Hangi Ram Daha Iyi?

zibidigonzales

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Sizce hangi ram daha iyi kingston ismi var diye alasim geliyir fakat bir gözümde lexarda ama mecbur hangisi iyiyse onu alacaz

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Öncelikle eğer işlemci AMD ise EXPO özelliğinin olmasına dikkat edin.
Lexar daha iyi zamanlamaya sahip. CL30 daha iyidir.

Anakartınızın uyumlu RAM listesinde olup olmadıklarına baktınız mı?

İşlemci ve anakart belirtseydiniz daha iyi olurdu sanki.

KS

zibidigonzales

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Öncelikle eğer işlemci AMD ise EXPO özelliğinin olmasına dikkat edin.
Lexar daha iyi zamanlamaya sahip. CL30 daha iyidir.

Anakartınızın uyumlu RAM listesinde olup olmadıklarına baktınız mı?

İşlemci ve anakart belirtseydiniz daha iyi olurdu sanki.
Ryzen 5 7500f
Msi b650 gaming plus wifi

Bunlarda kullanicam

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Anakartınızın tüm RAM modellerinin uyumluluğunu bu sayfadan kontrol edebiliyorsunuz.
(Kontrol yaparken kullandığınız işlemcinin serisini seçmeyi unutmayın, Memory by 7XXX şeklinde alttaki resimde seçili)

RAM uyumluluk kontrolü yaparken arama kısmına Lexar yazıp arattığımda 7. sayfadaki 2. satırdaki RAM sizin linkini verdiğiniz modelin kodu tutuyor. (İşlemci serisini seçmeyi unutmayın)
Kısaca Lexar olan uyumlu modeller arasında:
1731159611763.png

Diğer RAM'i kontrol etmedim, kendiniz de RAM kontrolü yaparken RAM kodu tam tutana bakabilirsiniz.

Kingston 6000 MHz yine ama CL36 yani RAM zamanlaması bir tık daha kötü.
Buradan Kingston modelin de EXPO onaylı olduğu anlaşılıyor, satıcı belirtmemiş veya ben göremedim ama kendi linkinden kontrol edince EXPO onaylı RAM.

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
RGB Ramlere karşıyım ama Lexar kullanıyorum tavsiye ederim güzel ürün CL değeride güze Kingstona göre.

KS

zibidigonzales

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
RGB Ramlere karşıyım ama Lexar kullanıyorum tavsiye ederim güzel ürün CL değeride güze Kingstona göre.
Teşekkürler

Anakartınızın tüm RAM modellerinin uyumluluğunu bu sayfadan kontrol edebiliyorsunuz.
(Kontrol yaparken kullandığınız işlemcinin serisini seçmeyi unutmayın, Memory by 7XXX şeklinde alttaki resimde seçili)

RAM uyumluluk kontrolü yaparken arama kısmına Lexar yazıp arattığımda 7. sayfadaki 2. satırdaki RAM sizin linkini verdiğiniz modelin kodu tutuyor. (İşlemci serisini seçmeyi unutmayın)
Kısaca Lexar olan uyumlu modeller arasında:
Ekli dosyayı görüntüle 39093

Diğer RAM'i kontrol etmedim, kendiniz de RAM kontrolü yaparken RAM kodu tam tutana bakabilirsiniz.

Kingston 6000 MHz yine ama CL36 yani RAM zamanlaması bir tık daha kötü.
Buradan Kingston modelin de EXPO onaylı olduğu anlaşılıyor, satıcı belirtmemiş veya ben göremedim ama kendi linkinden kontrol edince EXPO onaylı RAM.
Eyvallah baktım listeden
Ben biraz kalite olayını sormuştum

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Eyvallah baktım listeden
Ben biraz kalite olayını sormuştum
Lexar da dünyada bilindik markalardan. Hatta yabancı test videolarında Lexar model RAM kullanıldığını görebiliyorum.
Malzeme kalitesini sorduğunuzu düşünüyorum ama bugün üretilen RAM'lerin iyi modellerinin çoğu zaten kaliteli üretiliyor.

Kalite konusu biraz da şans meselesi. Kötü olmasını ummadığınız markada bile şanssız veya bozuk ürün denk gelebiliyor. Önemli olan üretimden sağlam çıkması. O da artık dediğim gibi şans meselesi.
Arkadaşıma Corsair marka RAM ile sistem topladığımda RAM'ler uyumsuz denk gelmişti. Halbuki dual kit idi. Memtes86'yı geçememişti. Değişimle aynı RAM'den tekrar geldi ve onlar sorunsuz uyumlu çalışmıştı. Aldığınız yerin veya servisin garanti konusunda sorun çıkarıp çıkarmaması daha önemli olur.

Son düzenleme:
KS

zibidigonzales

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Lexar da dünyada bilindik markalardan. Hatta yabancı test videolarında Lexar model RAM kullanıldığını görebiliyorum.
Malzeme kalitesini sorduğunuzu düşünüyorum ama bugün üretilen RAM'lerin iyi modellerinin çoğu zaten kaliteli üretiliyor.

Kalite konusu biraz da şans meselesi. Kötü olmasını ummadığınız markada bile şanssız veya bozuk ürün denk gelebiliyor. Önemli olan üretimden sağlam çıkması. O da artık dediğim gibi şans meselesi.
Arkadaşıma Corsair marka RAM ile sistem topladığımda RAM'ler uyumsuz denk gelmişti. Halbuki dual kit idi. Memtes86'yı geçememişti. Değişimle aynı RAM'den tekrar geldi ve onlar sorunsuz uyumlu çalışmıştı. Aldığınız yerin veya servisin garanti konusunda sorun çıkarıp çıkarmaması daha önemli olur.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri