Hangi RAM' i alayım acil?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Teknoloji ürünlerinde indirim olacak gibi muhabbet var kesin olmayabilir bilmiyorum ama bir yandan dolar da artıyor. Fiyatlar daha fazla olursa sıkıntı.

Ürünlerin CL değerleri iyi ve fiyat farkı az 6000MHz olan alınabilir gibi.

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Teknoloji ürünlerinde indirim olacak gibi muhabbet var kesin olmayabilir bilmiyorum ama bir yandan dolar da artıyor. Fiyatlar daha fazla olursa sıkıntı.

Ürünlerin CL değerleri iyi ve fiyat farkı az 6000MHz olan alınabilir gibi.
KDV indirimi olacağını duydum üründe 909 TL KDV var benim endişem dolar ve yeni işlemcilerden dolayı DDR5 ram lere yüklenme olursa fiyatları düşmek yerine artabilir

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
KDV indirimi olacağını duydum üründe 909 TL KDV var benim endişem dolar ve yeni işlemcilerden dolayı DDR5 ram lere yüklenme olursa fiyatları düşmek yerine artabilir
Yani bende bilemiyorum ne olacak belli değil. Şimdi ne desem yanlış olur ama ben olsam alırdım.

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Bu değerlerden hangisi daha iyi performans verir?
DDR5-5600 CL30-36-36-89 1.25V
DDR5-6000 CL30-40-40-96 1.35V

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Bu değerlerden hangisi daha iyi performans verir?
DDR5-5600 CL30-36-36-89 1.25V
DDR5-6000 CL30-40-40-96 1.35V
Şu an ddr5 yeni performans olarak uçuk bir durumda yok biraz modeller çıksın da bekleyin derim . Bence gereksiz pahalı dolarda öyle bir yükselme olmalı ki alınmadı diye pişman olunsun. Siz ddr4 ve ddr5 testlerini izleyin youtube da kendiniz anlarsınız.

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
KDV indirimlerini ve İntel işlemcilerini bekleyeceğim

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
KDV indirimlerini ve İntel işlemcilerini bekleyeceğim
İntelin yeni çıkacak işlemcileri de ilk etapta pahalı olacaktır :)
Böyle böyle bir şey alınmıyor bazen ama size bizim ülkede bir şey yeni çıktımı alınmaz diyorum özellikler pc bileşenleri piyasası otursun diye 2-3 ay beklemelisiniz.
Bilgisayarınızı ne için kullanıyorsunuz merak ettim ?

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
İntelin yeni çıkacak işlemcileri de ilk etapta pahalı olacaktır :)
Böyle böyle bir şey alınmıyor bazen ama size bizim ülkede bir şey yeni çıktımı alınmaz diyorum özellikler pc bileşenleri piyasası otursun diye 2-3 ay beklemelisiniz.
Bilgisayarınızı ne için kullanıyorsunuz merak ettim ?
Genel kullanım için uzun ömürlü bir PC toplamaya çalışıyorum

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Genel kullanım için uzun ömürlü bir PC toplamaya çalışıyorum
O zaman beklemeni tavsiye ederim genel kullanım için seni uçurmayacak şimdilik .
Uzun ömürlü kullanmak için eğer vergi indirimi gelirse hani kdv ötv kalktı filan o zaman alırsın, ama öteki türlü intel işlemciler de çıksın 2-3 ay bekle fiyatlar baya düşer . 6 bin tl denilen ram lar 3 bin olur diyelim olsun yani o kadar uçuk kalmasın :)

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
O zaman beklemeni tavsiye ederim genel kullanım için seni uçurmayacak şimdilik .
Uzun ömürlü kullanmak için eğer vergi indirimi gelirse hani kdv ötv kalktı filan o zaman alırsın, ama öteki türlü intel işlemciler de çıksın 2-3 ay bekle fiyatlar baya düşer . 6 bin tl denilen ram lar 3 bin olur diyelim olsun yani o kadar uçuk kalmasın :)
Umarım öyle olur sıvı soğutucularda kıtlık var şuan RAM lerde o duruma düşebilir hatta fiyatı düşmek yerine daha da artabilir

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Umarım öyle olur sıvı soğutucularda kıtlık var şuan RAM lerde o duruma düşebilir hatta fiyatı düşmek yerine daha da artabilir
Ramların fiyatı şimdi ki haliyle kalırsa kıtlık olmaz milletin parası yok o paraya fp sistem bakıyor insanlar :) tek ram alıp ne yapsınlar :) .
Ben yine şunu diyeyim beklemenizi tavsiye ederim ama son karar sizin.

mukallit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Aynı şekilde bende DDR5 RAM arıyorum. Sizin attıklarınıza ek olarak;

Bunları düşünüyorum. Amazon'un indiriminde şu RAM'in fiyatı düşerse sanırım alacağım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri