Güç kaynağı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GncrMert01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Topladığım monitör dahil pc de emin olamadim sorunvar eklemis olduğum gigabyte ekran karti 600 w istiyo ama 650 w güç kaynağı yetermi bilmiyorum size sorim dedim 
Onundışında bunu yapsan daha iyi olur dediniz bişey varsada yaza bilirsiniz iyi olur :d

Sistem:

-Gigabyte Radeon RX 5700 Gaming OC 8G GV-R57GAMING OC-8GD 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı

-AMD Ryzen 5 2600X 3.70GHz 19MB Soket AM4 İşlemci (Fanlı)

-Gigabyte B450 Aorus Elite AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200(OC)Mhz ATX Gaming(Oyuncu) Anakart

-Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB CPU Sıvı Soğutma

[size=small]-Frisby Venom FC-9270G 650W 80+ Temperli (Dual-Ring RGB Fan) ATX Gaming Kasa
[/size]
-[size=small]Samsung 970 Evo Plus 250GB M.2 NVMe 3500/2300MB/s SSD Disk[/size]

[size=small]-[size=small]Team T-Force Vulcan Z 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Kırmızı Gaming Ram[/size][/size]

[size=small][size=small][size=small]-Seagate Barracuda 1TB ST1000DM010 3.5" 7200RPM SATA3.0 NCQ 64MB 210MB/s Sabit Disk
[/size][/size][/size]
[size=small][size=small]-[size=small]Rampage RM-165 27” 165Hz 1ms Pivot FreeSync LED IPS Full HD Curved Gaming Monitör[/size][/size][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
600W güçten başlayan daha kaliteli bir PSU modeli seçin.

Ayrıca bence Adata SX8200 PRO , XPG S40G yada Corsair MP510 modellerini seçin.

Monitör olarak ise daha kaliteli bir marka seçin. Çin malı almayın.

Bu sistem kaç para tutuyor bilmiyorum ama aşağıda size bir sistem toparladım. Sistem toplarken daha kaliteli bileşenler seçin ve bazı ürünlerin aynı kalitede alternatiflerinin olduğunu unutmayın. Bu şekilde kalitesiz bileşenler alırsanız kısa vadede pek çok sorun ile karşı karşıya kalırsınız buda bu paralara yazık olur.

AMD Ryzen 5 3600 + MSI B450 Gaming Plus MAX + XPG 8GB Spectrix D41 RGB 3200mhz CL16 x2 adet + Gigabyte Radeon RX5700 Gaming OC + XPG 512GB Spectrix S40G M.2 SSD + Ranker Cygnus Tempered Glass Kasa + Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı + Aerocool Cylon4 ARGB 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu + Aoc 23.8" 24G2U 1ms 144hz FreeSync Gaming Monitör - 7.935,83 TL

Bu sistem daha uzun ömürlü bileşenlerden oluşuyor performansı daha fazla ve size daha fazlasını sunuyor.

Bu sistemi olduğu gibi alabilirsiniz ancak alternatif olarak aşağıya 2 bileşenin muadillerini bırakıyorum gerisi size kalmış.

PSU alternatifleri

NOT: PSU seçiminde önemli bir kaç nokta vardır;

• Marka bilinirliği ve kalitesi. Bu işe yeni bile girmiş olsa ki yeniden kastım en az 2 yıllık bir tecrübeye sahip olmalı PSU işinde. Bu tür firmaları seçin ve çin malı markalardan uzak durun. PSU sistemin kalbidir asla kalitesiz bir kalbin tüm sistemi yönetmesine izin vermeyin.
  • İç bileşenlerin kalitesi. Katı kapasitörler PSU 'larda en çok ısınan parçadır. Piyasanın en iyi kaliteye sahip kapasitörleri Japon Malı kapasitörlerdir. Bu yüzden ileriye dönük kaliteli bir PSU 'da bunu aramalısınız.
  • Akım korumaları. PSU ürünlerinin hepsinde sistem arızası ve PSU arızasına engel olmak için akım korumaları olur. Bu koruma teknolojilerinin en önemlileri 3 adet korumadır. Ancak bu sayı 6 ile 8 arasında değişiyor ne kadar fazla o kadar iyi ancak 3 adet en önemli akım koruması her bilindik marka PSU modelinde olur bunlar yeterli gerisi daha güvenli demek.
  • Garanti süresi. Çoğu PSU modeli 2 yıl garantilidir ancak bu süre PSU modelinin kalitesine göre 3-5-8-10 yıla kadar çıkar. Tabi yüksek olan pahalı oluyor bu durumda.
  • Kablo sayıları ki en önemlisi CPU güç kablosunun sayısıdır. Çoğu uygun fiyatlı hatta pahalı markalarda bile 1 adet 8 pin işlemci güç girişi kablosu var. Ancak artık çoğu anakart 1 adet 8 pin ile değil 1 adet 8 bir adet 4 yada yine 8 kablo daha istiyor. Kullandığınız anakarta göre seçim yapın PSU 'da sonra sistemi montajlamayı bitiremezsiniz yada eksik kablodan dolayı sistem açılmaz yada performans kayıpları ile çalışır. B450 serisindeki hiçbir anakartta bu fazladan güç girişi yok bu yüzden bu çipset için her PSU modeli seçilebilir ancak yukarıdaki şartlar onlar içinde geçerli.

1. FSP 750W Raider II RA2-750 80+ Silver Güç Kaynağı - 546,15 TL - Bu PSU modeli 5 yıl garantili. Tek 8 pin CPU güç girişi var eğer X470/X570 anakart kullanırsanız tek 8 pin girişi olanları tercih etmelisiniz. Japon Kapasitörleri var ve Tüm güvenlik sertifikalarına sahip.
  2. Sharkoon 850W SilentStorm Cool Zero 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı - 581,74 TL - Bu PSU modeli 3 yıl garantili. Tek 2 adet 8 pin CPU güç girişi var tüm anakart modelleri ile kullanılabilir piyasada yetersiz olduğu bir anakart yok. Japon Kapasitörleri var ve Tüm güvenlik sertifikalarına sahip.
  3. Son olarak benim sisteme koyduğum PSU modeli ise şöyle 2 yıl garantili. Tek 2 adet 8 pin CPU güç girişi var tüm anakart modelleri ile kullanılabilir piyasada yetersiz olduğu bir anakart yok. Japon Kapasitörleri var ve 3 adet sadece en önemli güvenlik sertifikalarına sahip.
E.Kartı alternatifleri

NOT: Ben piyasadaki en uygun fiyatlı 3 fanlı kartı koydum sisteme ama daha iyi soğutmaya sahip bir ürün isterseniz aşağıdaki 2 ürüne bakabilirsiniz. Benim koyduğum kart 2.600 TL ama aşağıdakiler 3K civarı karar size kalmış sadece daha iyi soğutmaya sahipler en büyük farkları bunlar.
  1. MSI Radeon RX5700 Gaming X - 3.158,85 TL
  2. Asus Radeon RX5700 Rog Strix Gaming OC - 3.267,05 TL
Ben işlemci soğutucusu koydum sisteme 250 TL değerinde. AMD stok soğutucusu günü kurtarır ama işlemci biraz sıcak çalışır bence bu tarz bir sisteme bir kule tipi iyi bir soğutucu iyi olur. Kullandığım model en iyilerden bu fiyata 3 model var zaten en iyi diyebileceğim onlardan birisini koydum isterseniz çıkartabilirsiniz ama ben önermem şahsen.

Koyduğum monitör en iyilerden birisi bu fiyata emsali yok şuan indirimde zaten.

Gerisi size kalmış. Her şeyi anlattım.

KS

GncrMert01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kule tipi soğutucu derken ne istedini anlamadim bide 512 gb yetermi yayin + oyun icin kullanacağim icin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
250 TL 1 TB HDD alabilirsiniz isterseniz yayın ve video işleme için M.2 SSD yetmeyecektir. Kule tipi soğutcudan kastım https://www.sinerji.gen.tr/aerocool-cylon4-argb-120-mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-pmu419585 bu soğutma tipi. Normalde işlemci içinden çıkan soğutucular yatay forumda olurlar ve havayı işlemciye doğru çekip kanatlardan atarlar ama sıcak hava işlemciye basıldığı için bu işlemcinin ısınmasına çok etki edemez. Bu linkte ürün gibi ürünlere kule tipi soğutucu denir. Bu soğutucular işlemciden aldığı sıcak havayı kanatlarında biriktiren soğutma yüzeyini kasa arka fanına doğru atar arka fanda direkt kasadan atar buda hem kasa içinin ısınmasını hemde işlemcini ısınmasını bayağı azaltır. Yani sıvı soğutmalara en yakın sonuçları veren bu tarz 120mm yada daha büyük boyutlarda kule tipi soğutuculardır. Hatta bu hava soğutmada dünya devi olan Noctua firmasının bu tip hava soğutma çözümlerinden bazı pahalı modeller 240/280mm boyutlardaki sıvı soğutmalardan daha başarılılar. Ben her zaman işlemci ile bir kule tipi soğutma alınması taraftarıyım kimse işlemcisinin gereksiz yere sıcak çalışmasını istemez.

HDD önerileri.
Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST1000DM010) Harddisk - 260,07 TL
https://www.sinerji.gen.tr/seagate-1tb-barracuda-64mb-7200rpm-st1000dm010-harddisk-pmu72799

WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) Harddisk - 253,23 TL
https://www.sinerji.gen.tr/wd-1tb-blue-64mb-7200rpm-wd10ezex-harddisk-pmu3347

Ben WD Blue kullanıyorum çok memnunum. Ancak BarraCuda modelleride başarılıdır.

Birde aşağıdaki ürün indirimde güzel fiyatı var bence onuda alabilirsiniz.

Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200rpm (ST2000DM008) Harddisk - 326,08 TL ( Amazon Türkiye satıyor ürünü satıcı şuan piyasadaki en iyi satıcı yani. )
https://www.amazon.com.tr/dp/B07FFV...e=380333&creativeASIN=B07FFVYDF3&linkCode=asn

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri