Çözüldü Gtx 1070 Rust Az GPU Kullanımı Az FPS

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TeamMasteR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam Dostlar,

Ekran kartım: Gtx 1070 işlemcim: AMD ryzen 5 1600x 2x8 2400mhz ram driverlar güncel çoğu oyunda gpu kullanımım %99 ve almam gereken fpsi alıyorum fakat rustta gpu kullanımı %60 %50 işlemci kullanımı %30 %40 larda kalıyor ve orta ayarlarda 60-70 fps alıyorum.

İzlediğim videolarda ise gpu %99 kullanılıyor ve orta ayarlarda 120fpse kadar çıkıyor sorun bendemi ? Ekran kartı kullanımını nasıl arttırabilirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çoğu online oyunda GPU kullanımı hiçbir zaman diğer oyunlardaki gibi %90 üzerine çıkamaz. Ayrıca genel anlamda her işlemci ve GPU her oyunda %100 optimizasyonda çalışmıyor.

Örnek olarak aşağıya R7 2700X + 1070 ile bir video paylaşıyorum size.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Uğur hocamın yazdıklarına ek olarak şunu da göz ardı etmeyin videolar eski tarihli ise fark olması normal, Rust sürekli güncellenen ve item eklenen bir oyun adamlar suyu bile aktif olarak sunuyor hocam, zaman geçtikçe malesef daha da düşecektir

KS

TeamMasteR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocamın yazdıklarına ek olarak şunu da göz ardı etmeyin videolar eski tarihli ise fark olması normal, Rust sürekli güncellenen ve item eklenen bir oyun adamlar suyu bile aktif olarak sunuyor hocam, zaman geçtikçe malesef daha da düşecektir
Dediklerinize katılıyorum fakat izlediğim video 7 ay öncesine ait ve işlemcisi bildiğim kadarıyla 2 kat yüksek ekran kartı kullanımı genelde %80-99 arası gidiyor ve benim 60fps aldığım ayarlarda 110 100 fps alıyor işlemci yüzündenmi yoksa aldığım değerler normalmi. Videoyuda bırakıyorum

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Dediklerinize katılıyorum fakat izlediğim video 7 ay öncesine ait ve işlemcisi bildiğim kadarıyla 2 kat yüksek ekran kartı kullanımı genelde %80-99 arası gidiyor ve benim 60fps aldığım ayarlarda 110 100 fps alıyor işlemci yüzündenmi yoksa aldığım değerler normalmi. Videoyuda bırakıyorum
İşlemcinin de etkisi vardır ama dediğim gibi oyun 7 ayda da ciddi yamalar aldı normal geliyor bana FPS kaybı, diğer oyunlarda afaki fark yoksa sorun olacağını düşünmüyorum varsa alternatif bakılabilir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi 10400F ile 1600X aynı ayarda işlemciler değil 10400F işlemcisi oyunda 5600 işlemcisine denk performans sunuyor. Diğer bir şey ise 7 ay sürekli güncellenen bir oyun için çok çok fazla bir süre.

KS

TeamMasteR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemcinin de etkisi vardır ama dediğim gibi oyun 7 ayda da ciddi yamalar aldı normal geliyor bana FPS kaybı, diğer oyunlarda afaki fark yoksa sorun olacağını düşünmüyorum varsa alternatif bakılabilir
Tamamdır yardımlarınız için teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri