Harici M2 Ssd

Lazier

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Merhabalar,

Elimde fazladan bir ssd(samsung 970 evo plus) var ve bilgisayarımdaki m2 slotları dolu maalesef. Bilgisayar alanı da dolmak üzere olduğu için harici bir m2ssd kutusu alarak boşta duran ssd mi değerlendirmek istedim. Almamı tavsiye ettiğiniz uçuk fiyatlı olmayan ama bana hız kaybı vs. yaşatmayacak ssd kutusu tavsiyelerinizi duymak isterim.

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Hız kaybı yaşamak istemiyorsanız thunder bolt 4 40 gbit olanlar işinizi görür ancak fiyatı bir ssd fiyatına gelir hatta geçebilir de

Edit: Fiyat uygun olsun derseniz https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08DNR22Q7 bende bundan var, öneririm 1gb read / write sunabiliyor. 1TB Rocket NVMe SSD ile yaptığım testi aşağıya bırakıyorum.

1674996271659.png

Edit2: Bu testi direkt olarak kasadaki USB c portundan yaptım, usb b de daha düşük sonuçlar veriyor :(

Son düzenleme:
KS

Lazier

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Hız kaybı yaşamak istemiyorsanız thunder bolt 4 40 gbit olanlar işinizi görür ancak fiyatı bir ssd fiyatına gelir hatta geçebilir de

Edit: Fiyat uygun olsun derseniz https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08DNR22Q7 bende bundan var, öneririm 1gb read / write sunabiliyor. 1TB Rocket NVMe SSD ile yaptığım testi aşağıya bırakıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 14506

Edit2: Bu testi direkt olarak kasadaki USB c portundan yaptım, usb b de daha düşük sonuçlar veriyor :(
Hocam burada çok fazla kayıp var gibi ya :( sanırım bursun yatmasını bekleyip asusunkini alacağım 😂😅 yardımın için teşekkür ederim

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Merhabalar,

Elimde fazladan bir ssd(samsung 970 evo plus) var ve bilgisayarımdaki m2 slotları dolu maalesef. Bilgisayar alanı da dolmak üzere olduğu için harici bir m2ssd kutusu alarak boşta duran ssd mi değerlendirmek istedim. Almamı tavsiye ettiğiniz uçuk fiyatlı olmayan ama bana hız kaybı vs. yaşatmayacak ssd kutusu tavsiyelerinizi duymak isterim.
hocam m2 ile ssd arasında performans oalrak fark yok. m2 satıp sıfır ssd alabilrisniiz. en uyugun şekilde. ya da gidip arkadaşın dediği gibi ssd parasına alıp m2 takacaksınız.

KS

Lazier

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
hocam m2 ile ssd arasında performans oalrak fark yok. m2 satıp sıfır ssd alabilrisniiz. en uyugun şekilde. ya da gidip arkadaşın dediği gibi ssd parasına alıp m2 takacaksınız.
Hocam bashettiğiniz ssd sata değil mi?

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Evet şimdi baktım o da 1250 miş 😅 yapcak bir şey yok ozaman hariciler böyle demekki
Bu bütçe ile ancak 10gbit alabilirsiniz hocam, bütçenizi arttırabilirseniz 40gbit alternatifler mevcut, tabi ana kartınız da benim gibi 20gbit port var ise max 20gbit alabilirsiniz yine

KS

Lazier

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Bu bütçe ile ancak 10gbit alabilirsiniz hocam, bütçenizi arttırabilirseniz 40gbit alternatifler mevcut, tabi ana kartınız da benim gibi 20gbit port var ise max 20gbit alabilirsiniz yine
Hocam laptop kullanıyorum,

Hp Omen 16-C0035NT Amd Ryzen 7 5800H 32 GB 1 TB SSD Rx 6600M 144 Hz 16.1" FHD Freedos Taşınabilir Bilgisayar 556H5EA​

Yazmayı unutmuşum sanırım ve anakart özelliklerini tam bilmiyorum :(

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
evet hocam. şöyle düşünün ssd 3000 5000 hızlarda olması onu o hızda kullanacagınız anlama gelmıyor. işlemci ile ramlerin anakratında o hızlarda hepsinin beraber o hızlarda calışması lazım özellikle işlemcinin. sata ssd alabilrisniiz. performasn fark ıyok 1sn falan

oyunlar da normal programlarda sata ssd ile m2 ssd nin farkı yok varsa %1-3 arası max. ama cok ciddi render vs programlar mimari programlar özellikle o zaman farkı hissedebilirsiniz. o da %20yi geçmez. gündelik bir kullanıcıysanız sata ssd ile m2 ssd arasında fark yok. m2 sarı sayfadan satıp sata ssd alabilrisniiz. tercih sizin. bende sizin gibi durudma kalmıştım. tek m2 slotum vardı ama elimde 500gb m2 ssd de vardı satıp 1tb sata ssd aldım.

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Hocam laptop kullanıyorum,

Hp Omen 16-C0035NT Amd Ryzen 7 5800H 32 GB 1 TB SSD Rx 6600M 144 Hz 16.1" FHD Freedos Taşınabilir Bilgisayar 556H5EA​

Yazmayı unutmuşum sanırım ve anakart özelliklerini tam bilmiyorum :(
USB c portu 10gbit

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Ozaman yapacak bir şey yok sizin attığınız veya satıp sata ssd almak daha mantıklı duruyor
Sata ssd fiyatları neredeyse nvme ssd fiyatları ile aynı, satıp yerine aynı paraya sata ssd almanızı önermem. İlerleyen zamanlarda belki yine dahili olarak kullanabilirsiniz.

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Ozaman yapacak bir şey yok sizin attığınız veya satıp sata ssd almak daha mantıklı duruyor
Karar sizin hocam. Ben burda para harcatmadan dediğim yöntem ile AYNİ PERFORMANSİ alacaksınız diyorum. Biz bilmiyoruz sanki M2 SSD kalması daha iyi :) 1.2k verip aynı performansi almak mı M2 ile sata ssd takas etmek mi. Seçim sizin ama bu işlerde keşke herkes detaylı bilse de öyle tavsiye verse

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri