Hangi ram almam gerekli ?

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus k555ub i5 6200u işlemci var 6 gb ram var 2 slot gözüküyor fakat 1 inde 2 gb gözüküyor diğeri boş
ram alıcam hangi marka hangi model kaç mhz almam gerekli lütfen yardım edin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
1600 Mhz üzeri alma baktığım kadarı ile anakartın desteklemiyor bir adet 8 GB veya 4x2 = 8 GB alırsın 2 GB RAM 'i de bir bilgisayarcıya satarsın.

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bir boş slotum mu var birde yoksa 2 side dolumu slot 2 boş gözüküyor cpuz da

ugur.gozaydin' Alıntı:
1600 Mhz üzeri alma baktığım kadarı ile anakartın desteklemiyor bir adet 8 GB veya 4x4 = 8 GB alırsın 2 GB RAM 'i de bir bilgisayarcıya satarsın.

boş slotum yok mu benim cpuz da slot 2 boş gözüküyor slot 1 de 2 gb ram gözüküyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Toplamda 2 slot vardır birinde 2 GB var 1 slot boş yani 3 adet olma ihtimali yok 4 ise sizdeki PC olamaz diye düşünüyorum. 2 GB yi söküp iki edet 4 GB yani 8 GB takın dedim ben kit halinde satılanlardan. 2 GB 'yi de satabilirsiniz. Ama DDR3 RAM 'lar biraz pahalı olabilir 2. el RAM önermem ben RAM çok hassas bir bileşendir her ne kadar LAPTOP RAM 'lari daha az söküp takılan şeyler olsada yinede bence 2. RAM almayın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O 2 GB RAM ekran kartına ait DDR3 2 GB RAM 'li bir Ekran Kartı var PC 'de işlemciye ait entegre GPU zaten Memory kısmında değil SPD kısmında bu RAM gözüküyor buda PC 'de 8 GB paylaşımlı bir RAM var demek 6 GB sistem RAM 'i olarak 2 GB Ekran Kartına ayrılmış. Sen diğer slotu doldurduğunda sistem RAM 'i üzerine eklenecek. Bilmiyorum beni anladınmı tam olarak. Bu ekran kartsız masaüstü PC 'ler de olduğu gibi işlemcinin içindeki GPU 'ya sistemdeki RAM ile hafıza kazandırma yöntemi ile aynı.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O 2 GB RAM ekran kartına ait DDR3 2 GB RAM 'li bir Ekran Kartı var PC 'de işlemciye ait entegre GPU zaten Memory kısmında değil SPD kısmında bu RAM gözüküyor buda  PC 'de 8 GB paylaşımlı bir RAM var demek 6 GB sistem RAM 'i olarak 2 GB Ekran Kartına ayrılmış. Sen diğer slotu doldurduğunda sistem RAM 'i üzerine eklenecek. Bilmiyorum beni anladınmı tam olarak. Bu ekran kartsız masaüstü PC 'ler de olduğu gibi işlemcinin içindeki GPU 'ya sistemdeki RAM ile hafıza kazandırma yöntemi ile aynı.

Uğur hocam sorunuzu gayet güzel cevaplamis başka bir sorunuz varmıdır ?

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O 2 GB RAM ekran kartına ait DDR3 2 GB RAM 'li bir Ekran Kartı var PC 'de işlemciye ait entegre GPU zaten Memory kısmında değil SPD kısmında bu RAM gözüküyor buda  PC 'de 8 GB paylaşımlı bir RAM var demek 6 GB sistem RAM 'i olarak 2 GB Ekran Kartına ayrılmış. Sen diğer slotu doldurduğunda sistem RAM 'i üzerine eklenecek. Bilmiyorum beni anladınmı tam olarak. Bu ekran kartsız masaüstü PC 'ler de olduğu gibi işlemcinin içindeki GPU 'ya sistemdeki RAM ile hafıza kazandırma yöntemi ile aynı.

hocam cevabınız için teşekkürler ama anlamadım kusura bakamyın şuan benim kaç gb ram hangi ram alıp takmam lazım takmam için 2 gb çıkarmam lazım mı?

ve bu iyi birşey mi kötü birşey mi ekran kartım paylaşımlımı ?
buda resimleri

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HD Graphics ekran işlemci içindeki GPU bu sendeki 8 GB lik modülün 2 GB sini kullanıyor yani sende 8 GB RAM var şuan ama 2 GB 'lık kısmı dahili ekran kartına ayrılmış. Birde Geforce 940M harici var sende. Şimdi DDR3 800 Mhz 8 GB RAM takalı sisteminde bu RAM 'in aynısını veya 4 GB olanını takabilirsin sisteme. Bu linkteki videodan ise sadece 940M ekran kartını kullanmak istersen o 2 GB 'lik ayrılan RAM 'i nereden arttırıp azaltabileceğini öğrenebilirsin. En düşün miktara çek ve RAM 'in yükselsin zaten ihtiyacın yok 940M yeter sana. Sonrasında istediğin DDR3 800 Mhz veya üzeri bir RAM alıp takviye yapabilrsin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hayır 8 GB lik bir tane var şuan 2 GB ını işlemcinin grafik bölümü kullanıyor ondan 6 GB yazıyor yani 8 Gb tek birtane RAM var şuan sende 4 GB veya 8 GB takabilirsin.

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki o ekran kartında ki rami 0 layamaz mıyım o ekran kartını kullanmıyorum zaten rame ekleme şansım yok mu

attığınız video uyguladım 32m gözüküyordu en yüksek 512 vardı yapmadım ama 32mb bıraktım yine 512 yapmam daha mı iyi

attığınız video uyguladım 32m gözüküyordu en yüksek 512 vardı yapmadım ama 32mb bıraktım yine 512 yapmam daha mı iyi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri