Gtx760 performansı düşük mü?

ibrbagci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Beyler 760 aldım. Kart temiz ikinci el aldım hiçbir sorunu yok ısınma felan hiçbirşey yok. Ama sanırım nvidia ayarlarını tam yapamadım çünkü kart düşük performans veriyor gibi hissediyorum. YouTube da testlere baktım valorant için 1080p low ayarlarda 200 fps alıyo ben 1360x768 de low ayarlarda 100 yada az üstü az altı oluyor. Sebebi nedir sizce

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çözünürlük düştükçe ekran kartının yükü azalır ve işlemciye yük biner buda FPS miktarınızı düşürür. Yani çözünürlük düşünce FPS yükselir diye bir şey söz konusu değil. İşlemcinizin performans kadar FPS alırsınız. CSGO gibi ekran kartının önemsiz olduğu oyunlarda durum biraz daha farklıdır ama genelde olay hep aynıdır. 1080p idealdir daha altında FPS düşer ki 1080p çözünürlükte bile işlemciler arası aynı sistem olsun yada olmasın FPS farkı olur. Örnek verecek olursam diyelim ki INTEL 9100 işlemcisi ile GTX 760 16GB(8+8GB) RAM olan bir sistem kullanıyorsunuz aynı sistem sadece işlemci 11100 olsun 1080p ve aşağısında 2 sistem arasında FPS farkı oluşur. Özetle durum budur. Siz 1080p çözünürlüğe geçin ve ayarlarınızı doku kalitesi hariç yine düşük tutun FPS çok olsun istiyorsanız.

KS

ibrbagci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Çözünürlük düştükçe ekran kartının yükü azalır ve işlemciye yük biner buda FPS miktarınızı düşürür. Yani çözünürlük düşünce FPS yükselir diye bir şey söz konusu değil. İşlemcinizin performans kadar FPS alırsınız. CSGO gibi ekran kartının önemsiz olduğu oyunlarda durum biraz daha farklıdır ama genelde olay hep aynıdır. 1080p idealdir daha altında FPS düşer ki 1080p çözünürlükte bile işlemciler arası aynı sistem olsun yada olmasın FPS farkı olur. Örnek verecek olursam diyelim ki INTEL 9100 işlemcisi ile GTX 760 16GB(8+8GB) RAM olan bir sistem kullanıyorsunuz aynı sistem sadece işlemci 11100 olsun 1080p ve aşağısında 2 sistem arasında FPS farkı oluşur. Özetle durum budur. Siz 1080p çözünürlüğe geçin ve ayarlarınızı doku kalitesi hariç yine düşük tutun FPS çok olsun istiyorsanız.
Tam da dediğiniz gibi 10100f kullanıyorum 8x2 de ram var monitör 1360x768 desteklediği için öyle oynuyordum bu konu çok yardımcı oldu teşekkür ederim oyun içi en yüksek çözünürlükte kullanmayı deneyeceğim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri