Hangi msı masaüstü

muscan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
10 Şub 2021
Mesajlar
4
Tepki
0
Konum
6 | Ankara
Merhabalar,

Öncelikle soracağım sorular garip ise lütfen cahilliğime verin. (bu konular hakkında pek bilgim yok, internetten okumaya çalışıyorum).

Masaüstü  aşağıdaki oyuncu modellerinden birini almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? (diğer toplama bilgisayarların kasaları çok büyük ve güven vermiyor)

 1-  MSI MEG TRIDENT X 10TD-1274EU         (21.200tl)

[font=Calibri, sans-serif]                        I7-10700K[/font][font=Calibri, sans-serif] 16GB DDR4 1TB SSD [/font][font=Calibri, sans-serif]RTX3070[/font][font=Calibri, sans-serif] GDDR6 8GB [size=medium][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Windows 10[/font] [/font][/size]
[font=Calibri, sans-serif] [/font]
2-   MSI MEG TRIDENT X 10SF-850EU            (28.800)
                        i7-10700K 32GB 2TB HDD 1TB SSD 11GB RTX2080Ti Windows 10


[font=Calibri, sans-serif]3-        MSI MEG Trident X 10SE-852EU          (22.800)[/font]
[font=Calibri, sans-serif]                        [/font][font=Calibri, sans-serif]i7 10700K[/font][font=Calibri, sans-serif] 32GB 1TB + 512GB SSD [/font][font=Calibri, sans-serif]RTX2080 Super[/font][font=Calibri, sans-serif] Win 10 Home[/font]


sizce hangisini tercih etmeliyim.

- 1.seçenek bana daha yakın (3.seçenek bana en uzak, 2.seçenek maddi açıdan zorlar) gibi ama onda da kafama takılan hdd olmaması (gerekli mi)(anlayabildiğim sadece 1 tb ssd var), bu bana sorun yaratır mı, yeterli olur mu?

- bu kasa veya modeller daha sonra sistem parçalarında değişikliğe (yükseltmeye) izin verir mi?

- bu bilgisayarlardan herhangi birini yurtdışından getirtsem (arkadaşım abd.ye gidip gelecek) garantide veya başka konuda sıkıntı yaşar mıyım?
 

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
105
Tepki
0
Konum
6 | Ankara
Sizin toplama bilgisayar endişenizi anlıyorum fakat toplama sistemden de korkmanıza gerek yok çünkü garantiler parça üzerinden olmakla birlikte bir sorun çıktığında iyi yerlerden alırsanız -ki yüksek bütçeniz var gibi gözüküyor vatan gibi bir yerden toplamınızı öneririm- bir sıkıntı çıkmaz. Ha yok illa marka alacağım diyorsanız da bu sefer laptoplara bakmanız da sizin avantajınıza olabilir.

Daha sonrasında ortalama ve en yüksek çıkabileceğiniz bütçeyi ve alacağınız ekipmanları tam anlamıyla belirtirseniz size başka örnekler verebilirim.

Yok illa ben bu üç sistemden birini istiyorum diyorsanız 1.sistemi tercih ederim 3070 ekran kartı size çok uzun süre yetecektir. 2080TI a o kadar para vermenize o kadar gerek olduğunu düşünmüyorum.

Normal bir kasa olsa yükseltebilirsiniz diyeceğim fakat bunlar özel kasalar ve aslında marka pc olarak dizayn oluyorlar. Yükseltme konusunda çok olumlu konuşamayacağım.

Yurtdışından getirmeniz garantide muhtemelen sıkıntı çıkarır. İstisna durumlar hariç.

Hayır HDD'ye gerek yoktur tam tersi bu tür üst düzey sistemlerde HDD'ye hiç gerek yoktur tam anlamıyla SSD çok güzel olur. Depolama alanı yetersiz gelir diye korkuyorsanız daha sonrasında muhtemelen depolama arttırma işlemini yapabilirsiniz. Fakat 1tb çok fazla oyunu aynı anda tutmadığınız sürece size yetecektir diye düşünüyorum.

Ama bence toplama pc ihtimalini de tamamen çöpe atmayın. Sonuçta masaüstü istiyorsunuz daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Ve daha sonra dediğiniz yükseltme işlemleri de sizin için olumlu olacaktır.
 
KS

muscan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
10 Şub 2021
Mesajlar
4
Tepki
0
Konum
6 | Ankara
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. yukarıdaki msi bilgisayarları kasalarından dolayı parçaları yükseltememe ihtimalim beni baya üzdü.  peki 20 bin civarında önerebileceğiniz bir toplama bilgisayar var mı? (ekran önerisiyle beraber olursa süper olur.) Benim belli başlı sitelerden baktığım toplama bilgisayarların yukarıda belirttiğim msi'ın bilgisayarlarından çok fazla fiyat farkı yok. (belki becerememişimdir). tekrar teşekkür ederim.
 

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
105
Tepki
0
Konum
6 | Ankara
Bu konuda akşam bu mesajı düzenleyerek sana bir öneride bulunacağım fakat Uğur Bey gördüğünde en güzel sistemi size tavsiye edecektir
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,834
Tepki
4,133
Konum
34 | İstanbul Anadolu
Seçtiğiniz sistemleri önermem çok fazla fiyat o donanımlara göre ki RTX 2000 serisi artık alınmaz. Zaten 3070 kartı 2080 Ti kartı dengi ki onu da RTX özelliğinde geçiyor yani 2000 serisini geçin ve o fiyatlara bu sistemleri kesinlikle almayın. Size hazır en uyumlu olacak şekilde sistem önerisi yapayım ama öncesinde bana net bir bütçe sınırı verin ve sistemde özel bir isteğiniz var mı onu belirtin. Örnek şuan kadar disk olsa iyi olur yada RGB mutlaka olmalı yada olmamalı gibi gibi özel isteklerinizi yazın.
 
KS

muscan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
10 Şub 2021
Mesajlar
4
Tepki
0
Konum
6 | Ankara
- bütçem maksimum 20 bin olacak şekilde (monitör dahil-24 inç yeterlidir) İsteğim bir oyun bilgisayarı. Ek olarak kafam en azından 5-6 yıl rahat olsun istiyorum. (daha sonra parça değişikliği yapabilirim)
- 1,5 TB harddisk benim için yeterli
- cd/dvd player mutlaka olmalı
- rgb olmasada olur
- kasa benim için önemli büyük olmamalı hatta ne kadar küçük olursa o kadar iyi olur (tabi daha sonra parça değişikliğine izin verebilen) (yukarıdaki msi.ların beni etkileyen en önemli kısmı kasaları idi) ve çok fazla sesli olmamalı
- kendim birleştirebilmem mümkün değil
-  Klavye ve mouse ve diğer ekipman istemiyorum.

teşekkürler
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,834
Tepki
4,133
Konum
34 | İstanbul Anadolu
Önerinizi yapacağım ama kasa konusunda hazır sistemlerde genelde küçük kasa tercih edilmiyor o konuda olabildiğince öneri yapacağım.
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,834
Tepki
4,133
Konum
34 | İstanbul Anadolu
 - Bu sistemi 15K fiyata olduğu gibi alın.
Sistem bileşenleri :   +   +   +   +   +   + 

Bunlara ek olarak aşağıda önerdiklerimi alın.

HDD :   - Montajı çok basittir dert etmeyin 2 kablo ve kasaya diski koymak bu kadar. Yardım ederim.

Soğutucu :   yada   indirimdeyken bunu alın. - Aslında stok AMD soğutucusu ile geliyor ama bence bu tarz bir sisteme daha iyi bir soğutucu gerekiyor. Soğutucuyu ve ekran kartını hazır sistem bile alsanız kargoda hasar görmesin diye sökerler. Yani her durumda montajını siz yapacaksınız. Size yardım ederim. 

CD/DVD Yazıcı - 

Monitör :
  1.  - 3 ve 4 numaralı ürün kadar hızlı değil ama oldukça iyi bir F/P üründür. Birde ayak tasarımı aşağıdaki ürünler gibi ergonomik değil.
  2.  - Eğer 2 numaradan hızlı olsun ve 3 numaradaki ürün gibi ergonomik bir ayak tasarımı olsun derseniz VA panele düşüyorsunuz ama kaliteli F/P bir monitör alıyorsunuz. 3 numara ile aralarında 327 TL fark var ki bu az gibi görünebilir ama bir RAM veya soğutucu parasıdır. Bütçenizde sıkıntı yoksa 3 numarayı alın derim.
Toplamda 20K bütçeye güzel bir sistem almış olursunuz.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst