- Tepki
- 142
Hangi Ram i alayım yada fiyatlar daha da düşer mi beklemede kalayım mı?
Sanırım ilk ürünHangi Ram i alayım yada fiyatlar daha da düşer mi beklemede kalayım mı?
KDV indirimi olacağını duydum üründe 909 TL KDV var benim endişem dolar ve yeni işlemcilerden dolayı DDR5 ram lere yüklenme olursa fiyatları düşmek yerine artabilirTeknoloji ürünlerinde indirim olacak gibi muhabbet var kesin olmayabilir bilmiyorum ama bir yandan dolar da artıyor. Fiyatlar daha fazla olursa sıkıntı.
Ürünlerin CL değerleri iyi ve fiyat farkı az 6000MHz olan alınabilir gibi.
Yani bende bilemiyorum ne olacak belli değil. Şimdi ne desem yanlış olur ama ben olsam alırdım.KDV indirimi olacağını duydum üründe 909 TL KDV var benim endişem dolar ve yeni işlemcilerden dolayı DDR5 ram lere yüklenme olursa fiyatları düşmek yerine artabilir
Şu an ddr5 yeni performans olarak uçuk bir durumda yok biraz modeller çıksın da bekleyin derim . Bence gereksiz pahalı dolarda öyle bir yükselme olmalı ki alınmadı diye pişman olunsun. Siz ddr4 ve ddr5 testlerini izleyin youtube da kendiniz anlarsınız.Bu değerlerden hangisi daha iyi performans verir?
DDR5-5600 CL30-36-36-89 1.25V
DDR5-6000 CL30-40-40-96 1.35V
İntelin yeni çıkacak işlemcileri de ilk etapta pahalı olacaktırKDV indirimlerini ve İntel işlemcilerini bekleyeceğim
Genel kullanım için uzun ömürlü bir PC toplamaya çalışıyorumİntelin yeni çıkacak işlemcileri de ilk etapta pahalı olacaktır
Böyle böyle bir şey alınmıyor bazen ama size bizim ülkede bir şey yeni çıktımı alınmaz diyorum özellikler pc bileşenleri piyasası otursun diye 2-3 ay beklemelisiniz.
Bilgisayarınızı ne için kullanıyorsunuz merak ettim ?
O zaman beklemeni tavsiye ederim genel kullanım için seni uçurmayacak şimdilik .Genel kullanım için uzun ömürlü bir PC toplamaya çalışıyorum
Umarım öyle olur sıvı soğutucularda kıtlık var şuan RAM lerde o duruma düşebilir hatta fiyatı düşmek yerine daha da artabilirO zaman beklemeni tavsiye ederim genel kullanım için seni uçurmayacak şimdilik .
Uzun ömürlü kullanmak için eğer vergi indirimi gelirse hani kdv ötv kalktı filan o zaman alırsın, ama öteki türlü intel işlemciler de çıksın 2-3 ay bekle fiyatlar baya düşer . 6 bin tl denilen ram lar 3 bin olur diyelim olsun yani o kadar uçuk kalmasın![]()
Ramların fiyatı şimdi ki haliyle kalırsa kıtlık olmaz milletin parası yok o paraya fp sistem bakıyor insanlarUmarım öyle olur sıvı soğutucularda kıtlık var şuan RAM lerde o duruma düşebilir hatta fiyatı düşmek yerine daha da artabilir