GRİ EKRAN ??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MuhammedMacit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba
SORUN: Oyun oynarken görüntü gidip Gri ekran çıkıp dızzzz diye ses çıkması.
EK BİLGİ: */ Benim bilgisayarım bağlı. Ekran kartım daha çok yeni. Sistemi kurdum çalıştırdım. Boşta kalan kablonun biri işlemci fanını bir başka kablo da ekran kartı fanlarından birine takılıp durdurmuştu. Metro 2033 Redux oynuyordum. Hata verdi. Sonradan fark edip düzelttim. Oyun oynarken bir anda görüntü GRİ'ye dönüştü ve dızzzzz diye ses çıkarmaya başladı (televizyon). Bende hemen tuşundan kapattım. Başka oyunlar açtığımda 2-3 kere böyle hatalar çıktı. Bende MSİ Afterburner programını kurdum ve Sadece Fan hızını 100'e getirdim. ~4 gün böyle kullandım. Bu gün yine aynı sorunla karşılaştım. 

Oynadığım oyunlar :
Metro 2033 Redux Full grafik
Rainbow Six Siege Yüksek grafik
World of Tanks Ultra grafik
ARK: Survival Evolved ---> FPS çok düşük olduğu için fazla açmadım. eskiden Amd Radeon 7570 varken akıcıydı.
Crossout
Crossout haricinde tüm oyunlarda bu sorunla karşılaştım.
Günlük 8 saat üzeri çalışıyor. Aralıklarla. Evde kullanıyorum. \*

i5-3350p 3.10ghz 
Crucial DDR3 8
Gigabayte H61M DS2
Seagate Barracu 1 TB
Frisby Foem 600W
Sapphire Pulse Rx 580

İşlemcinin ekran kartı yanında hafif kaldığını biliyorum. Ekran kartım bozulmuştu. Onu yenilerken düzgün bir şey alıyım uzun süre idare etsin, 8-12 ay sonra da işlemciyi değiştiririm diye düşündüm.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MuhammedMacit' Alıntı:
Merhaba
SORUN: Oyun oynarken görüntü gidip Gri ekran çıkıp dızzzz diye ses çıkması.
EK BİLGİ: */ Benim bilgisayarım bağlı. Ekran kartım daha çok yeni. Sistemi kurdum çalıştırdım. Boşta kalan kablonun biri işlemci fanını bir başka kablo da ekran kartı fanlarından birine takılıp durdurmuştu. Metro 2033 Redux oynuyordum. Hata verdi. Sonradan fark edip düzelttim. Oyun oynarken bir anda görüntü GRİ'ye dönüştü ve dızzzzz diye ses çıkarmaya başladı (televizyon). Bende hemen tuşundan kapattım. Başka oyunlar açtığımda 2-3 kere böyle hatalar çıktı. Bende MSİ Afterburner programını kurdum ve Sadece Fan hızını 100'e getirdim. ~4 gün böyle kullandım. Bu gün yine aynı sorunla karşılaştım. 

Oynadığım oyunlar :
Metro 2033 Redux Full grafik
Rainbow Six Siege Yüksek grafik
World of Tanks Ultra grafik
ARK: Survival Evolved ---> FPS çok düşük olduğu için fazla açmadım. eskiden Amd Radeon 7570 varken akıcıydı.
Crossout
Crossout haricinde tüm oyunlarda bu sorunla karşılaştım.
Günlük 8 saat üzeri çalışıyor. Aralıklarla. Evde kullanıyorum. \*

i5-3350p 3.10ghz 
Crucial DDR3 8
Gigabayte H61M DS2
Seagate Barracu 1 TB
Frisby Foem 600W
Sapphire Pulse Rx 580

İşlemcinin ekran kartı yanında hafif kaldığını biliyorum. Ekran kartım bozulmuştu. Onu yenilerken düzgün bir şey alıyım uzun süre idare etsin, 8-12 ay sonra da işlemciyi değiştiririm diye düşündüm.

Ekran kartınız ısıdan dolayı bu sorunu yaşatıyor büyük ihtimalle. İlk o kablo ile fan sorunu olmasaydı büyük ihtimalle sorun yaşamayacaktınız. O halde çok ısındı büyük ihtimalle ve ısı bir bileşene zarar vermiş olabilir.

Kartı yüke bindirin sorun aynı ise yada sıcaklık sorununuz büyük ise sorun budur.

FurMark - Yazılımı indirin ve Preset:1080(FHD) hazır testini uygulayın. Kartınız 1 dk. kadar yüke girecek. Test aşamasında alt kısımda sıcaklık değerlerini takip edin maks. değer çok önemli eğer aşırı ise ki bu aşırı 80 derece üzeri oluyor kartta sorun var demektir. Ayrıca test aşamasında bu gri çizgiler veya ses sorunu oluşursa buda kartta sorun var demektir. Bu hazır test kısa sürdüğü için sorun çıkmayabilir ama bu hazır ayar haricinde birde aynı menüden Fullscreen aktif + Resolution: 1920x1080 ve Anti-aliasing: Off durumdayken GPU stress test kısmına basın böyle 3-5 dk. test edin bakalım sorun olacak mı. Eğer sorun olursa bence servis yolunu düşünün.

KS

MuhammedMacit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SCORE:4657 points (78 FPS, 60000 ms)
Max GPU Temp: 64°C
FPS: min:78, max:80, avg:78 - OPTIONS: DynBkg
Fan çalışma hızı %45

Stress testi
Max GPU Temp : 71
60 a kadar hızla çıktı sonra 70 de sabitledi
CPU macunu yeni sürmüştüm.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MuhammedMacit' Alıntı:
SCORE:4657 points (78 FPS, 60000 ms)
Max GPU Temp: 64°C
FPS: min:78, max:80, avg:78 - OPTIONS: DynBkg
Fan çalışma hızı %45

Stress testi
Max GPU Temp : 71
60 a kadar hızla çıktı sonra 70 de sabitledi
CPU macunu yeni sürmüştüm.

Bir sorun olmamış test normal ve test aşamasında dediğiniz sorunlar olmadıysa sıcaklık faktörünü devre dışı bırakabiliriz.

Birde tüm sisteme yük bindirelim bakalım sorunun bununla alakası var mı.

https://www.passmark.com/downloads/bitpro.exe bu yazılımı indirip kurun. Daha sonrasında yazılımı açın ve listede sadece CPU 'yu bırakın - (eksi) işareti ile çıkarılıyor. Daha sonra aşağıda +(artı) işareti ile listeye Disk / Memory(RAM) ve GPGPU ekleyin yani listede CPU / Disk / Memory(RAM) ve GPGPU olacak. Bu eklediklerinizin altlarında bir bar var rakam yazıyor, Disk 50 olsun diğerleri 100 olsun. Daha sonra GO yazan kısımdan Minutes or kısmının sol tarafına 10 yazın ve sağ tarafında 0 yazın ve GOdediğiniz zaman 10 dk boyunca sistemde bu seçtiğiniz parçalara yük binecek eğer sorun olursa bir fikir edinebiliriz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tüm testlerden başarılı çıkıyor ve ne sıcaklık sorunu ne performans sorunu var. Ben bu işin içinden çıkamadım. Bir soru işareti var aklımda PSU 'nuz ama emin değilim. Bence bir PC tamircisine götürün sistemi. Yada parçaları teker teker başka bir PC 'de deneyin imkan varsa tabi. Bir parça arızalı çalışıyor ama hangisi bu yöntem ile anlaşılır ancak.

KS

MuhammedMacit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pc bu hatayı verdikten sonra düğmeden kapatıyorum. Sisteme zararı olur mu ?
Psu ve ekran kartı daha 1 haftalık. Kasanın bir ayağı boşta bunun etkisi olabilir mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MuhammedMacit' Alıntı:
Pc bu hatayı verdikten sonra düğmeden kapatıyorum. Sisteme zararı olur mu ?
Psu ve ekran kartı daha 1 haftalık. Kasanın bir ayağı boşta bunun etkisi olabilir mi ?

Ana düğmeden direkt kapatmak sisteme zarar vermez ama Windows 'a zarar verir. Windows içinden kapatma işlemi yapın.

PSU 'nuzun marka ve modeli iyi değil kalitesiz bir ürün bu yüzden soru işareti var yarattı aklımda o yüzden dedim. PSU 'nun üzerinde ki bilgileri SS olarak paylaşır mısınız bakalım güç aktarım durumu nedir.

Windows 'a format işlemi denediniz mi? Eğer denemediyseniz birde format atın yazılımsal bir sorun bu tarz şeylere yol açar ama ses konusu donanımsal bir sorun o ayrı.

KS

MuhammedMacit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PSU

Dc Output     3,3     5        12V1   12V2  -12V   5VSB
Max Current  18A    16A      20A    20A    20A    2A
Bunu mu istemişdiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MuhammedMacit' Alıntı:
PSU

Dc Output     3,3     5        12V1   12V2  -12V   5VSB
Max Current  18A    16A      20A    20A    20A    2A
Bunu mu istemişdiniz?

PSU tam tahmin ettiğim gibi çıktı. 12V kanalı çift ve her bir kanal 20A amper buda 240W yapıyor 2 kanaldan veriyor 480W ama bu doğru ve stabil bir değer değil. Eski bir teknoloji ve artık çoğu PSU ki ucuz olanlar dahil 200 TL civarındaki güç kaynakları diyebiliriz bunlar bile artık tek 12V kanalından aktarıyor gücü, stabil ve tam güç bu şekilde aktarılıyor. Sisteminiz 320W civarı güç çekiyor ve bu çift kanal yapı yüzünden sorun yaşıyorsunuz büyük ihtimalle. Bu sorun ekran kartını aldığınızda mı başladı daha öncesinde var mıydı bu sorun. Eğer ekran kartı ile başladıysa sorun PSU ve başka bir PSU ile ki tek 12V kanaldan 320W aşağısında güç aktarımı olmasın, deneyebilirseniz bu tarz bir PSU bulup çevrenizden sonuca bakıp burada paylaşırsınız.

KS

MuhammedMacit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok sağolun hocam. Psu'yu değiştirmem şu anlık çok zor. Donanımların çektiği gücü düşürsem olur mu ? Mesele Afterburner programından GPU güç limitini kıssam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MuhammedMacit' Alıntı:
Çok sağolun hocam. Psu'yu değiştirmem şu anlık çok zor. Donanımların çektiği gücü düşürsem olur mu ? Mesele Afterburner programından GPU güç limitini kıssam

İşe yarama ihtimali var ama olmayabilir. Bu arada sakın başka bir psu ile denemeden masraf yapmayın. Çevrenizde bir arkadaşınız vs. varsa ondam ödünç alabilirsiniz deneyip geri verirsiniz. Yada bir PC tamircisine gidip arıza tespit ücreti verip sorunu anlayabilirsiniz. 20 TL civarında benim olduğun semtte (SULTANBEYLİ) sizin oarada nedir ücret bilmiyorum.

KS

MuhammedMacit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorunun çözümü:
Sapphire Pulse Rx580 Ekran kartı dual bios yani 2 modda çalışır. Ben takarken compute modunda çalıştırdığım için oyunlarda stabil değildi. Gaming moduna alınca sorun çözüldü.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Shapphire Pulse serisinde DUAL BIOS Switch olduğunu bilmiyordum.

Sorunun çözümü paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Başka sorularını için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri