Soru Hangi Anakartı Almalıyım

xtayfun01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Gigabyte b550M-DS3H

Gigabyte b550M-DS3H AC

Arasındaki fark nedir? Sipariş geçeceğim. Ac modelini hepsiburada satıyor.

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
222
Gigabyte b550M-DS3H

Gigabyte b550M-DS3H AC

Arasındaki fark nedir? Sipariş geçeceğim. Ac modelini hepsiburada satıyor.

Gigabyte B550M-DS3H AC modeli Gigabyte B550M-DS3H modeline göre bir kaç yönden daha iyi.

AC modeli daha yeni (AC Aralık 2020 yılında çıktı diğeri ise 2020 Haziranında),
AC modelinde Wifi desteği var ve AC modelinin desteklediği ram hızı daha fazla (4733 MHz / 4600 MHz).

Eğer wifi desteğine ihtiyacınız yoksa ve yüksek hızlı ram kullanmayacaksanız (ya da ramlere hız aşırtma yapmayacaksanız) hangisi daha uygun fiyatlıysa onu tercih edebilirsiniz.

Kullanmak istediğiniz işlemci ve ramler nedir?

Sorulan soru belirtilen iki anakarttan hangisinin daha iyi olduğu. Sorunun sahibi "hangi anakartı önerirsiniz" diye sormamış. Bu tür cevaplar sorularına cevap arayan kullanıcılara yardımcı olmamaktadır.

(Eğer soru içeriğindeki üründe bilinen kronik bir sorun var ise tabii ki de belirtilebilir, o ayrı bir şey.)

KS

xtayfun01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Gigabyte B550M-DS3H AC modeli Gigabyte B550M-DS3H modeline göre bir kaç yönden daha iyi.

AC modeli daha yeni (AC Aralık 2020 yılında çıktı diğeri ise 2020 Haziranında),
AC modelinde Wifi desteği var ve AC modelinin desteklediği ram hızı daha fazla (4733 MHz / 4600 MHz).

Eğer wifi desteğine ihtiyacınız yoksa ve yüksek hızlı ram kullanmayacaksanız (ya da ramlere hız aşırtma yapmayacaksanız) hangisi daha uygun fiyatlıysa onu tercih edebilirsiniz.

Kullanmak istediğiniz işlemci ve ramler nedir?

Sorulan soru belirtilen iki anakarttan hangisinin daha iyi olduğu. Sorunun sahibi "hangi anakartı önerirsiniz" diye sormamış. Bu tür cevaplar sorularına cevap arayan kullanıcılara yardımcı olmamaktadır.

(Eğer soru içeriğindeki üründe bilinen kronik bir sorun var ise tabii ki de belirtilebilir, o ayrı bir şey.)
Ryzen 5 5600g Apu İşlemci
Gskill ripjaws 2x8gb 3200mhz ram
Vento VG12A 550W 80 +kasa
500gb m2 ssd Kioxia Exceria

Bu anakartı almayın diyorlar. rev 1.4 modeli satışta yok. rev 1.5 gönderiliyor. Gaming x v2 de almak isterim ama ayırdığım bütçe 2 bin TL

İleride sisteme ek olarak 3060 takmayı düşünüyorum duruma göre işlemciyi satıp 5600e de geçebilirim ileriye dönük sistem dizmek istedim.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
427
Gigabyte anakartlarda Windows 11 ile secure boot problemi yaşayanlar olmuş. Forumlarda gördüğüm kadarıyla B450 ve B550 anakart sahipleri sorun yaşamışlar.
O konuyu bir araştırın düzelip düzelmediğini.

Eğer düzelmemişse sorun yaşamamanız adına Asus anakart almanız daha iyi olur.

KS

xtayfun01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Gigabyte anakartlarda Windows 11 ile secure boot problemi yaşayanlar olmuş. Forumlarda gördüğüm kadarıyla B450 ve B550 anakart sahipleri sorun yaşamışlar.

Windows 11 de bu secure boot hatası sadece Valorant oyunu için mi geçerli hocam yoksa genel bir sıkıntı mı? Çok kurcalayınca insanın kafası bir hayli karışıyor işin içinden çıkmak zor vallahi

SneaX

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106

secure boot sorunu hala w11 lerde devam ediyor hocam gigabyte bu soruna hala bir çözüm bulamamış o yüzden asus öneririm kafanız rahat olur

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
427
Windows 11 de bu secure boot hatası sadece Valorant oyunu için mi geçerli hocam yoksa genel bir sıkıntı mı? Çok kurcalayınca insanın kafası bir hayli karışıyor işin içinden çıkmak zor vallahi
Windows 11'de Valorant oyunu secure boot özelliğini açmanızı zorunlu kılıyor. Secure boot'u açınca da görüntü alamayanlar olmuş.

SneaX

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Arkadaş sipariş geçeceğini belirtmiş bende gigabyte w11 de secure boot konusuna değinemedim müsait değildim asus linkini atıp onu önerdiğimi söyledim kullanıcının derdi olmasın sonradan başı ağrımasın diye , kronik soruna geç deyindim oda o an pek müsait olmadığım için bir daha kine daha dikkatli olurum.

KS

xtayfun01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Herşey için teşekkür ediyorum. Karşılaştırma da baktığımda
Asus b550m k ile arasındaki farklar
1-) Gigabyte soğutma var - Asus yok
2-) Asus'un m2 özellik daha iyi
3-) Gigabyte VRM 8 faz - Asus VRM 6 faz
4-) Fiyat farkı yok denecek kadar az
5-)Gigabyte b550M-DS3H rev 1.5 olarak gönderiliyor buda kötü olmuş.

Bunları dikkate alarak, seçmem de yardımcı olursanız çok sevinirim. Siz olsanız bilginize dayanarak hangisini alırdınız? Gelen cevaplara göre değerlendirip karar vereceğim.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
427
Herşey için teşekkür ediyorum. Karşılaştırma da baktığımda
Asus b550m k ile arasındaki farklar
1-) Gigabyte soğutma var - Asus yok
2-) Asus'un m2 özellik daha iyi
3-) Gigabyte VRM 8 faz - Asus VRM 6 faz
4-) Fiyat farkı yok denecek kadar az
5-)Gigabyte b550M-DS3H rev 1.5 olarak gönderiliyor buda kötü olmuş.

Bunları dikkate alarak, seçmem de yardımcı olursanız çok sevinirim. Siz olsanız bilginize dayanarak hangisini alırdınız? Gelen cevaplara göre değerlendirip karar vereceğim.
Asus Prime B550M-A modeline bakın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri