Hangi RTX 3070 Grafik Karti daha iyi?

1000Mbps

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaslar Selamlar,

Asagidaki grafik kartlarindan birini sisteminize seciyor olsaniz hangisini secerdiniz?

Palit GeForce RTX 3070 GamingPro OC 8GB GDDR6
GAINWARD GeForce RTX 3070 Phoenix LHR
Gigabyte GeForce RTX 3070 EAGLE 8GB OC 2.0 LHR
Gigabyte GeForce RTX 3070 Gaming OC 8GB GDDR6
Gainward GeForce RTX 3070 PHANTOM+ 8GB GDDR6
Zotac GeForce RTX 3070 Gaming Twin Edge 8GB GDDR6
Manli GeForce RTX 3070 Ti Gallardo 8GB GDDR6
ASUS GeForce RTX 3070 DUAL 8GB OC

Ryzen 5 5600x ile birlestirmeyi dusunuyorum. Piyasadaki en uygun kartlar bunlar

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Asus Dual RTX 3070 17K diye akakçe üzerinde gördüm. O kadar bütçeniz varsa bence Evga da kaliteli bir markadır o da tercih edilebilir.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Tİ olan özel bir seri kaynamış araya direk sitesinden baktım da pcb si metal soğutma bloğu filan güzel duruyor 3070 lerle aynı fiyata ise bunu alın bence :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Arkadaslar Selamlar,

Asagidaki grafik kartlarindan birini sisteminize seciyor olsaniz hangisini secerdiniz?

Palit GeForce RTX 3070 GamingPro OC 8GB GDDR6 modelini burada en tepeye alırım.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Herkes sırf marka ya da tasarımına da kaymışta eğer aynı fiyat bandında olursa neden kimse 3070 Tİ ı önermemiş onu merak ediyorum. Eğer aynı fiyat bandındaysa 3070 Tİ alın o "Tİ" takısı boşuna yok grafik işlemci nin barındırdığı ekstra teknolojiler frekans değerleri bant genişliği bellek teknolojisi PassMark puanına kadarr belli ediyor kendini.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Herkes sırf marka ya da tasarımına da kaymışta eğer aynı fiyat bandında olursa neden kimse 3070 Tİ ı önermemiş onu merak ediyorum. Eğer aynı fiyat bandındaysa 3070 Tİ alın o "Tİ" takısı boşuna yok grafik işlemci nin barındırdığı ekstra teknolojiler frekans değerleri bant genişliği bellek teknolojisi PassMark puanına kadarr belli ediyor kendini.
Hocam zaten 3070 ve ti arası afaki fark yok, markadan kaynaklı da kimse kaymak istememiş demekki.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Arkadaslar Selamlar,

En uygun fiyat hangisinde? En uygun fiyatlı olanı seç , tier seviyesi olarak hepsi alt sınıfta yer alıyor , 2-3 derece sıcaklık farkı dışında fark olmaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
3070 ile 3070 Ti arasında kayda aşırı büyük farlar yok diyebiliriz. 2 baba 3070 ve 3070 Ti yüksek model kartın kıyaslamasında kartlar bir 3070 bir 3070 ti öne ve geriye düşüyor oda az bir farkla. Yani burada kartın geneline ve fiyat/performans oranına göre yorum yapmak daha mantıklı bir karar.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Aralarında kayda değer fark yok dostum . En uygun olan satın alınmalı.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Markada bence en az diğer markalar kadar eski millet palit e de galax da bu seneler aynı tepkiyi verdi ta ki millete bu markaların eski marka olduğu iyice anlatılana kadar bence boşuna çıkmıyor şimdi dediğim şekilde hem bellek teknolojisi hem de gpu teknolojileri farklılıklar içeriyor ben marka algısına çok takılmıyorum kronik sorun ya da arıza çıkarmıyorsa asus la manli nin gözümde değeri aynı marka değerleri reklamları göz önüne çıkarma satış pazarlama şekilleri filan, bunlar şahsi fikirlerim bir taraf tutmuyorum yanlış anlaşılma olmasın . Uğurr hoca ben ileriye dönük olarakta baktığım için performansları aynı olsa da birinde gdd6 digerinde gddr6x diğerinde bant genişliği daha yüksek diğerinde az ise bunlara bakarak yazdım keza bir fark olmazsa aynı ürünü takı koyarak satmazlardı bence :)
Neyse sonuçta arkadaşa kalmış bir şey fiyat bakımından en düşüğü arıyorsa hepsi bir zaten ama 3070 ti aynı fiyatsa onu alırdım. Aslında geyik tarafında olsa güzel konu:)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Markada bence en az diğer markalar kadar eski millet palit e de galax da bu seneler aynı tepkiyi verdi ta ki millete bu markaların eski marka olduğu iyice anlatılana kadar bence boşuna çıkmıyor şimdi dediğim şekilde hem bellek teknolojisi hem de gpu teknolojileri farklılıklar içeriyor ben marka algısına çok takılmıyorum kronik sorun ya da arıza çıkarmıyorsa asus la manli nin gözümde değeri aynı marka değerleri reklamları göz önüne çıkarma satış pazarlama şekilleri filan, bunlar şahsi fikirlerim bir taraf tutmuyorum yanlış anlaşılma olmasın . Uğurr hoca ben ileriye dönük olarakta baktığım için performansları aynı olsa da birinde gdd6 digerinde gddr6x diğerinde bant genişliği daha yüksek diğerinde az ise bunlara bakarak yazdım keza bir fark olmazsa aynı ürünü takı koyarak satmazlardı bence :)
ASUS, MSI ve Gigabyte gibi markalarda Mining döneminde o kadar çok saçma sorunlar kalitesizlikler gördüm ki o markalar PALIT vb. piyasada çok göz önünde görülmeyen markalar yanında saçma ürünler olarak kalıyorlar. Termal sorunlar ve genel marka bazlı ilgisizlikler gibi gibi şeyler. PALIT bu konuda çok iyi bir konumda. GDDR6 vs GDDR6X farkınaysa bence yatırım bazlı bakmamak gerek. Sonuçta aldığınız toplam deneyim, sıcaklıklar ve kalite önemli burada. Ekran kartlarına az para vermiyoruz günümüzde. Sizin düşünce yapısıyla bakarsak şuan piyasada en mantıklı kartlar ZOTAC ve GALAX markasında.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
ASUS, MSI ve Gigabyte gibi markalarda Mining döneminde o kadar çok saçma sorunlar kalitesizlikler gördüm ki o markalar PALIT vb. piyasada çok göz önünde görülmeyen markalar yanında saçma ürünler olarak kalıyorlar. Termal sorunlar ve genel marka bazlı ilgisizlikler gibi gibi şeyler. PALIT bu konuda çok iyi bir konumda. GDDR6 vs GDDR6X farkınaysa bence yatırım bazlı bakmamak gerek. Sonuçta aldığınız toplam deneyim, sıcaklıklar ve kalite önemli burada. Ekran kartlarına az para vermiyoruz günümüzde. Sizin düşünce yapısıyla bakarsak şuan piyasada en mantıklı kartlar ZOTAC ve GALAX markasında.
Hocam zaten belirttim ya kronik bir sorun ya da arızası yoksa diye bu katlar yeni çıkmadı vardır bir sürü rehberi zaten eğer sorunsuzsa çoğu kart için geçerli alınabilir diye mantıken . Şimdi galax da zotac 20 senelik vardır grafik kart tecrübesi ve bu az değil bence hocam . Mesela geçen sene aldığım şu an çileden çıktığım gamepower saber blue swicth klavye ya harf basmıyor ya da çift basıyor o zamana göre 240 tl almıştım şimdi uçmuş servise yolayacağım sıfır para iadesi değilde arıza onarılmazsa sıfırı için uğraşıp alıp kutusunu açmadan satacağım birr daha aynı ürünü almam :) neyse konuyu kirletmeyeyim daha fazla :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam zaten belirttim ya kronik bir sorun ya da arızası yoksa diye bu katlar yeni çıkmadı vardır bir sürü rehberi zaten eğer sorunsuzsa çoğu kart için geçerli alınabilir diye mantıken . Şimdi galax da zotac 20 senelik vardır grafik kart tecrübesi ve bu az değil bence hocam . Mesela geçen sene aldığım şu an çileden çıktığım gamepower saber blue swicth klavye ya harf basmıyor ya da çift basıyor o zamana göre 240 tl almıştım şimdi uçmuş servise yolayacağım sıfır para iadesi değilde arıza onarılmazsa sıfırı için uğraşıp alıp kutusunu açmadan satacağım birr daha aynı ürünü almam :) neyse konuyu kirletmeyeyim daha fazla :)
ZOTAC ve GALAX markasını kötülemiyorum sadece fiyat/performans harici kalite ve uzun kullanım ömrü yani arıza çıkartma potansiyeli olarak bakıyorum duruma. Yoksa piyasadaki en zayıf görülen marka bile bayağı yaşlı sayılır piyasaya göre. Sizi anlıyorum ama sizde biraz keskin bir açıdan değerlendiriyorsunuz konuyu. Dediğiniz gibi konu dağılmasın, herkes fikrini belirtti.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri