HDD Dönüştürme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kursatkaraboga

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar İyi forumlar;
Masaüstü  bir bilgisayarım vardı fakat ana kartdan ötürü çalışmıyor bende hdd sini söktüm hddyi taşıyıcı hdd yapmak istiyorum fakat galiba bendeki hdd 3.5 inç o yüzden güç kaynağı gerekiyormuş bu konuda fazla bilgim yok forumda yeniyim ben bu hddyi nasıl dönüştürebilirim hangi kabloyu kullanmalıyım yardımcı olursanız sevinirimd değerli forumdaşlarım.
hdd budur;
https://www.vatanbilgisayar.com/wd-3-5-1tb-caviar-blue-sata-3-0-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
kursatkaraboga' Alıntı:
Merhabalar İyi forumlar;
Masaüstü  bir bilgisayarım vardı fakat ana kartdan ötürü çalışmıyor bende hdd sini söktüm hddyi taşıyıcı hdd yapmak istiyorum fakat galiba bendeki hdd 3.5 inç o yüzden güç kaynağı gerekiyormuş bu konuda fazla bilgim yok forumda yeniyim ben bu hddyi nasıl dönüştürebilirim hangi kabloyu kullanmalıyım yardımcı olursanız sevinirimd değerli forumdaşlarım.
hdd budur;
https://www.vatanbilgisayar.com/wd-3-5-1tb-caviar-blue-sata-3-0-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html

Diskiniz 3.5" yani büyük disklerden. Bu tarz 2.5" yada 3.5" mekanik disklerin mekanik aksamının dönmesi için 12V güç ihtiyacı var ki bu tür işler için disk kutuları var. Aşağıdaki ürünlerden alabilirsiniz.

Dark StoreX E32 USB 3.0 3.5" SATA Plastik Disk Kutusu (DK-AC-DSE32) - 104,28 TL

Dark StoreX D11 3.5" / 2.5" USB 3.0 Disk İstasyonu Disk Kutusu Docking Station (DK-AC-DSD11) - 117,60 TL

Dark Storex E30 3.5" USB 3.0 SATA Adaptörlü Aluminyum Disk Kutusu (DK-AC-DSE30U3) - 122,27 TL

Bu 3 ürün işinizi görecektir. Bence son 2 üründen birisini alın ama ilk kutu taşınmaya daha yatkın bir ürün.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Buda işe görür ama USB biriminden 12V çıkış alamazsınız. USB 2.0 ve 3.0 arayüzü 5V çıkış verir ama Amper değerleri 150 ile 900 arasndadır ki 900 mA değeri 4.5W güç demek. Diskiniz tam yükte 6.80W güç tüketiyor bu güç eğer yetersiz gelirse disk ya yavaş döner ki veri hızı çok düşük olur bu durumda yada direkt hiç çalışmayabilir veya bir anda güç kesebilir. Tabi eğer 2 USB 'den toplam güç alıyorsa o başka o zaman bu ürün işe yarar bir sorun yok ama nasıl çalıltığını bilemiyorum. Tek USB için konuştum ben güç akışını.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
USB ile 12V giriş elde edemezsiniz USB çıkışının aktarım gücü belli. 2 USB x5V = 10V yapar 12V güç aktaramaz 10V yeterli bir seviye bir sorun yok alınabilir ama bence benim attığım ürünlerden alın. Harici adaptör ile gücü sorunsuz dışarıdan aktarmak daha verimli olur.

KS

kursatkaraboga

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
usb çıkışları ile 12v değil dışarıdan bir adaptörle farklı bir giriş ile enerji veriyor usb çıkışları ile değil.

KS

kursatkaraboga

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet bu ürünü konuşuyoruz fakat fotoğraflarda ters kalıyor ben direkt mağazayla iletişime ürün üzerinde 12v bir giriş olduğunu söylediler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anladım o zaman alabilirsiniz ama benim analamadığım şey 12V adaptör fiyatları sadece 15-20 TL civarından başlıyor yani bu aktarım kablosu ile bu fiyata nasıl verebiliyorlar ben buna pek güvenemedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri