GTX 1080 fan %100 sorunu

rookiebabush

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dunden beri 4 kere ayni sorunu yasadim. Ilk olarak Dun 2 el ust uste CS GO girdik ve ikinci elin ortasinda aniden durduk yere goruntu gitti fakat Discord, Spotify gibi programlari aktif kullanabiliyordum(CS:GO da ki sesler de dahil.Kulaklik oldugu icin rahatlikla ne oldugunu anlayabildim). Sonra bilgisayarin asiri isinmis oldugunu anladim fan hizi %100'du (GTX 1080 fan hizi %100 iken acayip fan sesi cikartir ordan biliyorum).  Pc yi tusundan kapattim. 10 dakika sonra tekrar actim ayni sorunu yasadim fakat pc de hic isinma yoktu. Sabah tekrar actim bu sefer ekran karti duzgun calisiyor fakat ekrana goruntu gelmiyordu. Tusundan res atinca duzeldi. Az once tekrar aynisi oldu fakat yine isinma yoktu fan hizi %100'du. Ekran kartini ramleri islemciyi islemci sogutucuyu kablolari tek tek sokup temizleyip taktim. Kablolara 2 3 defa sokup taktim. Belki ekran soketi ile alakalidir diye dp den hdmi a gecis yaptim fakat sonuc degismedi. Sorun yazilimsal mi donanimsal mi anlayamadim. cpu-z Msi olsun Msi'in diger programlari olsun hepsine baktim sikinti cikmadi. Bir stres testi kaldi onu da birazdan yapacagim. Bu arada pc mi her hafta temizlerim. Temiz kurulumla driverlari silip yukledim.Windows guncellemesiyle alakali mi yoksa baska bir sey ile mi bilmiyorum. Windows ve driverlar guncel.  Yardimlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınızın O.C. yazılımını açın ve çalışma hızını standart hale alın sorun devam ediyor mu kontrol edin. Ayrıca sisteme Ekran Kartını kullanan bir virüs bulaşmışta olabilir ilk söyledğim işe yaramaz ise sisteme bir antivirüs yazılımı kurup tarama yapın. Önerim; Kasperky , Bitdefender ve Malwarebytes bu üçünden birisi Malwarebytes bu tür virüsleri bulmada en iyisidir.

KS

rookiebabush

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartınızın O.C. yazılımını açın ve çalışma hızını standart hale alın sorun devam ediyor mu kontrol edin. Ayrıca sisteme Ekran Kartını kullanan bir virüs bulaşmışta olabilir ilk söyledğim işe yaramaz ise sisteme bir antivirüs yazılımı kurup tarama yapın. Önerim; Kasperky , Bitdefender ve Malwarebytes bu üçünden birisi Malwarebytes bu tür virüsleri bulmada en iyisidir.

zaten Kaspersky kullanicisiyim. Fakat virus falan bulamadi ekstra olarak malwarebytes tarzi baska programlar da kullandim sonuc ayni. Benchmark ve stres testine soktum herhangi bir kotu sonuc yok. Anlamadim bu isi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Valla bende çözemedim ama bir anda böyle olması bana O.C. yazılımı gibi bir yazılımdan sanki bir müdehale olmuş gibi bir izlenim yarattı. Eğer O.C. yazılımından değerlere bir etki olduysa bu dediğin şeyler oluşur. Kontrol ettin mi? Standart hale alıp denemeyi.

KS

rookiebabush

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1 yildir oc programi kullanarak %80 performansta kullaniyordum ve kullandigim sekilde fps sabitleyip fan ayarlarini isinmayacak sekilde yapmistim. normale dondurdum. Ccleaner programini kurmustum 2 gun once onu da kaldirdim bakalim ne olacak. Okudugum bir yazi da son yayinlanan windows updateler ile bu tarz seyler olduguna yonelikti. Bakalim zaman gosterecek.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani sorun Windows gğncellemesi olsaydı bu sorun güncellemeden hemen sonra olurdu ki yakın zamanda Windows güncellenmedi bu sorun yeni olmış sizde o değildir muhtemelen. Ama zaman belli eder dediğiniz gibi beklemedeyiz sonuçları.

KS

rookiebabush

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yani sorun Windows gğncellemesi olsaydı bu sorun güncellemeden hemen sonra olurdu ki yakın zamanda Windows güncellenmedi bu sorun yeni olmış sizde o değildir muhtemelen. Ama zaman belli eder dediğiniz gibi beklemedeyiz sonuçları.
simdilik sikinti gozukmuyor. Tesekkur ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri