hafif ve güçlü laptop tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tunahan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba herkesin yeni yılını kutlarım. Umarım ülkemiz ve bizim için güzel bir yıl olur.

En fazla 20 bin tl bütçe ile bir laptop almak istiyorum. gereksinimlerim ekteki gibidir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: hafif ve güçlü laptop tavsiyesi

Önerilen ürünlerden Dell , Tulpar T7 ve Acer ürününü bende öneririm. Alternatif için bakıp bulursam iyi bir ürün paylaşırım.

KS

Tunahan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Tekrar merhaba, aslında listemde de belirttiğim gibi uzun pil ömrüne sahip laptop arıyorum. Ancak attıklarınız daha çok oyunculara yönelik laptoplar. kendi araştırmam sonucunda aşağıdaki laptopları buldum. Başka öneriniz varsa, tavsiyelere açığım.

1- https://www.hepsiburada.com/asus-ro...rce=pc&utm_term=k&v=1.8.8&wt_pc=akakce.c.k.pc
2- https://www.epey.com/laptop/asus-rog-zephyrus-g14-ga401qc-hz003.html
3- https://www.epey.com/laptop/asus-vivobook-pro-15-oled-k3500ph-l1180.html
4- https://www.epey.com/laptop/lenovo-ideapad-creator-5-16-inc-82l6000stx.html

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bu fiyata gidip GTX serisi bir karta sahip makine almayın. Bulduğunuz ürünlerden ASUS ROG Z G14 modelini öneririm iyi cihazdır. Ayrıca oyuncu filan diye bakmayım yüksek donanımlar yüksek özellikler genelde bu kelime altındaki cihazlarda toplanıyor. Yani oyuncu diye bakmayın olaya. Ayrıca bulduğunuz cihazlarda oyuncu sınıfı ürünler.

KS

Tunahan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: hafif ve güçlü laptop tavsiyesi

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu fiyata gidip GTX serisi bir karta sahip makine almayın. Bulduğunuz ürünlerden ASUS ROG Z G14 modelini öneririm iyi cihazdır. Ayrıca oyuncu filan diye bakmayım yüksek donanımlar yüksek özellikler genelde bu kelime altındaki cihazlarda toplanıyor. Yani oyuncu diye bakmayın olaya. Ayrıca bulduğunuz cihazlarda oyuncu sınıfı ürünler.

Hocam oyuncu laptopları olduklarını biliyorum. Kendimi yanış ifade ettiysem kusura bakmayın. Benim kastım kaba laptoplar. gtx örneklerini de atma sebebim, ne kadar araştırdıysam ''rtx 3050 ekran kartı gtx 1660 etmiyor'' dedikleri içindi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Sizi yanlış anlamışım evet. Direkt kaba ürün istemiyorum diyebilirdiniz oyuncu tabirini kullanmadan. Sorun yok dert etmeyin.

RTX serisine geçmeniz size Ray Tracing ve DLSS gibi teknolojilerin kapsını açar. GPU sonradan değiştirilmez bu yüzden alabildiğiniz en iyi teknolojiyi alın. Ayrıca o 1660 etmez lafını eden kullanıcılar kim bilmiyorum ama biraz bilmeden konuşmuşlar Laptop GPU birimlerinden bahsediyorlarsa tabi. Laptop gibi sistemlerde ekran kartlarının firmalar tarafından farklı W TDP değerine sahip varyasyonları olur. Yani aynı ekran kartını farklı güçlerde kullanabilirler. Örnek olarak bulduğunuz ASUS ROG Z G14 üründe RTX 3050 kartı var ama gücü 75W TDP değerinde. Aynı şekilde RTX 3050 kartını 60W TDP değerinde kullanan markalarda var. Yada daha üst olan 3050 Ti kartını 45W TDP gücünde kullanan bile var. 3050 Ti ama gücü 3050 75W TDP olan bu ASUS kadar yok. Anlatabilmişimdir umarım.

Bulduğunuz ASUS başarılı tercih edebilirsiniz o ürünü. Hem 5800HS işlemci var hem de en iyi 3050 kartlarından birine sahip. Üstelik 14" ve ağırlığı 1.6Kg civarı. İsteklerinizi karşılar güzel bir cihaz kendisi.

KS

Tunahan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Evet ekran kartı konusunda sayenizde fikir sahibi oldum. Çok teşekkür ederim ? laptoplarda amd işlemciler için ısınıyor intel kadar iyi değil gibi söylemler duyuyor yazılar okuyorum. Bunkonuda ne düşünüyorsunuz.

Fazla soru soruyorsam lütfen kusura bakmayın. Malum bu tür şeyler artık ülkemizde çok büyük paralar ediyor. O yüzden olabildiğince en iyisini alıp, yıllarca kullanmak lazım. ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Ryzen 5000 serisi için bu söyledikleriniz geçerli değil rahat olun. Soru sormanızda bir problem yok. Sonuçta buraya sorularınızın yanıt bulması için geldiniz. :)

KS

Tunahan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Bu forumu bu yüzden seviyorum. Diğer forumlarda olduğu gibi klavyesi olan değil, konuda yetkin bilgili kişiler yardımcı olmaya çalışıyor. 3 hafta kadar önce yine burada sorup, sizin tavsiyenizle lg monitör aldım. Çok memnunum. Ben aldıktan sonra monitör 2 katına çıktı hala aynı fiyatta. :) 

Peki asus z g14 dışında başka tavsiyeniz var mı? 16 inçe kadar yolu var. :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Casper G900 serisi var aslında 2.1Kg civarında RTX 3060 130W TDP GPU + 11800H CPU ama bilmiyorum Casper tercih eder misiniz. Ben öneririm ama size kalmış karar tabi. 

Casper Excalibur G900.1180-BF60X-B Intel Core i7 11800H 16GB 1 TB SSD RTX3060 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar - 18.999 TL ürün bu. 4 kişi 1 yıldız var ama onlara ürün arızalı gitmiş yani ürünün kendisi ve performansı yada kalitesi ile ilgili bir şey değil. Takılmayın diye söylüyorum bunu.

KS

Tunahan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Bu fiyatlara çıktıktan sonra casper, monster tercih etmek pek içime sinmiyor.
Asus servis açısından mimli, ama en azından kasası magnezyum kaliteli sağşam bir kasa. Aslında laptopta gönlüm her zaman lenovo, dell ve msı dan yana. Ancak bu markaların asus z g14 ayarında ki laptopları çok pahalı gibi geldi bana.
Yani eğer asus, lenovo, hp, dell veya msı da tavsiyeniz varsa daha iyi olur. :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Kg sınırınız yüzünden seçenek çok yok piyasada. 2.2Kg sınır verdiğiniz için liste oldukça daralıyor. DELL önerecektim ama ağırlığı 2.4-2.5Kg arasında. Benzer şekilde MSI veya GameGaraj önerecektim ki GameGaraj markasıda ASUS ve MSI markalarından kasa ve genel olarak montaj konusunda yardım alan bir firma ama ağırlık işi bozuyor.

KS

Tunahan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ağırlığı kısıtlı tutma nedenim sonuçta laptop alıyoruz. Eğer masaya koyup sürekli orada durmasını isteseydim masaüstü toplardım diye düşünüyorum. Bence laptop dediğimiz kolay taşınabilir olmalı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

Tunahan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ve asusa tekrar baktığım zaman ekranın 2k 144 hz olduğunu gördüm. Diğer özellikleri de ekleyince o fiyata o ağırlıkta muhteşem ve rakipsiz gibi duruyor. 

Lenovo ve msı için bir öneriniz var mı?

Bir de asus da ethernet girişi yok. Eğer gerekirse dönüştürücüyle ve hdmı girişi bir tane bunu da çoğaltıcı ile çözebilir miyim. Çözebilirsem hdmı çoğaltıcı ile 120 hz üstü görüntü altarabilir miyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

ASUS ürünü 1080p orada bir yanlışınız var. Bıraktığınız linklerdeki ürün için konuşuyorum.

Dediğim gibi yok alternatifiniz baktım bayağı piyasaya. Tekrar bakayım ama gözümden kaçan iyi bir makine yoktu en son baktığımda.

USB veya HDMI girişlerini RJ45 JAK ETHERNET girişine çeviren aparatlar var piyasada kullanılabilir yani dert değil bu. Çözümsüz bir durum değil.

KS

Tunahan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Satıcı açıklama kısmına WQHD yazmış. Onun için öyle düşünmüştüm. Asus sitesinden tekrar kontrol ederim.
Ancak her halükarda, dediğiniz gibi bu özelliklere sahip bu fiyata başka bir laptop galiba yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri