Hard Disk mi Sata SSD mi almalıyım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

berkay2155

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

B450m S2H anakartım var. 500 GB m2 SSD takılı. Sizce Sata SSD mi almalıyım yoksa aynı fiyata 2 katı kapasiteli HDD almam daha mı mantıklı olur?
Açıkcası şu an 300 GB si dolu sayılır. Şu an oynadığım oyunlar için yeterli ama ilerde sıkıntı yaşayabilir miyim bilemedim. Bütçem de 500 600 TL civarı

Oguz11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Hard Disk mi Sata SSD mi almalıyım ?

Ben olsam şimdi ssd alıp ilerde bu ssd'de dolcak gibi olursa o zaman hdd alırdım

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366

Artık HDD'lerin genel olarak oyun yazma, kaldırma ve sürekli aktif tutulan cihazlarda kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Birincisi mekanik disk hepsi. Bir süre sonra katır kutur seslere maruz bırakıyor. İkincisi fiyatları ucuz değil.

O yüzden SATA SSD almak çok daha mantıklı. Hem kasada daha az yer kaplıyor, hem de daha performanslı.

KS

berkay2155

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Hard Disk mi Sata SSD mi almalıyım ?

OceanLaB' Alıntı:
Artık HDD'lerin genel olarak oyun yazma, kaldırma ve sürekli aktif tutulan cihazlarda kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Birincisi mekanik disk hepsi. Bir süre sonra katır kutur seslere maruz bırakıyor. İkincisi fiyatları ucuz değil.

O yüzden SATA SSD almak çok daha mantıklı. Hem kasada daha az yer kaplıyor, hem de daha performanslı.

Açıkcası 256 Gb lik 10 senelik bir HDD var onun içerisinde eski resimler vs mevcut onları da almak niyetindeyim ama geçenlerde denedim. Anakarta bağladım fakat PSU dan çıkan Sata kablosu öndeki RGB fan kartına bağlı onlara güç veriyor. Çıkartıp Sata kablosunun üzerinde bir sata jakı daha vardı ona taktım. Kablonun sonundaki sata soketini de HDD ye taktım falan kırmızı ışık yandı ve pc açılmadı ben de kapatıp eski haline çevirdim. Buradaki sorun nedir sizce? 

Bu sorunu hallettikten sonra Sata SSD ye geçmek benim de daha sıcak baktığım bir seçenek

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Eğer sizin için kapasite önemliyse HDD alabilirsiniz ancak sadece arşiv için kullanmanızı tavsiye ederim. HDD diske bir uygulama veya oyun kurduğunuzda aradaki yükleme süreleri farkını hissedeceksiniz. HDD diskin en büyük 2 dezavantajı yavaşlığı ve titreşim + ses sorunu.

KS

berkay2155

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Düşünceleriniz için teşekkürler. Sata SSD alıp yoluma bakacağım anlaşılan :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri