Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ekran kartım oyunlarda 85 derece olıyor ve bazı oyunlarda ani FPS düşüşü ve takılmalar yaşıyorum fareyi başka yöne çevirince. Bu sorun BIOS ayarlarından dolayı olabilir mi sizce? Sistem FX 8300-GTX 760+4x4 16 GB RAM. Fan Speed'de boştayken böyle kasa markası ın-Win.
BIOS'ta gördüğümüz ayarlar genellikle CPU ayarları oluyor. Isınmanın BIOS ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Eğer fanlar tozlanmışsa tozunu alın, kart eski olduğundan yavaştan ömrünü yitirmiş olabilir.
Takılmalar ısınmadan dolayı yani ekran kartınız bileşenlerin zarar görmemesi için gücü biraz kesiyor ve bu bizim hiç mi hiç sevmediğimiz fps droplara sebebiyet veriyor
BIOS ile ilgisi olacağını pek sanmıyorum. Ekran kartı driverın sanırsam güncel ama ddu ile silip tekrardan kurmayı deneyebilirsin. Kartın eski bir kart, eğer macununu değiştirmediysen ya da değiştirip ucuz, markasız ürünlerden sürdüysen bunlardan kaynaklı ısınma sorunu yaşıyor olabilirsin ve macun değiştirmek çözüm olabilir. Kasanın ön tarafında fan yok, eğer yan kapağı kapalı kullanıyorsan hava alamayacaktır ve bunun da olumsuz etkilerini görebilirsin. Benim tavsiyem macunu kontrol etmek yönünde fakat en masrafsız yöntem olacağından bence ilk olarak driverı tekrardan kurmalısın.
Sorun çok basit, ekran kartınız çok eski bir model olduğu için termal macun bakım zamanı gelmiş hatta geçiyor. Acil bir şekilde yapmanız gerekiyor. Sıcaklıklar net 10 dereceye yakın fark edecektir.
Kendimde ASUS GTX 760 ROG STRIX PLATINIUM 4GB ürün kullanıyorum. Kart biraz eski tamam ama sıcaklıklar 70-75 derecelerde seyredebilir hava akışı iyi bir kasayla. Macun ve temizlik bakımlarınızı yapın sıcaklıklarınız düşecektir.
Hocam sorunu çözdüm 87 derece olmasının sebebi oyunu highda yads ultrada açtığım için oyun adı remnant from ashes bide takılma ve fps dropların hdden dolayı olduğunu düşünüyorum zaten eski bir hdd takılmalar olması normal
Oyun kartı aşırı fazlamı yüke sokuyor bilemiyorum ama ben maksimum 78-79 dereceleri görüyorum ASUS GTX 760 ROG STRIX PLATINIUM 4GB kartımda oda grafiksel yükü çok ağır oyunlarda.
Drop sorununuz HDD disk veya yetersiz RAM kullanıyorsanız ondan olabilir.