H150i Elite Capellix Pre Applied Termal Macun

Arctic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar geçen günlerde ekran kartını temizlemek için açtığımda macunun kuruduğunu farkettim (2 senelik kart) ve noctua nth2 aldım ekran kartına uyguladım fakat işlemciyede uygulasam daha iyi olur mu diye düşünüyorum h150i elite in üzerinde gelen termal macun nasıldır noctua çok daha iyi verim verir mi bilgisi olan veya denemiş olan yardımcı olabilir mi , daha kötü sonuçlar almak istemiyorum şuan ki sıcaklıklar rahatsız edici değil 11700k yı oyunlarda en fazla 60 65 görüyorum ortalama 55 derece ama neden daha soğuk çalışmasın ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sıcaklıklarınız iyi. Noctua da kalitelidir daha kötü performans vereceğini sanmam ama işlemcinizin macunu da kurumaya başlayınca sıcaklıklar 75-80 e kadar gelince macun değişirsiniz. Şuan erken olur.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Neden daha soğuk çalışmasın? Sisteme giren havayı daha soğuk yapmazsanız iki iyi macun arasındaki fark büyük değil (20 liralık macun olsaydı fark büyük olurdu). Çok ufak farklar hissedersiniz macun değişiminden, belki 1-2 derece.
En çok soğutma performansını etkileyenler başta oda sıcaklığı, toz filtreleri ve hava giriş kanallarının temiz olması, radyatörde kir olmaması.

KS

Arctic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Neden daha soğuk çalışmasın? Sisteme giren havayı daha soğuk yapmazsanız iki iyi macun arasındaki fark büyük değil (20 liralık macun olsaydı fark büyük olurdu). Çok ufak farklar hissedersiniz macun değişiminden, belki 1-2 derece.
En çok soğutma performansını etkileyenler başta oda sıcaklığı, toz filtreleri ve hava giriş kanallarının temiz olması, radyatörde kir olmaması.
haklısın ama şunuda belirtmek istiyorum bu macunu ekran kartıma sürdüğümde ilk farkettiğim diğer macunlara kıyasla ısı değişimleri böyle 50 den 55 e fırlama gibi bir durum olmuyor , yavaş yavaş yükseliyor 50 51 52 diye , bu da ne kadar iyi bir iletkenliğe sahip olduğunu göstertiyor , şuan işlemcim boşta aşırı derecede oynak duruyor 35 lerden 42 lere birden yükselip tekrar 36 lara düşüyor sonra 5 10 saniye geçince tekrar 48 50 lere çıkıyor , ben bunun üstünde gelen termal macuna bağlıyorum çünkü kıvamı diğer macunlara göre katı , zaten pre applied olmasından kaynaklı böylede olması gerekiyor şahsi fikrim şuan r20 testinde pcyi sıfırdan açtığımda sıvı soğukluğu 29 derecelerde iken test bitene kadar max 67 derece gördü ,noctua sürdüğümde alacağım değerin 62 63 olacağını tahmin ediyorum ama yapma konusunda kararsızım ,belki bugün yaparsam ilkini kayıt aldım noctua dakinide kayıt alır sizlerle paylaşırım.
NOT : Kasam Thermaltake View 51 , Öndeki fanların hava akış değeri 200cfm ,fakat kasa büyük olduğundan haliyle anakarta uzak , ayrıca ekran kartımda dikey durduğu için camdan dolayı çok iyi hava alamıyor. altına 3 tane ezdıy 1500rfm 40cfm fan almayı düşünüyorum (5 li satılıyor) kare şeklinde olan linkini bırakırım diğerlerinide kasanın arka bölümüne bakan kısma takıcam yani fan konusunda zaten planım var.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
haklısın ama şunuda belirtmek istiyorum bu macunu ekran kartıma sürdüğümde ilk farkettiğim diğer macunlara kıyasla ısı değişimleri böyle 50 den 55 e fırlama gibi bir durum olmuyor , yavaş yavaş yükseliyor 50 51 52 diye , bu da ne kadar iyi bir iletkenliğe sahip olduğunu göstertiyor , şuan işlemcim boşta aşırı derecede oynak duruyor 35 lerden 42 lere birden yükselip tekrar 36 lara düşüyor sonra 5 10 saniye geçince tekrar 48 50 lere çıkıyor , ben bunun üstünde gelen termal macuna bağlıyorum çünkü kıvamı diğer macunlara göre katı , zaten pre applied olmasından kaynaklı böylede olması gerekiyor şahsi fikrim şuan r20 testinde pcyi sıfırdan açtığımda sıvı soğukluğu 29 derecelerde iken test bitene kadar max 67 derece gördü ,noctua sürdüğümde alacağım değerin 62 63 olacağını tahmin ediyorum ama yapma konusunda kararsızım ,belki bugün yaparsam ilkini kayıt aldım noctua dakinide kayıt alır sizlerle paylaşırım.
Ben yapmanızı tavsiye etmem çünkü hâlâ iyi durumda olan macunu çıkarmanıza hiç gerek yok. Macun değiştirilmeli olarak belirlenen sıcaklıklar genelde 80 lere yaklaşan sıcaklıklar. Sizin maksimum 67 derece gören macunu değişmenizi ben doğru bulmuyorum. Yapılır mı yapılır ama gereksiz.

KS

Arctic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Haklısın Macun Değiştirmeyip o zaman sadece Fanları almaya odaklanmalıyım , peki sence fanlar nasıl ben gayet kaliteli buldum ezdıy hem uygun fiyatlı hemde kaliteli ürünler üretiyor , gpu dikey aparatımda ezdıy pcie 3.0 ve anakartımın pcie 4.0 slotunda yaptığım testle aynı sonuç veriyor dikey aparat ,tabiki ekran kartım 3.0 ama burda bahsetmek istediğim üretim kalitesinden kaynaklı veri aktarmada sorun yaşanmadığı.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
O markayı bilmiyorum kaliteli diyorsanız öyledir kullanan sizsiniz. Memnunsanız sorun yok. Ben ilk defa duydum.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
haklısın ama şunuda belirtmek istiyorum bu macunu ekran kartıma sürdüğümde ilk farkettiğim diğer macunlara kıyasla ısı değişimleri böyle 50 den 55 e fırlama gibi bir durum olmuyor , yavaş yavaş yükseliyor 50 51 52 diye , bu da ne kadar iyi bir iletkenliğe sahip olduğunu göstertiyor , şuan işlemcim boşta aşırı derecede oynak duruyor 35 lerden 42 lere birden yükselip tekrar 36 lara düşüyor sonra 5 10 saniye geçince tekrar 48 50 lere çıkıyor , ben bunun üstünde gelen termal macuna bağlıyorum
İşlemci tamamen boştayken 35-36 derece gayet iyi, işlemci iş yaptığı anda bu en ufak bir iş bile olabilir (pencere açmak, sistem görevi gibi) ani sıcaklık sıçramaları yapar ve bu söylediğiniz sıcaklıklar gayet iyi dereceler. Daha iyi ısı iletkeni bu sıçramayı en fazla 1-2 derece fark ettirebilir daha fazlasını yapamaz. Çünkü şu an üzerindeki macun da oldukça kaliteli. Yedek macun olarak noktua'yı saklama sıcaklığında tutun bozulmasın, ileride sürersiniz.

Fan konusuna gelirsek ekstra takacağınız fanlar kasadaki hava akışını elbette olumlu etkileyecektir, özellikle ekran kartına epey fadası olur ama ekstra tozlanmaya dikkat yani daha sık temizlemelisiniz. Ezdiy markasını hiç duymadım, kalitesi hakkında en ufak fikrim yok. Bütçeniz varsa Corsair ML Elite serisi oldukça iyidir tavsiye ederim. Ben ucuza kaçma taraftarı değilimdir, kasa fanı deyip geçmemek lazım baş ağrısı yapabiliyorlar. En önemlisi CFM değerinden daha çok, havayı fanların nasıl büktüğü ve daha uzak noktaya daha etkili iletip iletmediğidir. Bu konuda testleri yapılan fanlar daha etkili oluyor. Markası iyi fanlar yeni serilerinde bu konuda oldukça ilerlemiş durumda.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Arkadaşlar geçen günlerde ekran kartını temizlemek için açtığımda macunun kuruduğunu farkettim (2 senelik kart) ve noctua nth2 aldım ekran kartına uyguladım fakat işlemciyede uygulasam daha iyi olur mu diye düşünüyorum h150i elite in üzerinde gelen termal macun nasıldır noctua çok daha iyi verim verir mi bilgisi olan veya denemiş olan yardımcı olabilir mi , daha kötü sonuçlar almak istemiyorum şuan ki sıcaklıklar rahatsız edici değil 11700k yı oyunlarda en fazla 60 65 görüyorum ortalama 55 derece ama neden daha soğuk çalışmasın ?
Bu sıcaklıklarda sorun yok ama NOCTUA büyük ihtimalle daha serin çalıştıracaktır.

KS

Arctic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemci tamamen boştayken 35-36 derece gayet iyi, işlemci iş yaptığı anda bu en ufak bir iş bile olabilir (pencere açmak, sistem görevi gibi) ani sıcaklık sıçramaları yapar ve bu söylediğiniz sıcaklıklar gayet iyi dereceler. Daha iyi ısı iletkeni bu sıçramayı en fazla 1-2 derece fark ettirebilir daha fazlasını yapamaz. Çünkü şu an üzerindeki macun da oldukça kaliteli. Yedek macun olarak noktua'yı saklama sıcaklığında tutun bozulmasın, ileride sürersiniz.

Fan konusuna gelirsek ekstra takacağınız fanlar kasadaki hava akışını elbette olumlu etkileyecektir, özellikle ekran kartına epey fadası olur ama ekstra tozlanmaya dikkat yani daha sık temizlemelisiniz. Ezdiy markasını hiç duymadım, kalitesi hakkında en ufak fikrim yok. Bütçeniz varsa Corsair ML Elite serisi oldukça iyidir tavsiye ederim. Ben ucuza kaçma taraftarı değilimdir, kasa fanı deyip geçmemek lazım baş ağrısı yapabiliyorlar. En önemlisi CFM değerinden daha çok, havayı fanların nasıl büktüğü ve daha uzak noktaya daha etkili iletip iletmediğidir. Bu konuda testleri yapılan fanlar daha etkili oluyor. Markası iyi fanlar yeni serilerinde bu konuda oldukça ilerlemiş durumda.
Bende ucuza kaçmayı sevmiyorum, aldığım zaman kaliteli alıp güzel performansı olsun istiyorum, fakat şöyle bir gerçek varki corsair gibi markalar sırf marka olduğu için bir Fanı 650tlye satıyorlar, fan yani 2 fan fiyatına 1tb ssd alınır, ezdıy duymadıysan amazonda satılıyor bakmanı öneririm çok kaliteli ürünleri var 5 fan 1 kontrolcü 1 kumanda takribi 750tl ye geliyor ve fanlar 23db 1500rpm 40cfm değerine sahip, ezdıy için lian Li gibi diyebiliriz türkiyede çok bilinmeyen ama yurtdışında çok kullanılan ve yeni yeni türkiyede yaygınlaşacak olduğunu düşündüğüm bir marka https://www.amazon.com.tr/dp/B09KZWQ16T/ref=cm_sw_r_apan_i_CJD9584MEAQ4S73GW5VG

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri