HDD de indirme yaparken aktarma hızı sabit kalmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Telrex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Steam'dan oyun indirirken görev yöneticisinin performans kısmından takip ediyorum ve hdd diske yazarken yazma hızı yükseliyor 25-30mb/s oluyor 3sn sonra 0 oluyor 3 sn sonra yine 30 oluyor ve bu sürekli böyle çalışıyor.

Gece sessizlikte diski dinlediğimde diskten ses kesilince 0mb/s oluyor disk sesi gelince aktarmaya devam ediyor. Diski daha yeni aldım 2 ay falan oluyor.

Aynı sorunu yaşadığım için yeni disk almıştım bunda da aynı sorunu yaşıyorum sorun kabloda olabilir mi ama ssd nin kablosuyla değiştiriyorum ssd normal çalışıyor hdd çalışmıyor sizce sebebi nedir yeni hdd arızalı olabilir mi?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Cvp: HDD de indirme yaparken aktarma hızı sabit kalmıyor

Selamlar,

Bu durum sadece Steam üzerindeki oyunlarda mı yaşanıyor? Teyit almamız lazım aslında. Şöyle yapın;

C diskinde bulunan minimum 2GB'lık bir dosyayı kopyalayarak HDD'nin içerisine sürükleyin. Ardından hızı kontrol edin. Sonra aynı işlemi tekrar SSD içerisine sürükleyerek kopyalama işlemi yapın ve problem devam ediyor mu bir bakalım.

Steam üzerinde bazı oyunlarda diske okuma - yazma işlemi yaparken (Ben Rust'ta çok yaşıyorum) bu problem başıma geliyor.

KS

Telrex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: HDD de indirme yaparken aktarma hızı sabit kalmıyor

OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

Bu durum sadece Steam üzerindeki oyunlarda mı yaşanıyor? Teyit almamız lazım aslında. Şöyle yapın;

C diskinde bulunan minimum 2GB'lık bir dosyayı kopyalayarak HDD'nin içerisine sürükleyin. Ardından hızı kontrol edin. Sonra aynı işlemi tekrar SSD içerisine sürükleyerek kopyalama işlemi yapın ve problem devam ediyor mu bir bakalım.

Steam üzerinde bazı oyunlarda diske okuma - yazma işlemi yaparken (Ben Rust'ta çok yaşıyorum) bu problem başıma geliyor.
Hocam cevabınız için teşekküler şimdi dediğiniz yaptım 2gb lık bir dosyayı önce d ye yani hdd ye attım sonra c ye yani ssd ye attım hdd ye atarken yine bir 0mb/s oluyo bir 25-30 mb/s oluyor ama hdd den ssd ye atarken durum daha vahim 3mb/s den yukarı çıkmıyo ve yine hız 0 a düşüp duruyor

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Bad sector testi yapar mısınız hhd'nize. Sağlığına bir bakalım , çalışma gün sayısı ve saati nedir ?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367

Telrex' Alıntı:
OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

Hocam cevabınız için teşekküler şimdi dediğiniz yaptım 2gb lık bir dosyayı önce d ye yani hdd ye attım sonra c ye yani ssd ye attım hdd ye atarken yine bir 0mb/s oluyo bir 25-30 mb/s oluyor ama hdd den ssd ye atarken durum daha vahim 3mb/s den yukarı çıkmıyo ve yine hız 0 a düşüp duruyor

O halde problem var demektir :) Bir disk testi yapmak gerekecek kapsamlı.

https://hddscan.com veya https://www.hdtune.com üzerinden uygulamaları indirip bir test başlatır mısınız? Disk problemli olabilir. SATA kabloları hangi porta takılı anakartta? 1-2-3. Yer değişikliği yaparak (1'deyse 2'ye, 2'deyse 3'e gibi) takıp tekrar bakabilir misiniz?

KS

Telrex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

OceanLaB' Alıntı:
Telrex' Alıntı:

https://hddscan.com veya https://www.hdtune.com üzerinden uygulamaları indirip bir test başlatır mısınız? Disk problemli olabilir. SATA kabloları hangi porta takılı anakartta? 1-2-3. Yer değişikliği yaparak (1'deyse 2'ye, 2'deyse 3'e gibi) takıp tekrar bakabilir misiniz?

Hocam ssd ye bağlı olan psu dan gelen sata kablosunu hdd ye taktım aynı kanaldaki diğer girişi de ssd ye taktım galiba çözüldü psu veya güç kablosuyla alakalı bir sorun olabilir mi

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Telrex' Alıntı:
OceanLaB' Alıntı:

Hocam ssd ye bağlı olan psu dan gelen sata kablosunu hdd ye taktım aynı kanaldaki diğer girişi de ssd ye taktım galiba çözüldü psu veya güç kablosuyla alakalı bir sorun olabilir mi
Testi yapmalısın ki bilebilelim , testte herhangi bir bad sector yoksa ya da yüzde 5-10 un üzerinde değilse bad sectorlar olabilir. Ama Bayağı bir bad sector var ise HDD sorunludur.

KS

Telrex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

BatuhanKLC' Alıntı:
Telrex' Alıntı:
Testi yapmalısın ki bilebilelim , testte herhangi bir bad sector yoksa ya da yüzde 5-10 un üzerinde değilse bad sectorlar olabilir. Ama Bayağı bir bad sector var ise HDD sorunludur.
tamamdır yarın test edicem ama şu an oyun indiriyorum o dalgalanma yok şimdilik iyi gibi sesi de düzgün geliyor diskin

KS

Telrex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Problemim çözüldü yardımınız için teşekkür ederim  3 gündür falan sıkıntısız çalışıyor galiba sorun psu nun sata kablosuymuş onu değiştirince sorun çözüldü yardımlarınız için teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri