hdd windows acmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
HDD anakart yazısında kalıyor bi süre sonra kapanıyor. HDD i baska laptopa takıp windows kurup görüntü aldım anca kendi laptopuma takınca casper yazısında kalıyor. HDD TUNE den tarama da yaptım sıkıntısı görünmüyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz .

KS

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hayır kullanırken kendi kendine kapandı bi önceki konuda da yazmıstım ilk önce hdd takınca kapanıyırdu ana kart hiç görüntü gelmiyordu ama cıkarınca görüntü geliyor ve biosa filan girebiliyordum suan görüntü geliyor ama windows acılmıyor

ve az önce fark ettim dwd rom takınca da 15 sn sonra kapanıyor laptop

ve az önce fark ettim dwd rom takınca da 15 sn sonra kapanıyor laptop

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windows 'u başka PC 'de kordun. Peki Anakart 'ın Legacy BIOS 'mu UEFI BIOS 'mu. Eğer Laptop 'ın da ki BIOS türü ile aynı Format biçimini kuramadı isen BIOS verileri okuyamıyordur. Windows 'u ne tür BIOS ile yazdığını kontrol et ve diğer tür BIOS ile yeniden yaz ve bir dene. 2. Olarak DWD-R olayın BIOS sırasını göremediği için olabilir. İlk dediğimi yap sonucu bildir.

KS

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
BİOS'U nasıl ögrenebilirim pki UEFI diye biliyorm nasıl emin olabilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2 yolu var 1. si BIOS ekranına gir eğer Bu resimdeki gibi ise eski tip bir BIOS kullanıyorsundur ve bu durumda UEFI bir sistem kuramazsın. Windows 'u UEFI olmayan biçinde hazırlaman gerekir Bu videoda nasıl USB hazırlayacağını öğrenebilirsin. Eğer resimdenkinden farklı bir görünüme sahip ise o zaman UEFI bir BIOS kullanıyorsundur ve yine yukarıda verdiğim videoda nasıl yazdırman gerektiğini öğrenebilirsin. 2. öğrenme yöntemi sistem açıkken " Başlata " bu " msinfo32  " komutu yaz ve tamam de ve açılan pencerede " BIOS Modu " karşısında eğer UEFI yazıyor ise UEFI BIOS kullanıyorsundur eğer başka bir şey yazıyor ise eski BIOS 'tur videoyu izle format at sorun çözülürsede çözülmezsede yaz.

KS

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
UEFI BİOS ONA GÖRE HAZIRLADIM AMA AYNI HOCAM HALA 2 HAFTADIR BUNUNLA UGRASIYORM BÜYÜK İHTİMAL KÖPRÜLERDE SIKINTI VAR ARTIK YAPACAK BİŞEY YOK DİYE DÜŞÜNÜYORM SAOLUN YARDIMLARINIZ İÇİN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri