Hangi 1 TB SSD'yi almalıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

garette

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir oyun olmuş 100 gb... Ben de 512 gb ssd var ama belli ki yetmeyecek. Anakartım Asus prime x570-p. Yanlış görmediysem sata ve m2 için yer var. Aşağıdakileri gözüme kestirdim. 1k civarında 1TB ssd önerilerinizi veya paylaştığım ssd ler hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Yalnızca oyunları kuracağım. Öyle süper hızlara ihtiyacım yok açıkçası SATA ssd de işimi görür. Benim için önemli olan uzun ömürlü olması.
Şimdiden teşekkür ederim.

-Samsung 1 TB 860 EVO
-Samsung 1 TB 870 EVO
-Kingston 1 TB A2000
-Crucial 1TB BX500

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sata bir SSD ile M.2 bir SSD diski asla kıyaslamam. Bu yüzden benim fikrime göre bu listedeki en mantıklı seçenek Kingston A2000 ürünüdür.

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Bütçeniz var ise samsung öneririm.ssd’leri aşırı kaliteli kendimde kullanıyorum fakat fiyati yüksek.    Şöyle bir öneride verebilirim sandisk plus  sata 3 ssd de gayet kaliteli fiyat olarakta samsung’dan daha ucuz  tercih sizin iyi forumlar :))..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hepsi uzun ömürlü diskler. Crucial disk hariç hepsi 5 yıl garantili. Performans ve kalite konusunda hiçbirinde bir sorun yok. Marka değil ürün kıyaslaması yapmak daha doğru olacaktır.

KS

garette

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
samsung kaliteli ama sata, kingston m2 ama daha az kaliteli ? a2000 i nasıl bilirsiniz ısınması, performansı vs ? 3 gün sonra hızı yarı yarıya düşer mi mesela ? veya başka bir m2 önerebilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
garette' Alıntı:
samsung kaliteli ama sata, kingston m2 ama daha az kaliteli ? a2000 i nasıl bilirsiniz ısınması, performansı vs ? 3 gün sonra hızı yarı yarıya düşer mi mesela ? veya başka bir m2 önerebilir misiniz?

Daha az yada daha çok kaliteli diye bir durum yok. Burada merdiven altı çin menşei diye tabir edilen bir marka üründen bahsetmiyoruz. A2000 performansı yüksek kronik bir sorunu olmayan bir M.2 SSD modelidir. Tüm disklerde hızın düşmesi elzem bir olaydır. Diski kapasite olarak doldurmak ve TBW yani nand ömrünü doldurmak marka ayırt etmeksizin diskin okuma/yazma hızlarını aşağı çeker. Belli bir oran yoktur yani şu kadar düşer gibi bir şey söz konusu değil. Ama bu sınırları aştığınızda her disk ürününde bu sorun az veya çok olur.

A2000 disk için alternatif öneri yapmam için bütçe vermeniz gerekiyor.

KS

garette

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım :D A2000 kafama yattı ama daha iyi bir tavsiyeniz varsa 1200TL'ye kadar önderilere açığım :idea:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri