600W güçten başlayan daha kaliteli bir PSU modeli seçin.
Ayrıca bence Adata SX8200 PRO , XPG S40G yada Corsair MP510 modellerini seçin.
Monitör olarak ise daha kaliteli bir marka seçin. Çin malı almayın.
Bu sistem kaç para tutuyor bilmiyorum ama aşağıda size bir sistem toparladım. Sistem toplarken daha kaliteli bileşenler seçin ve bazı ürünlerin aynı kalitede alternatiflerinin olduğunu unutmayın. Bu şekilde kalitesiz bileşenler alırsanız kısa vadede pek çok sorun ile karşı karşıya kalırsınız buda bu paralara yazık olur.
AMD Ryzen 5 3600 + MSI B450 Gaming Plus MAX + XPG 8GB Spectrix D41 RGB 3200mhz CL16 x2 adet + Gigabyte Radeon RX5700 Gaming OC + XPG 512GB Spectrix S40G M.2 SSD + Ranker Cygnus Tempered Glass Kasa + Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı + Aerocool Cylon4 ARGB 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu + Aoc 23.8" 24G2U 1ms 144hz FreeSync Gaming Monitör - 7.935,83 TL
Bu sistem daha uzun ömürlü bileşenlerden oluşuyor performansı daha fazla ve size daha fazlasını sunuyor.
Bu sistemi olduğu gibi alabilirsiniz ancak alternatif olarak aşağıya 2 bileşenin muadillerini bırakıyorum gerisi size kalmış.
PSU alternatifleri
NOT: PSU seçiminde önemli bir kaç nokta vardır;
- Marka bilinirliği ve kalitesi. Bu işe yeni bile girmiş olsa ki yeniden kastım en az 2 yıllık bir tecrübeye sahip olmalı PSU işinde. Bu tür firmaları seçin ve çin malı markalardan uzak durun. PSU sistemin kalbidir asla kalitesiz bir kalbin tüm sistemi yönetmesine izin vermeyin.
- İç bileşenlerin kalitesi. Katı kapasitörler PSU 'larda en çok ısınan parçadır. Piyasanın en iyi kaliteye sahip kapasitörleri Japon Malı kapasitörlerdir. Bu yüzden ileriye dönük kaliteli bir PSU 'da bunu aramalısınız.
- Akım korumaları. PSU ürünlerinin hepsinde sistem arızası ve PSU arızasına engel olmak için akım korumaları olur. Bu koruma teknolojilerinin en önemlileri 3 adet korumadır. Ancak bu sayı 6 ile 8 arasında değişiyor ne kadar fazla o kadar iyi ancak 3 adet en önemli akım koruması her bilindik marka PSU modelinde olur bunlar yeterli gerisi daha güvenli demek.
- Garanti süresi. Çoğu PSU modeli 2 yıl garantilidir ancak bu süre PSU modelinin kalitesine göre 3-5-8-10 yıla kadar çıkar. Tabi yüksek olan pahalı oluyor bu durumda.
- Kablo sayıları ki en önemlisi CPU güç kablosunun sayısıdır. Çoğu uygun fiyatlı hatta pahalı markalarda bile 1 adet 8 pin işlemci güç girişi kablosu var. Ancak artık çoğu anakart 1 adet 8 pin ile değil 1 adet 8 bir adet 4 yada yine 8 kablo daha istiyor. Kullandığınız anakarta göre seçim yapın PSU 'da sonra sistemi montajlamayı bitiremezsiniz yada eksik kablodan dolayı sistem açılmaz yada performans kayıpları ile çalışır. B450 serisindeki hiçbir anakartta bu fazladan güç girişi yok bu yüzden bu çipset için her PSU modeli seçilebilir ancak yukarıdaki şartlar onlar içinde geçerli.
- FSP 750W Raider II RA2-750 80+ Silver Güç Kaynağı - 546,15 TL - Bu PSU modeli 5 yıl garantili. Tek 8 pin CPU güç girişi var eğer X470/X570 anakart kullanırsanız tek 8 pin girişi olanları tercih etmelisiniz. Japon Kapasitörleri var ve Tüm güvenlik sertifikalarına sahip.
- Sharkoon 850W SilentStorm Cool Zero 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı - 581,74 TL - Bu PSU modeli 3 yıl garantili. Tek 2 adet 8 pin CPU güç girişi var tüm anakart modelleri ile kullanılabilir piyasada yetersiz olduğu bir anakart yok. Japon Kapasitörleri var ve Tüm güvenlik sertifikalarına sahip.
- Son olarak benim sisteme koyduğum PSU modeli ise şöyle 2 yıl garantili. Tek 2 adet 8 pin CPU güç girişi var tüm anakart modelleri ile kullanılabilir piyasada yetersiz olduğu bir anakart yok. Japon Kapasitörleri var ve 3 adet sadece en önemli güvenlik sertifikalarına sahip.
E.Kartı alternatifleri
NOT: Ben piyasadaki en uygun fiyatlı 3 fanlı kartı koydum sisteme ama daha iyi soğutmaya sahip bir ürün isterseniz aşağıdaki 2 ürüne bakabilirsiniz. Benim koyduğum kart 2.600 TL ama aşağıdakiler 3K civarı karar size kalmış sadece daha iyi soğutmaya sahipler en büyük farkları bunlar.
- MSI Radeon RX5700 Gaming X - 3.158,85 TL
- Asus Radeon RX5700 Rog Strix Gaming OC - 3.267,05 TL
Ben işlemci soğutucusu koydum sisteme 250 TL değerinde. AMD stok soğutucusu günü kurtarır ama işlemci biraz sıcak çalışır bence bu tarz bir sisteme bir kule tipi iyi bir soğutucu iyi olur. Kullandığım model en iyilerden bu fiyata 3 model var zaten en iyi diyebileceğim onlardan birisini koydum isterseniz çıkartabilirsiniz ama ben önermem şahsen.
Koyduğum monitör en iyilerden birisi bu fiyata emsali yok şuan indirimde zaten.
Gerisi size kalmış. Her şeyi anlattım.