Gym/Fitness Hakkında

OkuyanGamer

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
6
12 yaşındasın fitness için erken. Bence futbol, basketbol gibi aktivitelere yönel 16 yaşlarında fitnessa başlamanı öneririm.

Tamam hocam peki 16 yaşına gelince neler yapacağım fitnes için?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Estağfurullah 🙏
Ben hesapladım
Günlük;
211 gram protein
kalori ihtiyacı: 2,531kcal/gün
Su; spor yaptığın günlerde 3.750-4litre yapmadığın günlerde 3.250-3.500
Günlük tuz spor zamanında max 7.5 gram
Spor yapmadığında max 6 gram

Creatine ne için kullanmak istiyorsun ?
Musaitseniz dm gelebilirmisiniz

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Rica ederim 🙏 kesinlike en doğrusu budur 🤌 iyi günler
Hocam size sormak istediğim bir soru daha var. Ben normalde her sabah filtre kahve içen biriyim, sabah kalktıktan hemen sonra kahvemi içer ve güne başlarım. Sorum şu ; spora başladığımda yine aynı şekilde sabah saatinde içmeye mi devam edeyim yoksa spordan önce mi içeyim.(günlük tek fincanda 350mg kafein)

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Hocam size sormak istediğim bir soru daha var. Ben normalde her sabah filtre kahve içen biriyim, sabah kalktıktan hemen sonra kahvemi içer ve güne başlarım. Sorum şu ; spora başladığımda yine aynı şekilde sabah saatinde içmeye mi devam edeyim yoksa spordan önce mi içeyim.(günlük tek fincanda 350mg kafein)
Spordan 15 dakika önce içmen daha iyi olacaktır

Hocam bende fitnes'a başlıcagim lütfen banada yardım etin

Boy=1.58
Kilo=58
Yaş=12
12 yaş biraz erken olur en az 14 yaşı tamamlamış olmanız gerek maalesef destek olamıcağım 🙏

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Spordan 15 dakika önce içmen daha iyi olacaktır

12 yaş biraz erken olur en az 14 yaşı tamamlamış olmanız gerek maalesef destek olamıcağım 🙏
Teşekkür ederim hocam. Bugün gidip yazılacağım bir de başka bir hocam şöyle bir yeme programı attı iyi mi?

Sabah: 3 yumurta, lor peyniri, domates, salatalık,
Öğlen: Et, tavuk, balık, yeşil mercimek herhangi birinin yanına yarım bardak pirinç veya makarna
Akşam: Bir kase çorba üstüne et, tavuk, herhangi birinin yanına yarım bardak pirinç
Ekstra: Meyve, kuruyemiş,
NOT: zeytinyağ harici yağ kullanma ve en aza indir, şeker tüketimini de en aza indir, yukarıdaki pirinç ve çorba hariç diğerlerinin ölçüsünü yazmadım şu an ne kadar yiyorsan aynı devam et. Eğer kilonda artış olursa azaltırsın veya tam tersi eğer azalıyorsa arttırırsın senin metabolizmana bağlı.

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
189
Diğer ölçümlere gerek yok
Ama ben soruma cevap alamadım :)

Neden 1.5-2 ay sonra creatine kullanıcaksın ?

Bu çok daha iyi 1 kg ve kendimde bu ürünü kullanıyorum creatine de çok markaya bakmaya gerek yok kompleks olmasın tek bir madde olduğu için diğer supplementler gibi markaya bakmaya gerek yok
Hocam protein tozu kreating gibi zararlı değil bildiğim kadarıyla doğru mu

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Teşekkür ederim hocam. Bugün gidip yazılacağım bir de başka bir hocam şöyle bir yeme programı attı iyi mi?

Sabah: 3 yumurta, lor peyniri, domates, salatalık,
Öğlen: Et, tavuk, balık, yeşil mercimek herhangi birinin yanına yarım bardak pirinç veya makarna
Akşam: Bir kase çorba üstüne et, tavuk, herhangi birinin yanına yarım bardak pirinç
Ekstra: Meyve, kuruyemiş,
NOT: zeytinyağ harici yağ kullanma ve en aza indir, şeker tüketimini de en aza indir, yukarıdaki pirinç ve çorba hariç diğerlerinin ölçüsünü yazmadım şu an ne kadar yiyorsan aynı devam et. Eğer kilonda artış olursa azaltırsın veya tam tersi eğer azalıyorsa arttırırsın senin metabolizmana bağlı.
Pirinç her gün tüketilicek bir besin değil glisemik indeksi yüksek kan şekerini hızlı yükseltir ve yemekten sonra meyve asla ama asla tüketilmez asidik yapısı ile siroz hastalığına davetiye açar her iyi sanılan şey doğru zamanda tüketilmediğinde büyük sorunlar çıkartır. Meyveleri sabah kahvaltıdan 3 saat sonra tüketmen doğru olacaktır. yağ konusuna gelince zeytin yağ, hindistan cevizi yağ orjinal tereyağ tüketebilirsin. Avokado olmazsa olmaz içerisinde avokatin diye bulanan madde kan şekerini güzel dengede tutucaktır. Pirinç yerine basmati pirinç tüketmen en doğrusudur spor unutulmamalı ki uzun süre yapılır hayat arkadaşların yani yemeklerin iyi ve kaliteli olmalıdır 6 ay 1 sene sen her gün baldo pirinç tüketirsen tip 2 diyebet e çevirirsin bilgine

Proteini yağlı besinden alırsan daha iyi. Et, tavuk gibi.
Yağlı besinlerden neden almalı açıklar mısınız ?

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Pirinç her gün tüketilicek bir besin değil glisemik indeksi yüksek kan şekerini hızlı yükseltir ve yemekten sonra meyve asla ama asla tüketilmez asidik yapısı ile siroz hastalığına davetiye açar her iyi sanılan şey doğru zamanda tüketilmediğinde büyük sorunlar çıkartır. Meyveleri sabah kahvaltıdan 3 saat sonra tüketmen doğru olacaktır. yağ konusuna gelince zeytin yağ, hindistan cevizi yağ orjinal tereyağ tüketebilirsin. Avokado olmazsa olmaz içerisinde avokatin diye bulanan madde kan şekerini güzel dengede tutucaktır. Pirinç yerine basmati pirinç tüketmen en doğrusudur spor unutulmamalı ki uzun süre yapılır hayat arkadaşların yani yemeklerin iyi ve kaliteli olmalıdır 6 ay 1 sene sen her gün baldo pirinç tüketirsen tip 2 diyebet e çevirirsin bilgine

Birkaç uzmanın da bu yönde konuşmasını duymuştum ondan dolayı öyle söyledim.

Basmati pirinç dediğiniz nedir? Pirinç yerine ne tercih edilebilir? Ayrıca hala yiyecekler konusunda ne yiyeceğimi bilmiyorum. Sizin öneri olarak bir yeme programınız var mıdır?

Bu tür hastalıklardan ve yeme içmeyi yanlış yapmaktan çok tedirginim.

Son düzenleme:

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
sağlık konusunda beslenmeler tamamen kişiye özel olmalı bu kişinin D vitamini düşüklüğünden LDL kötü kolestrol de yüksek olabilir. Kötü beslenmeden kandaki yağ trigliserid ve yine kötü kolestrol LDL dediğimiz yüksekte olabilir. Tavuk eti yağı ve kırmızı etin yağı bunları dahada çok yükseltip bir spor yapan birey için asla LDL ve Kandaki yağın yükselmesini istemeyiz. Aksine HDL iyi kolestrolün yükselmesini gözlemleriz. Önerilerde bulunurken lütfen başkasına göre tavsiyelerde bulunmayın. Eminim uzman arkadaşlarda haftada 1 maximum 2 kere tüketmenin sakıncalı olmadığını söylemiştir. Spor devamlılık beslenme devamlılıktır. Kötü beslenmeyi devam ettirirse bu arkadaş sıkıntıdır :)

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
189
sağlık konusunda beslenmeler tamamen kişiye özel olmalı bu kişinin D vitamini düşüklüğünden LDL kötü kolestrol de yüksek olabilir. Kötü beslenmeden kandaki yağ trigliserid ve yine kötü kolestrol LDL dediğimiz yüksekte olabilir. Tavuk eti yağı ve kırmızı etin yağı bunları dahada çok yükseltip bir spor yapan birey için asla LDL ve Kandaki yağın yükselmesini istemeyiz. Aksine HDL iyi kolestrolün yükselmesini gözlemleriz. Önerilerde bulunurken lütfen başkasına göre tavsiyelerde bulunmayın. Eminim uzman arkadaşlarda haftada 1 maximum 2 kere tüketmenin sakıncalı olmadığını söylemiştir. Spor devamlılık beslenme devamlılıktır. Kötü beslenmeyi devam ettirirse bu arkadaş sıkıntıdır :)
Hocam ben spora başlamak istiyorum illa gym zorunlu mu evimin yakınındaki okul bahçesinde barfiks çekebileceği yer ve kullanabileceğim ağırlık var uygun mudur

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Birkaç uzmanın da bu yönde konuşmasını duymuştum ondan dolayı öyle söyledim.

Basmati pirinç dediğiniz nedir? Pirinç yerine ne tercih edilebilir? Ayrıca hala yiyecekler konusunda ne yiyeceğimi bilmiyorum. Sizin öneri olarak bir yeme programınız var mıdır?

Bu tür hastalıklardan ve yeme içmeyi yanlış yapmaktan çok tedirginim.
basmati pirinç i internetten bakabilirisn güzelce araştır bir pirinç çeşidi kan şekerini hızlı yükseltmiyor sindirimi uzun sürüyor hazırcı olmayalım biraz araştıralım :)

dediğim gibi beslenme ezbere olucak bir şey değildir.
Hormonların hepsi bilinmeli:

Tiroid T3 T4 T SERBEST
trigliserid seviyesi
HDL LDL Kolestrol
D vitamini
Ferittin
B12 seviyesi
Genel Hemoglobin
Açlık tokluk kan şekeri
Açlık insülin
insülin direnci bunları bilmeden beslenme gönderen biri arkasına bakmadan kaçsın ordan

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
basmati pirinç i internetten bakabilirisn güzelce araştır bir pirinç çeşidi kan şekerini hızlı yükseltmiyor sindirimi uzun sürüyor hazırcı olmayalım biraz araştıralım :)

dediğim gibi beslenme ezbere olucak bir şey değildir.
Hormonların hepsi bilinmeli:

Tiroid T3 T4 T SERBEST
trigliserid seviyesi
HDL LDL Kolestrol
D vitamini
Ferittin
B12 seviyesi
Genel Hemoglobin
Açlık tokluk kan şekeri
Açlık insülin
insülin direnci bunları bilmeden beslenme gönderen biri arkasına bakmadan kaçsın ordan
Yani bunlara benim gideceğim GYM'de ki hocalar mı yardımcı olacak?

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Yani bunlara benim gideceğim GYM'de ki hocalar mı yardımcı olacak?
her kurumsal firmanın belli hizmetleri var belki diyetisyenleri vardır onlar yardımcı olacaktır. Fakat her zaman testleri sen dışarıdan kendin yaptırıyorsun. Ondan sonra ona göre beslenmeyi vericek olan kişiye bunu iletiyorsun oda yardımcı oluyor diyetisyenlik ayrı bir meslen fitness eğitmenliği ayrı bir meslek eğitmen öneride bulunabilir. Beslenme yazamaz yasak kanunen diyetisyende fitness programı yazamaz. o yüzden diyetisyen ile eğitmenlik çok ayrı meslekler ortak yönleri var sadece bir kalp doktorunun kalbi ameliyat etmesi demek ayrı bir şey bir uroloji ayrı bir şey fakat hepsinin ortak aldığı eğitim insan anotomisi kinesyolojisi ve fizyolojisi bu tamamen karşına çıkıcak olan eğitmenin almış olduğu eğitim ve kendini geliştirmesi ile alaklı maalesef şuan bu sektörde önüne gelen eğitmen kolu 40 cm olan ben eğitmenim diye geziyor durum içler acısı sorsan 20 tane kas sayamaz yapışma noktalarını bağlantılarını ne görevi olduğunu bilmez dış görüntüye herkes aldanıyor beyin bomboş :)

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
her kurumsal firmanın belli hizmetleri var belki diyetisyenleri vardır onlar yardımcı olacaktır. Fakat her zaman testleri sen dışarıdan kendin yaptırıyorsun. Ondan sonra ona göre beslenmeyi vericek olan kişiye bunu iletiyorsun oda yardımcı oluyor diyetisyenlik ayrı bir meslen fitness eğitmenliği ayrı bir meslek eğitmen öneride bulunabilir. Beslenme yazamaz yasak kanunen diyetisyende fitness programı yazamaz. o yüzden diyetisyen ile eğitmenlik çok ayrı meslekler ortak yönleri var sadece bir kalp doktorunun kalbi ameliyat etmesi demek ayrı bir şey bir uroloji ayrı bir şey fakat hepsinin ortak aldığı eğitim insan anotomisi kinesyolojisi ve fizyolojisi bu tamamen karşına çıkıcak olan eğitmenin almış olduğu eğitim ve kendini geliştirmesi ile alaklı maalesef şuan bu sektörde önüne gelen eğitmen kolu 40 cm olan ben eğitmenim diye geziyor durum içler acısı sorsan 20 tane kas sayamaz yapışma noktalarını bağlantılarını ne görevi olduğunu bilmez dış görüntüye herkes aldanıyor beyin bomboş :)
Şimdi yapmam gereken nedir hocam? Bugün gidip yazılacağım. İzlemem gereken adımları söyler misiniz?

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Şimdi yapmam gereken nedir hocam? Bugün gidip yazılacağım. İzlemem gereken adımları söyler misiniz?
Yazıldıktan sonra ki süreci anlatırsın onların yönlendirmesine bakarız.
Benim yaptığımı anlatıyım

Önce kişinin postür analizini yapıyorum bir kas dengesizliği duruş bozukluğu var mı diye eğer var ise bunu karşı tarafa aktarıyorum resim çekerekte görmesini sağlıyorum. Sorunlu kaslarını gösterip çözümü anlatıyorum. Gündelik hayatını ve öz geçmişini dinleyip PRQ ( sağlık ) formu dolduruyorum hem bilgileniyorum hem aramızda bir bağ kuruyorum daha sonra kas kütlesini yağ oranını günlük yaktığı kalori miktarını sıvı oranı bunları bilmek için test yapıyorum.
Kişinin max v02 oksijen kapasitesini ölçüyorum esneklik testi ve güç testi yaparak kişinin vücudunu tanıyorum sonrasında onunla beraber gündelik beslenme hakkında diyet yazmıyorum onun beslenmesinde yapması ve yapmaması gerekenleri eğer çalışıyorsa etrafındaki yemek yerlerini öğrenip yönlendirme yapıyorum süreç bende böyle ilerliyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri