Gtx 1050 Tİ düşük fps

Halil Doğanay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar yaklaşık 7-8 ay önce bilgisayar topladım. İlk 1-2 ay herşey çok iyiydi fakat şuan bilgisayar inanılmaz kötü durumda hem drop giriyor hem fps aşırı derecede düşüyor driverlerim güncel ne yapmalıyım. Birçok foruma konu açtım ama kimse bi türlü çözemedi :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tüm oyunlar için mi bu durum böyle yoksa sadece bir oyun oyunda mı? Eğer tüm oyunlarda ise MSI Afterburner ile oyun içinde ki GPU / RAM / İŞLEMCİ kullanımını ve FPS durumunu SS alıp paylaşır mısın? Sadece tek oyunda bu durum varsa oyun kaynaklıdır.

KS

Halil Doğanay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ayarları en yükseğe alıpmı yapiyim. Güçlü sistem gerektiren oyunlarda böyle durum :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bana tüm sistemin bileşenlerini paylaş ve oyunların varsayılan olarak kendi ayarladığı grafik ayarlarında ki halinde MSI Afterburner ile SS alıp paylaş ayarlara el ile müdahale etme ki doğru sonuca varalım.

KS

Halil Doğanay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdi yapacağım fakat bir soru daha sormak istiyorum. Bir arkadaş bana windowsun önceki sürümünü yükle demişti şuan yükledim fakat windows update yapmadım. Yapmalımıyım driver olarak hepsi güncelmi bilmiyorum bide.

KS

Halil Doğanay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Güncelleyebileceğim bir program varmı yoksa ellemi yapiyim. Elle yapmayı bilmiyorum ama araştırırım.

KS

Halil Doğanay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Buyrun hocam 
Bz0LVL.png
. Oyun içi ayarlar kendi bilgisayarıma göre optimize ettim. lmci hız yazan işlemci hızı

MSI A320M PRO-VH Plus
AMD Ryzen 3 1200
Gskill 8GB 2400MHz
MSI Aero GTX 1050Ti 4GB
WD Blue 1TB 7200RPM 64MB

Sistem özelliklerim bunlar.

KS

Halil Doğanay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dB2N6X.png
Buyrun işlemci kullanımı %35 le %45 arasında falan gidip geliyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Darboğaz var sistemde tüm oyunlarda GPU ve CPU kullanımı bu seviyede mi. Eğer öyle ise işlemcini yükseltmen gerek yetersiz kalıypr sisteme. Yada Windwos kaynaklı bir sorun var format denedin mi.

KS

Halil Doğanay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Format denedim işe yaramadı. Arkadaşımdada aynı bilgisayar var fakat onda bir sıkıntı yok ya nasıl darboğaz oluyor :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminde bir bileşen düzgün çalışmıyordur veya windwos update yada oyundlarda bir şey vardır güncelleme kaynaklı BIOS sürmünüde bir kontrol et sonrasında da sistminde kurulu başka bir program varsa oyun esnasında çalışmasını engellemen gerek öyle dene birde.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
O zaman bir parçadan kaynaklı oluyor diyebiliriz bu durumu arkadaşlarınızda kendi işlemcinizi ona takarak yada ekran kartını onların sisteme takarak deneyebilirmisiniz

KS

Halil Doğanay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Malesef öyle bir şansım yok. Ne yapmalıyım servisemi götürmeliyim?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri