Soru Güç Kaynağı Inceleme

KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Senin bütçende böyle sağlam bir PSU var hala corsair diyorsun, yapma gözünü seveyim.
Buda iyiymiş beğenmedim değil açıkçası 800w hatta artı olarak gold Sertifikalı bu marka nasıl kalite olarak bilmediğim için soruyorum

KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
1000007872.jpg
1000007873.jpg

Aldığım model bu arkadaşlar kutusunu açmadım henüz

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Kararsız kalınacak bir durum yok kimsenin alma dediği powerboost parça üreticisi belli olmayan Psu aldım canavar gibi de çalışıyor, bütçene uygun olanı alıp geçersin.

Banada alma dediler. Elektrinik işi şans işi hocam. Kemal sunalın saatli bombası diyen çok var. Üst seriler kaliteliymiş dediğiniz markanın.

Ekli dosyalar

• 100-ezgif.com-webp-to-gif-converter.gif
    100-ezgif.com-webp-to-gif-converter.gif
    1.1 MB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Paylaştığım ürünün akım koruma düşük gerilim vs değerleri gzmyor sadece 80+ bronze yazıyor koruma olarak koruma devresi olan psu tercih edicem bunu iade ediyorum o zaman arkadaşlar Fsp hydro k pro alsam mı nasıldır tavsiye edermisiniz

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Buda iyiymiş beğenmedim değil açıkçası 800w hatta artı olarak gold Sertifikalı bu marka nasıl kalite olarak bilmediğim için soruyorum
Hocam sizin Smart'tan çok farkı yok 50w için 700tl verilirmi orasına siz karar verin.
Paylaştığım ürünün akım koruma düşük gerilim vs değerleri gzmyor sadece 80+ bronze yazıyor koruma olarak koruma devresi olan psu tercih edicem bunu iade ediyorum o zaman arkadaşlar Fsp hydro k pro alsam mı nasıldır tavsiye edermisiniz
Hocam ya CX750 yada Rajintek Cratos Lite alın.

KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam sizin Smart'tan çok farkı yok 50w için 700tl verilirmi orasına siz karar verin.

Hocam ya CX750 yada Rajintek Cratos Lite alın.
Cx750 modelinde akım koruma voltaj koruma vb değerleri göremedim sitesinde bunlar önemli benim için markada önemli tabi rajintek bilindik olmadığı için güvenirim desem yalan olur sistemi emanet edemem o markaya smart iade ettim Bi kaç yerde şikayet gördüğüm için sorunsuz olsun kaliteli olması benim için çok önemli 4000 tl ye kadar bakıyorum yoruldum artk bakmaktan herkes farklı bişey söylyo

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Cx750 modelinde akım koruma voltaj koruma vb değerleri göremedim sitesinde bunlar önemli benim için markada önemli tabi rajintek bilindik olmadığı için güvenirim desem yalan olur sistemi emanet edemem o markaya smart iade ettim Bi kaç yerde şikayet gördüğüm için sorunsuz olsun kaliteli olması benim için çok önemli 4000 tl ye kadar bakıyorum yoruldum artk bakmaktan herkes farklı bişey söylyo
Hocam herkesin şikayetine baksak geçen konu gördüm başka bir forumda Asus Rog Thor 1000w 80+ Platinum yandı diye o zaman oda alınmaz.Attığım Element Revo gayet güzel bir modeldir bakılabilir.

KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam herkesin şikayetine baksak geçen konu gördüm başka bir forumda Asus Rog Thor 1000w 80+Platinum yandı diye o zaman oda alınmaz.Attığım Element Revo gayet güzel bir modeldir bakılabilir.
Corsair cx750 iyi aslında ama koruma devresi varmı onu bilmiyorum sitesinde göremedim

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Corsair cx750 iyi aslında ama koruma devresi varmı onu bilmiyorum sitesinde göremedim
Hocam neredeyse her PSU'da zorunlu korumalar var zaten akım koruması yüksek voltaj vb. diğerleri olmazsa olmaz korumalar değil CX750'nin iç kalitesi çok güzeldir pişman etmez alın derim ben.

KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam neredeyse her PSU'da zorunlu korumalar var zaten akım koruması yüksek voltaj vb. diğerleri olmazsa olmaz korumalar değil CX750'nin iç kalitesi çok güzeldir pişman etmez alın derim ben.
Çevrende varmı bu modeli kullanan kronik vs sorunu varmı acaba

KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Çevremde yok hocam ama sorun çıkaracağını düşünmem başka forumlarda inceleme vb. yapan varsa onlara bakabilirsiniz.
Bazı yerlerde coil whine ve fan sesi yük altında fazla olduğu paylaşılmış ama araştırma şansınız varmı hocam bu model hakkında sizide meşgul ediyorum ama ona göre sipariş vericem amazonda 3000 tl ye satılıyor fiyatıda cazip geldi bana

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Bazı yerlerde coil whine ve fan sesi yük altında fazla olduğu paylaşılmış ama araştırma şansınız varmı hocam bu model hakkında sizide meşgul ediyorum ama ona göre sipariş vericem amazonda 3000 tl ye satılıyor fiyatıda cazip geldi bana
@Yusuf7878
Hocam arkadaşa yardımcı olabilirmisiniz ben sizin kadar bilmiyorum.

Yusuf7878

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Voltaj regulasyonu ve ripple değerleri anlamından vasat bir model. İyi değil. Koruma olarak SCP/OPP/OCP/UVP/OVP mevcut lakin dediğim gibi iyi bir model değil.

Bütçenizin biraz üstünde bu model var. Bu kadar çıkmaya gerek yoksa:

Delta bulunuyor. Corsair'den çok çok daha üstün.

KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Voltaj regulasyonu ve ripple değerleri anlamından vasat bir model. İyi değil. Koruma olarak SCP/OPP/OCP/UVP/OVP mevcut lakin dediğim gibi iyi bir model değil.

Bütçenizin biraz üstünde bu model var. Bu kadar çıkmaya gerek yoksa:

Delta bulunuyor. Corsair'den çok çok daha üstün.
Delta platinium Sertifikalı olmasına rağmen çok ucuz hocam çok güvenilir gelmedi bana fiyattan dolayı fsp hydro k pro 750 msi mag 750bn var bunları önerirmsn Raijintek öneren de var ama markayı çok bilmiyorum emanet edilirmi sistem oda düşündürücü

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Delta platinium Sertifikalı olmasına rağmen çok ucuz hocam çok güvenilir gelmedi bana fiyattan dolayı fsp hydro k pro 750 msi mag 750bn var bunları önerirmsn Raijintek öneren de var ama markayı çok bilmiyorum emanet edilirmi sistem oda düşündürücü
Hocam Deltaya güvenemiyorsanız çok büyük ön yargınız var demektir sadece ChatGPT'ye girip Delta Electronics Bilgi yazmanız yeterli Delta'nın ne kadar büyük bir firma olduğunu anlamak için,Rajintek'e sadece sistemi değil ben olsam evin anahtarını bile emanet ederim çok f/p bir PSU siz sadece bildiğiniz firmalardan almak istiyorsunuz haklısınız ama çok mantıksız tercih yapmış oluyorsunuz.

Yusuf7878

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Delta yıllardır güç elektroniği alanında uzman bir marka. Yakın zamanda NVIDIA’nın sunucu sistemleri için güç çözümlerini üstlenmiş olmaları da bu tecrübeyi doğruluyor zateb. Zaten PSU satın alırken marka ismi en son bakılacak kriterdir; marka daha çok garanti süreci ve prestij tarafında anlam kazanıyor. Kalitede değil.

Bu model de fiyatına göre bayağı kaliteli. MSI A750BN veya FSP Hydro K Pro ile kıyaslanması bile doğru olmaz; arada ciddi seviye farkı var.

MSI MAG A750BN ve FSP Hydro K Pro modelleri double-forward topoloji kullanıyor. MSI tarafında iç bileşenler ağırlıklı olarak ChengX, FSP’de ise CapXon + ChengX karışımı mevcut. Bunlar giriş seviye. Özellikle ChengX. Adamlar tüm dünyayı ele geçirdiler.

Delta tarafında İç bileşen kalitesi de belirgin şekilde üstün. LLC half bridge kullanıyor. Double forward'dan üstün. Platinyum olma sebeplerinden biride bu zaten. Filtreleme bölümünde az miktarda polimer CapXon bulunuyor fakat bunlar kritik değil; polimer kapasitörler arızaya yatkın değil. Geri kalan kapasitörler Rubycon, Nippon Chemi-Con ve Nichicon karışımından oluşuyor. Ripple değerleri ve regulasyon performansı zaten üst seviyede. Tek eksisi çift kanal kullanması ama gidipte 350 - 400W bir GPU takmadığınız sürece sorun olmaz.

Raijintek cratos lite modeli gayet iyi fiyatına göre. İç bileşenleri ortalama. B tier'e girebilir kronik bir sorunu yoksa. Yeni nesil PSu lazımsa Cratos lite al, lazım değilse Delta. Bu arada Cratos lite modelinde boştayken fan açıp kapatma sorunu var. Bunu düşünüp alın. Aslında bir sorun değil fan eğrisinden kaynaklanıyor lakin saçma bir sorun. Raijintek o konuda saçmalamış.

Son düzenleme:
KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Delta yıllardır güç elektroniği alanında uzman bir marka. Yakın zamanda NVIDIA’nın sunucu sistemleri için güç çözümlerini üstlenmiş olmaları da bu tecrübeyi doğruluyor zateb. Zaten PSU satın alırken marka ismi en son bakılacak kriterdir; marka daha çok garanti süreci ve prestij tarafında anlam kazanıyor.

Bu model de fiyatına göre bayağı kaliteli. MSI A750BN veya FSP Hydro K Pro ile kıyaslanması bile doğru olmaz; arada ciddi seviye farkı var.

MSI MAG A750BN ve FSP Hydro K Pro modelleri double-forward topoloji kullanıyor. MSI tarafında iç bileşenler ağırlıklı olarak ChengX, FSP’de ise CapXon + ChengX karışımı mevcut. Bunlar giriş seviye. Özellikle ChengX. Adamlar tüm dünyayı ele geçirdiler.

Delta tarafında İç bileşen kalitesi de belirgin şekilde üstün. LLC half bridge kullanıyor. Double forward'dan üstün. Platinyum olma sebeplerinden biride bu zaten. Filtreleme bölümünde az miktarda polimer CapXon bulunuyor fakat bunlar kritik değil; polimer kapasitörler arızaya yatkın değil. Geri kalan kapasitörler Rubycon, Nippon Chemi-Con ve Nichicon karışımından oluşuyor. Ripple değerleri ve regulasyon performansı zaten üst seviyede. Tek eksisi çift kanal kullanması ama gidipte 350 - 400W bir GPU takmadığınız sürece sorun olmaz.

Raijintek cratos lite modeli gayet iyi fiyatına göre. İç bileşenleri ortalama. B tier'e girebilir kronik bir sorunu yoksa. Yeni nesil PSu lazımsa Cratos lite al, lazım değilse Delta. Bu arada Cratos lite modelinde boştayken fan açıp kapatma sorunu var. Bunu düşünüp alın. Aslında bir sorun değil fan eğrisinden kaynaklanıyor lakin saçma bir sorun. Raijintek o konuda saçmalamış.
Şimdi ben ne alayım hocam elimdeki psu bozuldu bozulacak ses yapmaya başladı yük altında 5 yıl iyi idare etti beni keşke böyle Bi model bulsam çok iyi olucak inan hiç uğraşmak istemiyorum bidaha alıyım kafam rahat olsun 5 6 yıl yada daha fazla

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri