Gsync açınca ekran titreme sorunu

Ksk aziz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba gamepower(GPR24C)23.6 inc 144 hz freesync bir monitöre sahibim monitör ayarlarından freesync aktif edip nvidia denetim masası ayarlarından gsync açınca gözle görülür bariz bir şekilde ekranda titreme daha çok ekranın parlaklığında titreme oluşuyor gsync kapatınca düzeliyor bu sorunun çözüm yolu varmı varsa lütfen yardım edebilcek varmı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
  1. Monitör ayarlarından monitörün hertz ayarının 144Hz olduğundan emin olun ve NVIDIA ayarlarından da kontrol edin.
  2. Yine monitör ayarlarınızdan monitörün ms yani gecikme süresi ayarını genelde 3 kademedir farklı kademelere alıp deneyin. Monitörlerin markasına modeline göre menüdeki isimler değişebiliyor o yüzden hangi ayar olarak geçtiğini bilmiyorum sizin monitörünüzde. Kurcalayın menüleri. 
  3. Ekran kartınız güncel değilse güncelleyin. Eğer güncel ise birkaç sürüm geriye sırasıyla gidip denemeler yapın. Bazen sürücü odaklı olabiliyor bu tarz sorunlar.
  4. Başka bir görüntü kablosu ile deneyin.

KS

Ksk aziz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
  1. Monitör ayarlarından monitörün hertz ayarının 144Hz olduğundan emin olun ve NVIDIA ayarlarından da kontrol edin.
  2. Yine monitör ayarlarınızdan monitörün ms yani gecikme süresi ayarını genelde 3 kademedir farklı kademelere alıp deneyin. Monitörlerin markasına modeline göre menüdeki isimler değişebiliyor o yüzden hangi ayar olarak geçtiğini bilmiyorum sizin monitörünüzde. Kurcalayın menüleri. 
  3. Ekran kartınız güncel değilse güncelleyin. Eğer güncel ise birkaç sürüm geriye sırasıyla gidip denemeler yapın. Bazen sürücü odaklı olabiliyor bu tarz sorunlar.
  4. Başka bir görüntü kablosu ile deneyin.

Hepsini denedim desem kablo hariç

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ürün odaklı bir sorun vardır o halde. Her FreeSync ürün G-Sync ile düzgün çalışmıyor. Sizin monitörde bunlardan birisi gibi duruyor. Sürücü güncellemesi gelirse ileride sorun çözülebilir ama şuan için yapacak bir şeyiniz yok.

FatihKıyaksı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ksk aziz' Alıntı:
Merhaba gamepower(GPR24C)23.6 inc 144 hz freesync bir monitöre sahibim monitör ayarlarından freesync aktif edip nvidia denetim masası ayarlarından gsync açınca gözle görülür bariz bir şekilde ekranda titreme daha çok ekranın parlaklığında titreme oluşuyor gsync kapatınca düzeliyor bu sorunun çözüm yolu varmı varsa lütfen yardım edebilcek varmı

o bende de yaşanan bi sorun ancak nedeni şu sanırsam 144 fps altına düşünce yapıyor freesync ve Gsync aynı sırf bu yüzden monitör iadem 5 oldu ancak en son aldım monitörde aşırı az oldunu fark etim gıgabyte markaydı monitör ama dert etme gsync kapatın ca olmuyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri