Hangi Anakartı Almalıyım

Bilocan Göklerde

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar, R5 3600 İşlemci - Gskill 2x8 16Gb 3600Mhz RAM için bir anakart alacağım. Ancak daha önce tercih ettiğim anakartların çoğunda BIOS'da kasma, geç açılma gibi sorunlar yazılmış bu anakartlar için ve çeşitli forumlarda ve çoğu sonuçsuz kalmış. Bu yüzden bu kadar masraf ediyorken en doğru ürünü almak istiyorum. Daha önce tercih ettiklerimi de aşağıya yazıyorum. Bunların arasından ya da başka önerisi olan var mı?

NOT: Overclock gibi işlemlerle işim yok sadece oyun - günlük kullanım - amatör photoshop için kullanıcam.

NOT: Ben de şuan Anakart sebebiyle günlük kullanımda sebepsiz kasmalar yaşayan birisiyim bu nedenle çok hassas oldum bu konuda. 

1 - MSI B450-A PRO MAX 4133MHz

2 - MSI B450 GAMING PLUS MAX
 - en çok bunun hakkında yazılmıştı 

3- MSI B450 TOMAHAWK MAX 4133MHz
 - bazı kullanıcılar kullanımda müzik dinlerken sesin az geldiğini söylüyor.

4 - 
ASUS TUF B450-PLUS GAMING 4400MHz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ASUS B450 TUF PRO ile MSI B450 Tomahawk Max B450 anakartlar içinde en iyi diyebileceğim VRM güç deneyimini ve diğer şeyleri sunar size. Eğer diğer şeylerde iyi olsun derseniz ses kartı ağ kartı giriş çıkış sayıları görsel vs. o zaman ASUS B450 F Gaming yada bence E Gaming alabilirsiniz ama bu kartlar X470 veya X570 çipsetine yakın fiyatlara çıkıyorlar. Parayı güce seğil diğer artılara veriyorsunuz bu ASUS F veya E alırsanız.

KS

Bilocan Göklerde

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
ASUS B450 TUF PRO ile MSI B450 Tomahawk Max B450 anakartlar içinde en iyi diyebileceğim VRM güç deneyimini ve diğer şeyleri sunar size. Eğer diğer şeylerde iyi olsun derseniz ses kartı ağ kartı giriş çıkış sayıları görsel vs. o zaman ASUS B450 F Gaming yada bence E Gaming alabilirsiniz ama bu kartlar X470 veya X570 çipsetine yakın fiyatlara çıkıyorlar. Parayı güce seğil diğer artılara veriyorsunuz bu ASUS F veya E alırsanız.

bu kadar yükseklere çıkmak mantıklı gelmiyor ama tomahawk - TUF B450-Plus Gaming alıp da kasma donma görmek çok canımı sıkar açıkcası. o yüzden çok tedirginim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ASUS TUF B450 Plus almayın o iyi değil. ASUS B450 TUF Pro veya MSI B450 Tomahawk Max alın. BIOS üzerinde ben bu modeller dahil hiçbir anakartta donma vs. gibi şeyler hiç görmedim , duymadım. Hangi modelde yaşadınız bu sorunu?

erhanbalci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bende ASUS B450 TUF Pro kullanıyorum . diğer modeli almaya gittiğimde çalışan personeller az bı fark oldugu için bu modeli önerdi ben memnunum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
TUF Pro modeli ile Tomahawk Max benzer zaten TUF Pro 'nun birkaç artı özelliği var diğeri Tomahawk Max modelide VRM olarak en iyi 2. B450 anakart ki en iyisi ROG Strix E modeli ama onun fiyatına X570 anakart alınıyor. :D Artık gerisi kullanıcının seçimi.

ozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bende asus prıme b450m-k modeli var , msı a faz olarak güçlü vs. deniyor ama 2600 ile testini yaptık 4.2 yi stabil çalıştıran tek anakart b450m-k msı gaming plus bile bu değerleri yakalyamadı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Faz sayıları, kaliteleri ve soğutmaları değişiyor yongalar tüm B450 serisinde aynı. Anakart bazlı Gaming Plus modeli iyi değil zaten ASUS TUF Pro , ROG F ve E , Gigabyte Aorus Pro A ve MSI Tomahawk Max en iyi en dolu bu saydığım özellikler bakımından modeller ama işlemci vs. durumuna bağlı OC potansiyeli değişir anakart bazlı bu saydıklarım ilede yakalardınız bahsettiğiniz OC hızını.

Ferhat KULSUZ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ben 2017de pc toplamıştım ve anakartım m2 desteklemiyor vs şuan kullandığım H110M gaming 3 anakartı bunu yükseltmek istiyorum, işlemcime(i3 6098p 3.6 ghz) uygun anakart arıyorum(m2 destekliyor olması önemli) ekran kartım 1050 ti ve 8 gb ram var, yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ediyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri