GTX 1080 ve i7 6700 Sistemde Düşük FPS Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet bu kasa var birebir aynısı 2 sene önce i7 6700 işlemcili satıyorlardı şimdi i7 7700 ama kasa herşeyi ile birebir aynı ve evet dediğiniz gibi olmuyacak yeni anakart aldığım zaman kasada değişecek büyük ihtimalle.

İşlemciyi kesin değiştireceğim 1-1,5 seneye kadar 6700K olsa OC felan deneyip kullanmaya çalışırdım i7 7700K ya geçmem sanırsam daha üst alırım büyük ihtimal ama aldığım Z serisi bile olsa 8,9 nesil işlemcileri çalıştırmayacak peki şöyle olabiliyor mu 8-9 nesil çalıştırabilecek bir anakart alsam şuan ki işlemciyi calıştırabilecek bir anakart varmıdır ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olmaz malesef INTEL tarafında en fazla 2 nesil çalışabiliyor ve 6. nesil işlemciyi sadece Z serisi olarak Z170 ve Z270 ile kullanabilirsin ve Z270 7700K 'ya maksimum uyumluluk sağlıyor. Z370 ve alırsan elindeki işemci ve 7. nesil işlemcileri kullanamazsın. Z370 serisi 8. ve 9. nesil destekliyor Z390 'da 8. ve 9. nesil destekliyor. Bu durumda sadece B250 almanız mantıklı oluyor.

KS

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet dediğiniz gibi b250 en mantıklısı peki sizce cok önemli gerek var mı değişmesine yoksa 1-1.5 sene sonra kesin değiştiririm işlemciyi 8-9 nesile kesin geçerim bekleyip anakartıda o zaman mı değiştirsem yoksa şuan böyle iş görür mü cok büyük bir kaybım olur mu h110 6700 olarak devam etsem . Hepsi bir arada çıkmış olur ? Değiştir çok önemli derseniz hemen değiştiririm z veya b serisi alırım hemen

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bence şuan ki değerleriniz gayet yeterli en fazla 30 FPS en düşük 10 FPS ortalama 15 diyelim farkın var ve zaten bu düşüşler ile bile 60 FPS 'in hiç altında değilsin. 70-80 FPS 'şerde dolaşıyorsun yani benim şahsi fikrim masraf yapmana hiç gerek yok. Bütçeni ayarlar 1 veya 1 buçuk sene sonra 8. ve 1 sene sonra 10. nesil işlemciler çıkar 9. nesil veya 10. nesil hangisi artık makul olursa bütçene o seviyeye çıkarsın. Bu şekilde kullanman taraftarıyım masrafa gerek yok.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
6700K alıp,overclock yaparım falan demen için soğutucu alman lazım,kasayı değişmen lazım. Bi ton masraf.

Elinde mis gibi işlemci varken,gittiği yere kadar kullan. Hiç gerek yok.

Anakart  için biraz bakındım. Güç devrelerinde ,soğutucu muhakkak olsun, anakartta. Çıplak olmasın.
 Vatan ,bayağı hesaplı şu anakart için.Işıklı mışıklı da, falanmış. Benim için farketmez de,zevk meselesi. İstediğin gibi. :)

https://www.vatanbilgisayar.com/asu...ket-1151-ddr4-2400mhz-usb3-0-m-2-anakart.html

KS

Kayhan Öztürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bence şuan ki değerleriniz gayet yeterli en fazla 30 FPS en düşük 10 FPS ortalama 15 diyelim farkın var ve zaten bu düşüşler ile bile 60 FPS 'in hiç altında değilsin. 70-80 FPS 'şerde dolaşıyorsun yani benim şahsi fikrim masraf yapmana hiç gerek yok. Bütçeni ayarlar 1 veya 1 buçuk sene sonra 8. ve 1 sene sonra 10. nesil işlemciler çıkar 9. nesil veya 10. nesil hangisi artık makul olursa bütçene o seviyeye çıkarsın. Bu şekilde kullanman taraftarıyım masrafa gerek yok.

met 61' Alıntı:
6700K alıp,overclock yaparım falan demen için soğutucu alman lazım,kasayı değişmen lazım. Bi ton masraf.

Elinde mis gibi işlemci varken,gittiği yere kadar kullan. Hiç gerek yok.

Anakart  için biraz bakındım. Güç devrelerinde ,soğutucu muhakkak olsun, anakartta. Çıplak olmasın.
 Vatan ,bayağı hesaplı şu anakart için.Işıklı mışıklı da, falanmış. Benim için farketmez de,zevk meselesi. İstediğin gibi. :)

https://www.vatanbilgisayar.com/asu...ket-1151-ddr4-2400mhz-usb3-0-m-2-anakart.html

Cok teşekkür ederim destekleriniz icin sorunun anakart ve işlemci nedeyle performasta kaynaklandığından emin olduktan sonra sizinde önerileriniz gibi işlemci ve anakartı şuan değiştirmiyorum 1-2 sene icinde değiştirmiş olacağım birazda kendimi tatmin etmek icin BF1-V gibi oyunlarda cözünürlüğü %200 ' e getirip vsnyc'i acip sabit 60-65 FPS'de daha iyi görüntülü şekilde oynamaya karar verdim cünkü %100 yaptığım zaman catışmalarda 70-65 FPS'e düşen GTX 1080' li bir sistem insana koyuyor gercekten onun icin %200 yapıp oynuyorum en azından kasmadan . işin tuhaf tarafı technopat bir sistem toplamış https://www.youtube.com/watch?v=ZkOBr-585kQ  ' RX480' bile benden daha iyi performans almış gercekten insanın bütün isteği kacıyor tekrardan teşekkür ediyorum ugur ve met61 'e yardımlarından dolayı .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri