Gtx 1650 ryzen 3 1200 Darboğaz Yapar Mı?

Ali_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar,

Ben 2 gün önce gtx 1650 ve ryzen 3 1200 olan bir sistem sipariş ettim yaklaşık 1 yıl kadar sonra işlemci yenilemeyi düşünüyorum ama o zamana kadar darboğaz yapar mı performans kaybı yaşarmıyım gibi sorunlar kafama takıldı bilen arkadaşlar veya aynı sisteme sahip olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? (oynadığım oyunlar valorant gta 5 csgo minecraft ets 2 ve birkaç tane daha hikayeli ve fps oyunları) sistemi aldığımda 7000 tl civarındaydı

sistem linkim:

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Yapmaz diye biliyorum tam sınırda bir işlemci daha yüksek ekran kartı takmamak lazım zaten. 10100F işlemci olsaydı çok daha iyi olurdu ama bunla da idare edilir.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam tarif ettiğiniz sistemin 512 gb ssd olanını aldım gtx 1660 6gb intel i3 olanını 10k verdim
10100F iyi bir işlemci. Ne kadar AMD fanı olsamda Ryzen 3 1200 , 4100 falan alacağıma 10100f alırdım daha performanslı. Yüksek işlemci tercih edilecekse AMD daha mantıklı oluyor.

KS

Ali_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yapmaz diye biliyorum tam sınırda bir işlemci daha yüksek ekran kartı takmamak lazım zaten. 10100F işlemci olsaydı çok daha iyi olurdu ama bunla da idare edilir.
cevabınız için teşekkür ederim fps kaybı çok olurmu sizce oyunlarda hocam

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
cevabınız için teşekkür ederim fps kaybı çok olurmu sizce oyunlarda hocam
Çok değil ama diğer işlemcilere göre elbet olacaktır. Diğer işlemcilerle GTX 1650 biraz daha fazla FPS verir ama bu demek değil ki siz hiç kullanamayacaksınız.

aliefesehin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhabalar ben 2 gün önce gtx 1650 ve ryzen 3 1200 olan bir sistem sipariş ettim yaklaşık 1 yıl kadar sonra işlemci yenilemeyi düşünüyorum ama o zamana kadar darboğaz yaparmı performans kaybı yaşarmıyım gibi sorunlar kafama takıldı bilen arkadaşlar veya aynı sisteme sahip olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? (oynadığım oyunlar valorant gta 5 csgo minecraft ets 2 ve birkaç tane daha hikayeli ve fps oyunları) sistemi aldığımda 7000 tl civarındaydı

sistem linkim:
hocam RTX 3050 4gb ken dar boğaz yapıyor ama yapmaz diye düşünüyorum

aliefesehin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Nasıl yaktınız bilmiyorum ama genelde ısı sınırı oluyor o ısıda kendini kapatıyor.
Hocam abim babamın yanında çalışıyodu ben pcyi herhalde küçüktüm bilmiyom tuş yerine kapağından kapatmışım gece açtım şıpp mavi ekran abimi aradık eve geldi işte ekran kartı yanmış o günden bugüne intel vardı 520 grapichs i5 onunla gta5 felan kasmadan oynuyodum abim yeni aldı o sistemi bana verdi 16gb ram miss ama bu sistemi de kullanıyorum

KS

Ali_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Nasıl yaktınız bilmiyorum ama genelde ısı sınırı oluyor o ısıda kendini kapatıyor.
burdaki cevaplarınız için minnettarım diğer forumlara da yazmıştım ama anında cevap olarak çöp sistem iade et dediler zaten bilen birinin onayını almıştım ama insanı sıkıntıya sokuyolar resmen içime su serptiniz ikinizede teşekkür eder iyi geceler dilerim

aliefesehin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
burdaki cevaplarınız için minnettarım diğer forumlara da yazmıştım ama anında cevap olarak çöp sistem iade et dediler zaten bilen birinin onayını almıştım ama insanı sıkıntıya sokuyolar resmen içime su serptiniz ikinizede teşekkür eder iyi geceler dilerim
Hocam o kişiler ağzımızı bozmayalım ama pcden anlamayan gerizekalı insanlar açıkçası hevesinizi kaçırıyorlar

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Belki daha iyisi bulunabilir hem RX6500XT olur hem de işlemci 10100F olan olabilir ama o zaman da bütçenin de artması gerekir diye düşünüyorum.

KS

Ali_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Belki daha iyisi bulunabilir hem RX6500XT olur hem de işlemci 10100F olan olabilir ama o zaman da bütçenin de artması gerekir diye düşünüyorum.
evet ben aslînda işlemcinin düsük olduğunun çok farkındayım zaten elime bir miktar para geçince upgrade edeceğim

Erenovski

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
8 GB RAM'i 16 yapmanızı öneririm ama bütçeniz yoksa böyle de iyi gibi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri