Gta 5 anlık fps düşüşü devam ediyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Geçen günlerde bu konuyu tekrar açmıştım. Virüs taraması yapmama istemiştiniz. Yaptım fakat herhangi bir virüs bulmadı.

Anlık fps düşüşleri devam ediyor maalesef ::(

Şuna dikkat ettim bir kaç gündür, yeşillik alana geldiğim zaman aniden düşüş oluyor belli bir süre devam ediyor. 

HELP ME

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oyun ayarlarınız ile igili bir durum sistem yetersiz kalıyor olabilir. GTA 5 'te yeşillik alanların grafik ayarlarında ayrı bölümü vardır bu sistemin gücünü baya zorlar ve FPS düşüşüne neden olur. Ayrıca gölge kalite ayarlarınında FPS düşüşüne sebebi olur ki çimenlerin yoğunluğu fazla ise her bir çim tanesinin gölge çizimi arttığı için FPS eksi yönde etkilenir. Sistem özelliklerinizi ve oyun içi grafik ayarlarınızın tamamını SS alıp paylaşın ayrıca GTA 5 'te 2 grafik menüsü vardır Advanced (gelişmiş) grafik ayarı menüsününde SS 'ini paylaşın size yardımcı olalım.

KS

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BzqBOQ.jpg

Yalnız şuanda fark ettim bütün ayarlar ultra ve çok yüksek çözünürlükteymiş :)  

Amma velakin şöyle bir durumda var. Daha önceden böyle bir sorunum yoktu. ve GTA açıkken arada sırada arka planda işlem yaparken bile kasmalar olabilir nadir olsada.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bak şimdi sorununu buldum. İlk önce tüm MSAA ayarlarını kapat bu ayarı GTX 1080 Ti ve RTX 2080 'e kadar hep kapatırlar bu performansı en çok düşüren ayardır. RTX 2080 Ti 'a açmaya başladılar testlerde artık böyle yapılıyor. Sonra Gelişmiş grafikler ayarında Açık ayarları kapalı konuma getir ve Uzatılmış mesafe ölçekleme ayarınıda x1.0 yap ve alttaki barda ne yazıyordu ayar olarak bilmiyorum tam ama eğer oradada x1.0 vs. gibi rakamlarla oluşan bir bir ayar varsa onuda yukarıdaki gibi yap ve diğer tüm ayarlar ultrada kalabilir. NVIDIA TXAA ayarını önce dediklerimi yap sonra duruma göre açabilirsin. Bu arada sistemin özelliklerini belirtirmisin Ekran kartın ve işlemcin ne kaç GB RAM var gibi gibi.

KS

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bak şimdi sorununu buldum. İlk önce tüm MSAA ayarlarını kapat bu ayarı GTX 1080 Ti ve RTX 2080 'e kadar hep kapatırlar bu performansı en çok düşüren ayardır. RTX 2080 Ti 'a açmaya başladılar testlerde artık böyle yapılıyor. Sonra Gelişmiş grafikler ayarında Açık ayarları kapalı konuma getir ve Uzatılmış mesafe ölçekleme ayarınıda x1.0 yap ve alttaki barda ne yazıyordu ayar olarak bilmiyorum tam ama eğer oradada x1.0 vs. gibi rakamlarla oluşan bir bir ayar varsa onuda yukarıdaki gibi yap ve diğer tüm ayarlar ultrada kalabilir. NVIDIA TXAA ayarını önce dediklerimi yap sonra duruma göre açabilirsin. Bu arada sistemin özelliklerini belirtirmisin Ekran kartın ve işlemcin ne kaç GB RAM var gibi gibi.

İşlemci : İntel i7 6800K 15mb 3,60 ghz
Anakart : MSI SLI X99A 3333 MHZ 2011-v3
Ram : Kingston ddr4 8 gb 2600 MHZ
Ekran kartı : Asus GTX 1060 6 gb 
SSD : Corsair Force Le 240 GB (560MB-530MB)
HDD : 1 TB seaget gaming

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam, GTX 1060 için o MSAA ayarlarını ve dediğim diğer ayarları yaparsan sorunun kalmaması gerekir. FPS düşüşü muhtemelen bu ayarlar yüzünden oluyor. Birde 8 GB RAM o çok yüksek yazar ayarların bazıları sebebi ile yetersiz kalıyor olabilir onuda MSI Afterburner ile kontrol et eğer 8 GB 'ın sonuna kadar kullanım varsa 7.5 veya üzeri gibi bu RAM 'in yetersiz olup yüksek RAM 'e ihtiyaç duyduğu anlarda FPS düşüşüne sebep olur kontrol edip buna bakabilirsin.

KS

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Desteğin için teşekkür ederim. Şuanlık sadece MSAA ayarlarını kapattım. Kademe kademe deneme yapıp bilgilendireceğim buradan.

KS

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dün deneme fırsatım olmadı. İlk gün denediğimde fark vardı tabiki ama çok oynayamadım. Bugün denemesini yapıp paylaşacağım

KS

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Az önce oyundan çıktım. Ve MSAA'yı kapatınca sorun düzelmiş gibi görünüyor. Çok fazla yeşillik alana gitme fırsatım olmadı ama eksisine göre fps düşmesi olmuyor. Yardımın için teşekkür ederim.

Eğer sorunum ileride devam ederse tekrardan paylaşırım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri