Soru Hangi Anakartı Seçmem Gerektiğini Anlayamıyorum

Varmer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Colorful BATTLE-AX B650M-PLUS var hem daha ucuz hemde PCIe 5.0 yuvası var ama ASUS Tuf Gaming B650M-E Wifi daha kaliteli ve güvenilir ama PCIe 4.0 yuvası var 5070ti ekran kartı ile kullanmayı düşünüyorum hangisini seçmeliyim?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Pcie 5.0 ile 4.0 çok da fark etmiyor biraz pazarlama stratejisi gibi gibi.

Colorfulun o anakartı çok güzel görünüyor ama donanımı çok dolu olduğu halde yazılımı düşük seviyede kalıyor çünkü o fiyata hem o hem o olamaz.

KS

Varmer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pcie 5.0 ile 4.0 çok da fark etmiyor biraz pazarlama stratejisi gibi gibi.

Colorfulun o anakartı çok güzel görünüyor ama donanımı çok dolu olduğu halde yazılımı düşük seviyede kalıyor çünkü o fiyata hem o hem o olamaz.
ne yapmam lazım bin tl asus daha pahalı değer diyosun yani o farka redditde filanda bakındım 5070ti PCIe 5.0 a ihtiyaç duymuyo diyen bikaç metin okudum

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Colorful BATTLE-AX B650M-PLUS var hem daha ucuz hemde PCIe 5.0 yuvası var ama ASUS Tuf Gaming B650M-E Wifi daha kaliteli ve güvenilir ama PCIe 4.0 yuvası var 5070ti ekran kartı ile kullanmayı düşünüyorum hangisini seçmeliyim?
Colorful da bahsettiğin PCIe 5.0 M.2 SSD için. Bahsedilen özellik ekran kartı için değil yani Colorfulda da 5.0 yok. Aynı özellik Asus anakartta da var TUF serisi malzeme kalitesi ve stabil çalışma açısından Colorfulden iyidir. 5.0 ve 4.0 arasındaki farkı zaten anlayamassın 4.0 düşük bir özellik değil 5070 için gayet yeterli.

mX-L4S3R

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İki arasında tercih yapman gerekirse ASUS Tuf Gaming B650M-E.

KS

Varmer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İki arasında tercih yapman gerekirse ASUS Tuf Gaming B650M-E.
bunu aldım hocam geçen gaming gecesinden 5070ti ı 38bine alınca onunda normal atx olanını alıyım dedim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri