Yardım GPU Kullanımı Çok Düşük.

HasanAkkif

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
nerdeyse tüm oyunlarda gpu kullanımı çok düşük ve fps değerlerini de ciddi şekilde etkiliyor. Ne yapmalıyım.

PixedMertt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sisteminiz darboğaz yapıyormu bilmiyorum işlemci ekran kartı bilgisi vermemişsiniz ama ekran kartı uygulamasına girip performans moduna bakabilirsiniz, bios ve driverlar güncel değilse güncelleyip deneyebilirsiniz, biosda yapılması geren ayarları sisteminize göre yapıp kontrol edebilirsiniz

KS

HasanAkkif

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sisteminiz darboğaz yapıyormu bilmiyorum işlemci ekran kartı bilgisi vermemişsiniz ama ekran kartı uygulamasına girip performans moduna bakabilirsiniz, bios ve driverlar güncel değilse güncelleyip deneyebilirsiniz, biosda yapılması geren ayarları sisteminize göre yapıp kontrol edebilirsiniz
GPU:rtx3060 12 gb
Cpu: i3-12100f
uzun zamandır gayet iyi şekilde kullanıyuorum fakat şu son 1 aydır bu sorunu yaşıyorum.
bios ve driverlarda güncel.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Bilgisayarın bakım zamanı gelmiş. Kasanın ve fanların tozunun temizlenmesi lazım işlemcinin termal macunu değişmesi lazım, aynı işlemlerin ekran kartına da yapılması gerekli.

KS

HasanAkkif

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarın bakım zamanı gelmiş. Kasanın ve fanların tozunun temizlenmesi lazım işlemcinin termal macunu değişmesi lazım, aynı işlemlerin ekran kartına da yapılması gerekli.
Bakıma götürmeyi düşünüyorum fakat termal macun konusunda sıcaklık 54 derecenin üstüne çıkmıyor sorun termal macunla alakalı olmayabilir diye düşünüyorum, teşekkür ederim.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Bakıma götürmeyi düşünüyorum fakat termal macun konusunda sıcaklık 54 derecenin üstüne çıkmıyor sorun termal macunla alakalı olmayabilir diye düşünüyorum, teşekkür ederim.
Bilgisayarı güç yönetimi kısmından dengeli modda ise performans moduna alıp bir de öyle deneyin.
güç.jpg

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Oyuna göre değişir o. Ekran kartına yüklenmeyen bir oyunsa ondan olabilir.

KS

HasanAkkif

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyuna göre değişir o. Ekran kartına yüklenmeyen bir oyunsa ondan olabilir.
GTAV'de ultra ayarlarda olmama rağmen gpu kullanımı %10-30 arası değişiyor RDR2 gibi bi oyunda bile aynı şekilde düşük seviyelerde, ekran kartına yüklenmediğini sanmıyorum.

KS

HasanAkkif

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı güç kablosunu kontrol edin.
Kablolar bu şekilde bir sıkıntı yok gibi tahminimce sadece fotoğrafta göründüğü gibi boşta bir kablo girşi var fakat ekran kartında öyle bir boşluk yok donanım konusunda da bilgim oldukça az.

Ekli dosyalar

• IMG_5788.jpeg
    IMG_5788.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 14

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri