Gtx 1060 Fps Sorunu

Efe Kavak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhaba bende GTX 1060 + ryzen 5 1600 var ve fps düşüklüğünden rahatsızım öncelikle tam olarak sistemim;
~Asus ROG strix gtx 1060 6gb
~Ryzen 5 1600
~Asus ROG strix b350-f
~Corsair 8gb ddr4 2400mhz 16cl

aldığım fpsler;
~Rainbow six siege ultra: 70fps
~Counter Strike Global Offensive ultra: 100fps
~Lol ultra: 100fps
~Squad ultra: 55fps
izlediğim videolarda rainbowda 120 civarı alırken lol ve csgoda 250-300 görüyorlar bende olmuyor ve squadda düşük alıyorum sebepleri nelerdir?
Teşekkürler iyi forumlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Buradaki en büyük sorunun eğer yazılımsal bir problem yoksa RAM frekansın. RAM frekansı oyunlarda ciddi FPS farkları yaratıyor ki bu durum AMD için dahada önemli. 2400 Mhz RAM 'den dolayı sorun yaşıyorsun büyük bir ihtimal ile. Bende 2400 Mhz RAM kullanıyorum ve el ile manuel O.C. yaptım 2666 Mhz hıza az gibi görünebilir ama ortalama her oyunda 8 ila 10 FPS artışım oldu yani sorunun bu olma ihtimali çok yüksek.

Tavsiyem önce tüm sürücülerini güncel tut ve BIOS update dahil Windows vs. herşey güncel olsun. Sonuç değişmez ise sonrasında RAM 'e bakılabilir.

KS

Efe Kavak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartının driverlarını güncellemiyorum güncellediğim zaman daha düşük bir performans alıyorum 2400mhz bir rami 2666 yapmak riskli olmaz mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Efe Kavak' Alıntı:
Ekran  kartının driverlarını güncellemiyorum güncellediğim zaman daha düşük bir performans alıyorum 2400mhz bir rami 2666 yapmak riskli olmaz mı?

Basit bir şekildede RAM frekansını yükseltmek mümkün. Sadece XPM RAM frekansı kullanıyorsanız devredışı bırakıp DRAM Voltajı 'nızı 0.1 kademe yükseltip (örneğin, 1.2V ise 1.3 yapın) frekansınızoda otomatik ayardan 2666 Mhz yapacaksınız buna dikkat edin bazı anakartlarda ram frekansı yazılan yere arada . olarak rakam yazılıyor. Örneğin 2666 Mhz yi 26.66 şeklinde yazılıyor olabilir zaten altta siz yazdıktan sonra 2666 Mhz yazmalı bu yazıyorsa sıkıntı yok demektir. Sonra F10 ile kaydet deyip BIOS tan çıkacaksınız sistem gecikme değerlerini stok ayarlarda otomatik ayarlar ve eğer sistem kabul ederse bu O.C. değerini açılır zaten açılmaz ise işlemi geri alırsınız ki eğer alamazsanız Anakart üstündeki BIOS pilini sistem kapalıyken çıkartıp sistemi açın sonra sistemi kapatıp geri takın BIOS pilini tüm ayarlar sıfırlanır bu şekilde. En basit yöntem bu ve bu işlem olumlu olursa ve oyunda biraz FPS artarsa sebeplerden birisi bu RAM frekansınız demek olur.

Eğer XMP ile 2400 Mhz kullanıyorsanız XMP 'yi devre dışı bırakıp kaydederseniz oyunlarda FPS 'inizin düşmesi gerek buda O.C. yapmadan test etme imkanınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri