Öneri Hangi Sistemi Almalıyım ? Monitör Hariç - 30K Bütçe - 1440P İçin Sistem Önerisi

Arc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar hazır sistem almayı düşünüyorum 2k 165hz monitörüm var ancak kasa konusunda kararsız kaldım. Mimarım genellikle ekran kartı tabanlı çizim programlarını kullanıyorum. Arada sırada oyun oynuyorum.

1. https://www.gaming.gen.tr/urun/2235...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

2. https://www.gaming.gen.tr/urun/2394...b-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar-2/

3. https://www.gaming.gen.tr/urun/2035...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

4. https://www.gaming.gen.tr/urun/2350...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

İntel-nvidia tercihim ama fiyat performans olarak uygun olan hangisiyse onu almak istiyorum neredeyse hepsinde anakart işlemci yükseltmesi yapabilirim ultima 3070'i beyaz td 500 kasa ve 750 psu için alasım var ama işlemcinin ryzen olmasından dolayı çok istemiyoru, diğerlerinde de 650w psu olacak 750w bronzelar tükenmiş . Daha önce gaming gentr üzerinden 3070ti 3080 sistem bakıyorum ekran kartı stokları tükendi hepsinin 30k kasa bütçem var ama 3070 2k için yeterli olacağı için ve diğerlerinin stoklarının tükenmesinden dolayı bu sistemler arasında kaldım şu an. Artan bütçe üzerine ilave yaparak 1-2 hafta sonrada 15-20k arası laptop almayı düşünüyorum o yüzden şu an bütçe 25k max diyelim en mantıklı sistemler bunlar gibi duruyor.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
3070 Aslında 2K için yeterli değil. 1-2 Sene gider düşüncesi olabilir ama artık 1080p için daha uygun. 8 GB Vram yüzünden her oyunu 2K Ultra için açamayacak. En azından 13400F olanı alın işlemci olarak daha ileride bir sistem olsun.

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
3070 Aslında 2K için yeterli değil. 1-2 Sene gider düşüncesi olabilir ama artık 1080p için daha uygun. 8 GB Vram yüzünden her oyunu 2K Ultra için açamayacak. En azından 13400F olanı alın işlemci olarak daha ileride bir sistem olsun.
30k ya 4000 serili bi sistem gelmiyor mu

KS

Arc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam 3070ti 3080 stokları yok su an cogu yerde ayrı ayrı toplayarakta hem parça kalitesi olarak daha düsük modeller tercih etmek zorunda kalıcam hem de daha pahalıya gelicek 4070 sistemlerde butcemi asıyor su anda. 3080 stoklari gelir mi önümüzdeki günlerde beklemeli miyim

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
bi 4 5k arttırılabilir ise güzel bir şey çıkar 4070 ti lı i5 13. nesil 32gb ram falan gider yani baktım daha demi fiyatlara

Hocam 3070ti 3080 stokları yok su an cogu yerde ayrı ayrı toplayarakta hem parça kalitesi olarak daha düsük modeller tercih etmek zorunda kalıcam hem de daha pahalıya gelicek 4070 sistemlerde butcemi asıyor su anda. 3080 stoklari gelir mi önümüzdeki günlerde beklemeli miyim
ekran kartını 2. el mining yapılmış bir kart olarakta alabilirsin tabi her mining yapandan da alınmaz biraz araştırıp güzel bir kart bulursun ben öyle yaptım ileride sıfır bi 4070 ti da takabilirsin sisteme ya da ne istersen

KS

Arc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bulunduğum şehir ikinci el ekran kartı almak için çok uygun değil hocam test etmeden almak zorunda kalırım sonra bir sıkıntı yaşamak istemiyorum şu an için sıfır almak tercihim

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Bulunduğum şehir ikinci el ekran kartı almak için çok uygun değil hocam test etmeden almak zorunda kalırım sonra bir sıkıntı yaşamak istemiyorum şu an için sıfır almak tercihim
alacaksan zaten garantili alda bilmiyorum ben Ankaradayım güzel bir 3060 ti buldum asus tuf 1 yıl daha grantisi vardı hala devam ediyor sıkıntısız dereceler çok düşük zaten performans kaybı yok 2 ay oldu alalı iyi yani

zaten 2k için yapılmış binlerce test videosu var 3060 ti a bak 3070 e bak 80 e bak hangi kart hangi işlemci ile istediğin performansı veriyorsa kafanda bir hesap yap eğer 3080 bile sana yetersiz gelirse bekle derim

mesela bak adam koymuş kayıttan dolayı 2 3 fps oynar oda çok problem değil

ssd yi 1tb yap mesela birde 32gb ram bütçen yeterse götürür seni tabi bana güvenme aklına yatıyorsa yeni konu aç bu alınır mı diye daha iyi tavsiyesi olan varsa yazar

Son düzenleme:
KS

Arc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam dediğin sisteme baktım kasa bittiği için tükenmiş. Bir iki ay daha beklesem 4000 serisi yaygınlaştıkça 3000 serileri daha uygunu gelir mi ancak mayıstan sonra Türkiye de her şeyin fiyatının 2 3 katına çıkacağı da bir gerçek çok geç kalmakta istemiyorum o nedenle

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
son olarak şunuda söyleyeyim her oyunu ennn yüksek ayarlarda oynaman gerekmez çok az farkla yüksek fps ler elde edebiliyorsun ben bunu ekran kartını değiştrince anladım ulan dedim bu ne böyle bazen içimden almasamıydım falan diye düşünmedim değil yani o kadar az fark ediyor o yüzden 2 sene sonra yetmezse sana bi tık kısarsın öyle devam edersin

hocam dediğin sisteme baktım kasa bittiği için tükenmiş. Bir iki ay daha beklesem 4000 serisi yaygınlaştıkça 3000 serileri daha uygunu gelir mi ancak mayıstan sonra Türkiye de her şeyin fiyatının 2 3 katına çıkacağı da bir gerçek çok geç kalmakta istemiyorum o nedenle
vardır başka sitelerde sen yeni konu aç varsa atarlar link 4000 serisi çıkınca 3000 lerin fiyatları düşmez ve mayıstan sonrada bir fiyat artışı olacağınıda sanmıyorum geç kalıcak bir şeyde yok ortada kafanı rahat tut bi fırsat çıkar karşına

fırsat yok değil var ama bunları istemiyorsan bekle demekten başka bir çözüm sunamıyorum daha iyi bir fikri olan arkadaş varsa yazsın

KS

Arc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam aslında öyle bir takıntım da yok her şeyi ultrada açıp oynamak gibi yaklaşık 6 senedir 1050ti laptop kullanıyorum alışığım orta düşük ayarlarda oyun oynamaya zaten çok oyun oynayan biride değilim mimari programlar için kullanacağım daha çok o nedenle modelleme ve render yaptığım sırada bana akıcı şekilde çalışmamı sağlayacak kadar fps sağlaması yeterli. Attığım sistemlerde 20-24k bandında asus tabanlı parçalar çoğunlukta ve rtx 3070 ekran olduğu için fiyat performans olarak cazip geliyor şu an için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri