı olarak 80 dereceye kadar ısınabilir bu anormal değil. Ortalaması en iyi koşullarda 70-75 derece arası zaten bu kart için konuşuyorum.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Kasa hava akışı, ortam sıcaklığınıza bağlı olarak 80 dereceye kadar ısınabilir bu anormal değil. Ortalaması en iyi koşullarda 70-75 derece arası zaten bu kart için konuşuyorum.
Bro 65-67 arası çalışıyor bir yanlışın var Nitro+ modelinden bahsediyor arkadaş.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bro 65-67 arası çalışıyor bir yanlışın var Nitro+ modelinden bahsediyor arkadaş.
Aşağıdaki gibi pek çok inceleme var nette kardeşim. 22-25 derece ortam sıcaklığından kartın sıcaklığı ortalama 70 derece ki buda kartın DELTA E sıcaklık değerini ortalama 45 derece yapar. 45 derece üzerine ortam sıcaklığı eklenecek yani. Testler genelde uzay montaj yapıldığı için buna kasa hava akışına bağlı -5 derece daha düşük değer biçebiliriz. Ortalama iyi bir hava akışı olan kasada 25 derece olan bir ortamda ortalama 65 derece diyebiliriz ama bu en iyi ihtimal.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Aşağıdaki gibi pek çok inceleme var nette kardeşim. 22-25 derece ortam sıcaklığından kartın sıcaklığı ortalama 70 derece ki buda kartın DELTA E sıcaklık değerini ortalama 45 derece yapar. 45 derece üzerine ortam sıcaklığı eklenecek yani. Testler genelde uzay montaj yapıldığı için buna kasa hava akışına bağlı -5 derece daha düşük değer biçebiliriz. Ortalama iyi bir hava akışı olan kasada 25 derece olan bir ortamda ortalama 65 derece diyebiliriz ama bu en iyi ihtimal.

Bro geçen hafta sistem topladım kasa da msi mag force önde 3 üstte 2 arkada 1 egzoz fan var . rdr de bi 69 ları görüyor o kadar. Valorant olsun , apex olsun 66-67 sürekli .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bro geçen hafta sistem topladım kasa da msi mag force önde 3 üstte 2 arkada 1 egzoz fan var . rdr de bi 69 ları görüyor o kadar. Valorant olsun , apex olsun 66-67 sürekli .
Dediğim gibi ortalaması yani kartın DELTA E değeri 45 derece gibi bir rakam. Senin dediğin sıcaklıklarda ortam sıcaklığını bilmiyorum yada kasa içindeki diğer bileşenlerin sıcaklığını benzer seviyede -5 derece fark olur demiştim zaten en iyi senaryoda.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri