HDD Durumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Normal bir HDD disk hızına sahipsiniz ki en aşağı bir SSD disk bile ortlama 4 kat hızlı okuma/yazma hızlarına sahiptir. Ancak Windows 'un hızlanmasını okuma yazma hızı değil daha çok SSD disklerin IOPS hızı etkiler. IOPS HDD ve SSD disklerde saniyede kaç işlem yapabildiklerini gösteren bir birimdir. SSD diskler bu konuda çok çok iyidirler ve buna bağlı olarak SSD disklerde mekanik bir aksam olmadığından bir dosyaya ulaşmaları çok çok çok daha hızlı olur. Yani her durumda bir SSD disk sistemin performans artışını sağlar.

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Daha önce Patriot Burst 120 GB ürününü önermiştiniz f/p iyi bir disk diye. Eğer montajı kendim yaparsam dediğiniz ürünü alacağım. Laptopun modeli HP 15AY016NT. Daha önce laptop kasasında işlem yapmadım sıkıntı çıkar mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD diskler çoook eski bir ürün almadığınız sürece ki bulamazsınız öyle bir disk standart ölçülerdedir. Cihazınıza SATA3 soketi var yani SSD disk kullanmanızda bir sorun yok ki önerdiğim diski alabilirsiniz.

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında sormak istediğim şuydu laptoplar hassas cihazlar olduğu için daha önce de laptop kasası açmadığım için montaj sırasında sıkıntı yaşar mıyım? Bir bilgisayarcıya mı götürmeliyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer iş bilmiyorsanız nette videolar var bakabilirsiniz dikkat ederek yaparsınız. Yok ben altından kalkamam derseniz iş bilen birisine götürmekte bir sorun yok.

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arka kapağı açmadan cdromu çıkarıp ssdyi takabilir miyim bazı modellerde oluyordu sanırım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CD ROM bölümüne HDD Caddy ile SSD montajı yapabilirsiniz. Bunun için sadece CD ROM bölümünün kalınlığı gerekiyor size. Bu kalınlığa göre HDD Caddy aparatı alıp montajı bununla yapıyorsunuz. Eğer bilmiyorsanız bir bilen ile yapın. PC tamircisi vs. fark etmez onlarda HDD Caddy vardır zaten siz sadece SSD diskinizi alın.

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HDD Caddy'i falan biliyorum birkaç montaj videosu da izledim. Demek istediğim misal bi lenovo laptopta arka kapağı açmadan cdrom çıkarılıp hdd caddy oraya yerleştirildi kısa bi işlemdi ama bazı bilgisayarlarda arka kapağı da açıyorlardı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet modelden modele değişiyor montajı doğrudur ama hepsinin benzer bir videosu vardır nette. Eğer ciddi anlamda bu işi bilmiyorsanız sorun çıkma potansiyelini azaltmak için bir bilen ile birlikte yada bir bilene götürmek faydanıza olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri