- Tepki
- 0
nerdeyse tüm oyunlarda gpu kullanımı çok düşük ve fps değerlerini de ciddi şekilde etkiliyor. Ne yapmalıyım.
GPU:rtx3060 12 gbSisteminiz darboğaz yapıyormu bilmiyorum işlemci ekran kartı bilgisi vermemişsiniz ama ekran kartı uygulamasına girip performans moduna bakabilirsiniz, bios ve driverlar güncel değilse güncelleyip deneyebilirsiniz, biosda yapılması geren ayarları sisteminize göre yapıp kontrol edebilirsiniz
Bakıma götürmeyi düşünüyorum fakat termal macun konusunda sıcaklık 54 derecenin üstüne çıkmıyor sorun termal macunla alakalı olmayabilir diye düşünüyorum, teşekkür ederim.Bilgisayarın bakım zamanı gelmiş. Kasanın ve fanların tozunun temizlenmesi lazım işlemcinin termal macunu değişmesi lazım, aynı işlemlerin ekran kartına da yapılması gerekli.
Bilgisayarı güç yönetimi kısmından dengeli modda ise performans moduna alıp bir de öyle deneyin.Bakıma götürmeyi düşünüyorum fakat termal macun konusunda sıcaklık 54 derecenin üstüne çıkmıyor sorun termal macunla alakalı olmayabilir diye düşünüyorum, teşekkür ederim.
konuyu açmadan birkaç gün önce denemistim zaten youtube üzerinden de birçok video izledim son çare olarak burada konu açayım dedim buradan da sonuç çıkmazsa servise giderim.Bilgisayarı güç yönetimi kısmından dengeli modda ise performans moduna alıp bir de öyle deneyin.Ekli dosyayı görüntüle 43748
GTAV'de ultra ayarlarda olmama rağmen gpu kullanımı %10-30 arası değişiyor RDR2 gibi bi oyunda bile aynı şekilde düşük seviyelerde, ekran kartına yüklenmediğini sanmıyorum.Oyuna göre değişir o. Ekran kartına yüklenmeyen bir oyunsa ondan olabilir.
Ekran kartı güç kablosunu kontrol edin.GTAV'de ultra ayarlarda olmama rağmen gpu kullanımı %10-30 arası değişiyor RDR2 gibi bi oyunda bile aynı şekilde düşük seviyelerde, ekran kartına yüklenmediğini sanmıyorum.
Kablolar bu şekilde bir sıkıntı yok gibi tahminimce sadece fotoğrafta göründüğü gibi boşta bir kablo girşi var fakat ekran kartında öyle bir boşluk yok donanım konusunda da bilgim oldukça az.Ekran kartı güç kablosunu kontrol edin.