Harici Diskin Durumu, Veri Kurtarabilir miyim?

Arbores

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Bana ait olmayan bir tane harici disk var. İçerisinde bir tanıdığımın yedeklemek istediği veriler var ancak kontrol ederken hata aldığını ve bütün verileri başka bir yere aktaramadığını söyledi. Ben de kontrol etmek için harici diski ondan aldım. 1 Terabyte'lık bir harici disk ve sadece 74.6 Gigabyte kullanılıyor. Windows üzerinden aktarırken sadece 64 Gigabyte aktarabildim, daha sonra "Roadkil's Unstoppable Copier" programı ile bunu 66.1 Gigabyte'a çıkardım. Bu harici diskin içinden bütün verileri kurtarmak veya bad sectorleri onarmak mümkün müdür? Görselleri bırakıyorum ama ben daha önce hiç bu kadar kötü bir durumda olan disk görmemiştim.

https://prnt.sc/1626tsx

Bu görselde bitirmesini beklemedim çünkü daha önce yapmıştım. İlk satırın sağdan 3. kutusu yeşil öncesi hep kırmızı ve damaged blocks %100 oluyor, zaten o bir tane yeşilden sonra daha taramıyor.
https://prnt.sc/16279v5

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Diskin BAD SECTOR onarımı yapılabilir. Ancak verilerinizi hepten kaybedersiniz. Harici disklerin %90'i normal 2.5" HDD disktir. Veri kurtarması yapmanız için yazılım deneyebilirsiniz ancak işe yaramaz ise sizin yapabilecek bir şeyiniz yok. Ücretli veri kurtarma hizmeti sunan firmaları kontrol etmeniz gerek.

Yazılım önerileri;
  • Disk Drill
  • Recuva
  • EaseUS Data Recovery
  • R-Studio
  • Wondershare Recoverit
Bu yazılımlar bildiklerim ancak ücretli olabilirler bilginiz olsun.

KS

Arbores

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diskin BAD SECTOR onarımı yapılabilir. Ancak verilerinizi hepten kaybedersiniz. Harici disklerin %90'i normal 2.5" HDD disktir. Veri kurtarması yapmanız için yazılım deneyebilirsiniz ancak işe yaramaz ise sizin yapabilecek bir şeyiniz yok. Ücretli veri kurtarma hizmeti sunan firmaları kontrol etmeniz gerek.

Yazılım önerileri;
  • Disk Drill
  • Recuva
  • EaseUS Data Recovery
  • R-Studio
  • Wondershare Recoverit
Bu yazılımlar bildiklerim ancak ücretli olabilirler bilginiz olsun.

Teşekkürler deneyeceğim programları.

muhammed0124

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Harici Diskin Durumu, Veri Kurtarabilir miyim?

Yandexin yandiks olayını biliyorsunuzdur büyük ihtimal. Pc de diskten veri kurtarma methodlarının çoğunu biliyorum ve uyguladığım zamanlar da oldu. Fakat yandikse eklediğim verilerim hiçbir şey yapmamama rağmen bazıları kayboldu ve bazıları da açılmaya çalışıldığında hata veriyor. Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
muhammed0124' Alıntı:
Yandexin yandiks olayını biliyorsunuzdur büyük ihtimal. Pc de diskten veri kurtarma methodlarının çoğunu biliyorum ve uyguladığım zamanlar da oldu. Fakat yandikse eklediğim verilerim hiçbir şey yapmamama rağmen bazıları kayboldu ve bazıları da açılmaya çalışıldığında hata veriyor. Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Sorularınıza yanıt almak için kendi konunuzu açın. Önden tek seferlik yanıt vermem gerekirse bulut depolama işlemlerinde eğer veri diskte yazıldıysa kurtarılabilir. Ancak veri bozulabilir. Yani kurtarılan veri sağlam olamayabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri