GT 640 aygıt yöneticisinde ünlem sorunu

Yusuf68

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Georgia,]Ekran kartımı ilk aldığım da gelen driver ile sorunsuz kullanıyorum lakin güncellemeye çalıştığımda sorun çıkıyor. Güncellediğim de ise resimlerde görüldüğü gibi oluyor. Bunun için komple sildim yükledim, PC'ye format attım güvenli mod'da yükledim ama olmadı. Ekran kartı bozuk desem neden eski sürümle çalışıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.[/font]

[font=Georgia,]https://i.hizliresim.com/W7yRNq.png[/font][/SIZE]

[font=Georgia,]https://i.hizliresim.com/y0v9B0.png[/font][/SIZE]

[font=Georgia,]https://i.hizliresim.com/6JEGoN.png[/font][/SIZE]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GT 640 Driver bu driveri indirin ama kurulum yapmayın. Display Driver Uninstaller programını indirin ve yüklü olan driverinizi bu programı ile silin programı önce zip sonra 7z dosyası ile çıkarın sonra programı çalıştırın ilk açılışta uyarı verir uyarıya tamam deyin ve sol üstten seçenekler deyin en altta programı çalıştırırken Güvenli Modda çalıştır penceresini göster diye bir seçenek var bunu işaretleyip programı kapatın tekrar başlatın Başlatma Modu var onu güvenli mod yapın ve güvenli modda başlat deyin PC yeniden başlayınca program otomatik çalışır ve sadece NVIDIA seçilyken Uninstall deyin herşeyi silecektir sonra indirdiğiniz NVIDIA sürücüsünü kurun. Sorun çözülmeli bu şekilde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sonuç değişmeliydi ama. İşlemcinizi söylermisiniz? Sanki dahili GPU var için işlemcinizin o problem yaratıyor gibi. Birde E.kartınızı kullanırken bir sorun varmı performans kaybı, oyunlarda açılmama vs. gibi yoksa bu uyarı sadece görsel öyle duruyormu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazarmısın işlemci modelini attığın resim sitesi açılmıyor. Birde oyun içi görüntü at şu bulanıklık nasıl bir bakıyım.

KS

Yusuf68

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci : İntel Core İ5 CPU K655 3.2 GHZ Marka :To Be Filled By O.E.M.(Bu nasıl markaysa artık :)
Şuan oyun yok oynadığım nfs payback var zaten oradan yola çıktım oyunu açıyorum hata veriyor ekran kartınızın güncel sürümü var lütfen onu yükleyin diyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Doğru düşünmüşüm işlemcinizde dahili HD Graphics GPU var onunla ilgili bir sorun galiba. Bu sorun hep yoktu sanırım yenimi oldu ve yeni olduysa nasıl oldu update yazmışsınız eski sürümde sorun yoktu yeni sürücüde böyle oldu galiba doğrumu? Eğer öyle ise eski sürücünüze geri dönermisiniz. Eğer denediyseniz bunu geçin ve aygıt yöneticisinden Intel HD Graphics gibi bir grafik sürücüsü olucak onu devre dışı bırakın. Birde bu veridğim yeni sürücü sorunsuz kuruldumu acaba?

KS

Yusuf68

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Daha önce Hiç güncellemeyi denemedim lazım olmadığı için ama sistemi 1 ay önce falan win10 pro yükledim otomatik güncellemede son sürümü yükledi hata oradan çıktı ilk Intel HD Graphic bulamadım
bi siteden resim yüüklemeye çalıştım ama inş olmuştur

https://imgyukle.com/i/EDVBc

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartı bölümünde olması gerekiyor yada monitör ama neyse bunu en son deneriz. Önce bu güncelleme yapmayı denemedim dedin verdiğim NVIDIA driveri kurmayı denedin dimi? Birde bu Windows update 'i hangi tarihte yaptığını biliyormusun yaptığı update işlemlerini geri alabilirsin sonra gereken driveri yüklersin. Ama önce ilk söylediğimi denemiş olman gerek.

KS

Yusuf68

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle sizin verdiğiniz driveri indirdim masaüstüne attım. Sonra DDu ile güvenli modda çalıştırıp sildim eski driverı, pc yeniden başlayınca da indirdiğim son sürümü yükledim. Olmadı hem aygıt yöneticisinde hemde ekran da belli oluyor bulanıklık dediğim de sanki 480 p ile izliyorsun gibi oluyor ama eski 340.52 sürüm uyumlu oluyor 1080p görüntü alıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu hatanın olduğu güne sistem geri yükleme ile geri dönerseniz sonrasında sürücünüzü kendiniz güncellerseniz sorun çözülebilir.

ssm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bazı markaların bazı modellerinde sonradan win10 a yükseltme yapıldığında uyumsuzluklar çıkabiliyor. bunun için önce bilgisayar üreticinizin sitesinde yazılım bölümünden size özel ekran kartı güncellemesi yada düzeltmesi var mı diye bakın. yoksa bir de internette marka ve model bilginizle birlikte win10pro hatasını araştırın. 

hiç bir çözüm bulamıyorsanız bir de windows'u eski haline(mümkünse win 7) getirip tekrar deneyin.

GT640 4-5 yıllık bir kart olması lazım hemen hemen. uyumsuzluk güçlü bir ihtimal gibi geldi bana.

KS

Yusuf68

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Zaten yapacak bir şey kalmadı en son teşhisim donanımsal başka da bulamadım.

KS

Yusuf68

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorunu buldum arkadaşlar bendeki GT 640 markası ESONİC diye bi markanın yani sahte ekran kartıymış yanlış hatırlamıyorsam 8600 GT diye bi kart varmış onla eşdeğer bi kartmış. Demek ki toplama pc alırken dikkat edeceksin bu ayrıntılara.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu hiç aklıma gelmezdi geçmiş olsun diyeyim yanlış kart için sorunu öğrendiğin içinde tebrik ederim ne diyim başka sorun varmı şimdi.

KS

Yusuf68

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Gt 730 almanizi tavsiye etmem r7 240 performans testlerinde daha onde ve daha fazla fps vermekte zaten testlerinide izlemissiniz.Dedigim sekilde hocam :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GT 730 'u tercşh ederdşm bu ikisinden ama yerinde olsam GT 1030 alırdım 450 TL 'ye bulunabiliyor sıfır ama 2. el de bulabilirsin. 300 TL civarına. Hem daha iyi performans verir hemde yeni bir kart almış olursun daha uzun ömürlü olur.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
GT 730 'u tercşh ederdşm bu ikisinden ama yerinde olsam GT 1030 alırdım 450 TL 'ye bulunabiliyor sıfır ama 2. el de bulabilirsin. 300 TL civarına. Hem daha iyi performans verir hemde yeni bir kart almış olursun daha uzun ömürlü olur.

Kesinlikle performans farkı ortada,ve daha yeni bir teknoloji :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri