Bütçe biraz artarsa ultima düşünün derim attığınız sistemden daha kaliteli bir psu var en azından keza işlemci ve anakart da öyle.10-11k
Bütçe biraz artarsa ultima düşünün derim attığınız sistemden daha kaliteli bir psu var en azından keza işlemci ve anakart da öyle.10-11k
tekrar bakınca gördüm hocam da 10400 de içime sinmedi bi 12100f ileriye yönelik anakart değişmeden upgrade müsade ettiği için daha mantıklı geldi açıkçasıHocam sistemde RX 6600 olunca fiyat farkı almıyor ve önerim işlemci 10100f yerine 10400f yapılması.
Hocam bu sistemde herşeyi değiştirip sıfırdan toplanması gerek bütçe yoksa en azından böyle yapılıp alınabilir.tekrar bakınca gördüm hocam da 10400 de içime sinmedi bi 12100f ileriye yönelik anakart değişmeden upgrade müsade ettiği için daha mantıklı geldi açıkçası
haklısınız, benim aslında istediğim sistem i3-12. nesil, rx 6600 ekran kartlı bir sistemdi. ama bu ayarlarda 10kya bir daha sistem bulamadım. Abdullah Hacıgül 10kya 1 ay önce paylaşmış, içimde kaldı. üst düzey bir sistem aramıyorum açıkçası. 75hz monitörüm var, 10 yılı aşkın süredir laptop kullanıyorum, giriş seviyesi bir kasa bile 4-5 kat daha iyi performans verir diye düşünüyorumtekrar bakınca gördüm hocam da 10400 de içime sinmedi bi 12100f ileriye yönelik anakart değişmeden upgrade müsade ettiği için daha mantıklı geldi açıkçası
Ben zaten aynı şeyden bahsettim hocam, anakart, işlemci kasa ve psu bu bütçe için giriş seviyesi geldi gözüme, diğer sistemde eksikler yok denecek kadar az en fazla kasa düşük hava sirkülasyonu sağlar o da problem yaratmaz (kasa modelini bilmediğim için belki de iyidir)Hocam bu sistemde herşeyi değiştirip sıfırdan toplanması gerek bütçe yoksa en azından böyle yapılıp alınabilir.
Bir aydaki fiyat değişimlerini görseniz neden bu ay çıkmadığını anlardınız hocam fena güncelliyorlar el yakıyorhaklısınız, benim aslında istediğim sistem i3-12. nesil, rx 6600 ekran kartlı bir sistemdi. ama bu ayarlarda 10kya bir daha sistem bulamadım. Abdullah Hacıgül 10kya 1 ay önce paylaşmış, içimde kaldı. üst düzey bir sistem aramıyorum açıkçası. 75hz monitörüm var, 10 yılı aşkın süredir laptop kullanıyorum, giriş seviyesi bir kasa bile 4-5 kat daha iyi performans verir diye düşünüyorum![]()
Bu sistemde bence 12100F , kasa ve ekran kartı ile yetmez. Ram 8gb onu 16gb yapmak lazım SSD olarak da ben olsam 512gb lik modeli seçerdim.https://inventus.com.tr/fireflux birde bu sistemi öneririm. Fakat kasayı 10₺ arttırıp Cooler Master Mb320L yapın , işlemciyi i3 12100f yapın. Ekran kartını 6500xt yapın. Böylece fiyat 9.753₺ yapıyor.
https://inventus.com.tr/fireflux birde bu sistemi öneririm. Fakat kasayı 10₺ arttırıp Cooler Master Mb320L yapın , işlemciyi i3 12100f yapın. Ekran kartını 6500xt yapın. Böylece fiyat 9.753₺ yapıyor.
6500xt zaten kötü bir ekran kartı. Siz hangi sistemi almak istiyorsunuz.işlemci, kasa, psu bunlar kesinlikle çok önemli, katılıyorum ama aşağı yukarı aynı parayı verip yarısı kadar bile fps almayacak bir ekran kartı bence çok da iyi değil gibi :S
Ekli dosyayı görüntüle 4482
Bende ilk başta 6 kya GTX 1050 li sistem toplayacaktım 2.el ne olduysa anlamadım 10k ya RX 6600 lü sistem topladım yani bütçeler çok değişebiliyor.Bir aydaki fiyat değişimlerini görseniz neden bu ay çıkmadığını anlardınız hocam fena güncelliyorlar el yakıyorzamanında bende sizin gibi 10 k kasa niyetiyle çıkıp ekranla 16 k gömmüştüm, imkan varsa biraz esnetip ultimayı alın derim.
Kime göre neye göre kötü ? Saçmalıyorsunuz. RX6600 e göre kötü desen belki daha iyi olurdu.6500xt zaten kötü bir ekran kartı. Siz hangi sistemi almak istiyorsunuz.
O sistemi de alabilirsiniz ama darboğaz olur ve Güç kaynağı o kadar da iyi değil aldıktan sonra yükseltmeler yapacaksanız tercih edilir.işlemci, kasa, psu bunlar kesinlikle çok önemli, katılıyorum ama aşağı yukarı aynı parayı verip yarısı kadar bile fps almayacak bir ekran kartı bence çok da iyi değil gibi :S
Ekli dosyayı görüntüle 4482
6600 a göre kötü . Onunla kıyasladık kullanıcı ile o anlar diye düşündüm. Zaten iyi olduğunu düşünmüyorum o kartın.Kime göre neye göre kötü ? Saçmalıyorsunuz. RX6600 e göre kötü desen belki daha iyi olurdu.
Bir aydaki fiyat değişimlerini görseniz neden bu ay çıkmadığını anlardınız hocam fena güncelliyorlar el yakıyorzamanında bende sizin gibi 10 k kasa niyetiyle çıkıp ekranla 16 k gömmüştüm, imkan varsa biraz esnetip ultimayı alın derim.
Ultima bence doğru tercih olur. İ3 12100f işlemcisi güzeldir.sanırım en mantıklısı ultima. aynı ekran kartıyla iki işlemciyi karşılaştırmışlar, tahmin ettiğimden çok daha büyük fark çıkıyo fps bazında
Ekli dosyayı görüntüle 4483
Hem performans farkı hem de gelecekteki anakart uyumundan dolayı gönül rahatlığıyla 12100f tavsiye ederim, ryzen isterseniz de Çağdaş hocam güzel sistemler önermiş, tercih sizin çok yönden içinize sinsin yeterli olur hocam.sanırım en mantıklısı ultima. aynı ekran kartıyla iki işlemciyi karşılaştırmışlar, tahmin ettiğimden çok daha büyük fark çıkıyo fps bazında
Ekli dosyayı görüntüle 4483