HDMI TO VGA Dönüştürücü.

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1600X900 bir monitörüm var, HP prodisplay marka ancak dark dönüştürücü vesaire aldım gene kaymalar yaşadım Full HD destekleyen dönüştürücü önerseniz. Bütçe önemli değil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dönüştürücü sorunsuz görüntü aktardı mı, kayma haricinde? Eğer sadece kayma varsa monitör çözünürlük, ölçekleme yada konumlandırma ayarlarınızdan olabilir bu sorun. Yani masraf yapmadan önce bunları kontrol edin. Aşağıda bunları kontrol ettiğiniz halde sorun varsa kaliteli bir ürün önerim var onu alabilirsiniz.

Baseus Enjoyment HDMI To VGA Dönüştürücü Adaptör kablo 1 metre - 103,99 TL
Baseus Enjoyment HDMI To VGA Dönüştürücü Adaptör kablo 2 metre - 103,99 TL

KS

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Dönüştürücü sorunsuz görüntü aktardı mı, kayma haricinde? Eğer sadece kayma varsa monitör çözünürlük, ölçekleme yada konumlandırma ayarlarınızdan olabilir bu sorun. Yani masraf yapmadan önce bunları kontrol edin. Aşağıda bunları kontrol ettiğiniz halde sorun varsa kaliteli bir ürün önerim var onu alabilirsiniz.

Baseus Enjoyment HDMI To VGA Dönüştürücü Adaptör kablo 1 metre - 103,99 TL
Baseus Enjoyment HDMI To VGA Dönüştürücü Adaptör kablo 2 metre - 103,99 TL
O ayarlarda sorun varmı nasıl anlayacağım acaba.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelike monitör çözünürlüğünüzü kontrol edin doğru çözünürlüktemisiniz bakın. Windows ayarlarından veya ekran kartı yazılımından kontrol edebilirsiniz. Ölçeklendirme ayarınızıda aynı şekilde buralardan kontrol edebilirsiniz. Monitör konumlandırma ayarları ise monitörün kendi ayarlarında olur menüsünü kontrol edin hizalama vs. var mı bakın.

KS

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Öncelike monitör çözünürlüğünüzü kontrol edin doğru çözünürlüktemisiniz bakın. Windows ayarlarından veya ekran kartı yazılımından kontrol edebilirsiniz. Ölçeklendirme ayarınızıda aynı şekilde buralardan kontrol edebilirsiniz. Monitör konumlandırma ayarları ise monitörün kendi ayarlarında olur menüsünü kontrol edin hizalama vs. var mı bakın.
Detaylandırsanız, beceremedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitör ayarlarınınzda konumlandırma yada hizalama ayarı var mı bakın.

Windows 10 için Windows ayarları / Sistem / Monitör konumuna gelin ve buradan çözünürlük ayarınızı monitörünüzün standardına ki sizin monitörünüz HD+ çözünürlüğünde en iyi çözünürük ayarında olduğunuzdan emin olun. Deneme yanılma ile bulabilirsiniz. Sonrasında aynı yerde ölçekeleme ayarı var oda 100% olmalı.

Bunlar okey ama sorun hala varsa o zaman önerdiğim ürünü alabilirsiniz.

KS

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitör ayarlarınınzda konumlandırma yada hizalama ayarı var mı bakın.

Windows 10 için Windows ayarları / Sistem / Monitör konumuna gelin ve buradan çözünürlük ayarınızı monitörünüzün standardına ki sizin monitörünüz HD+ çözünürlüğünde en iyi çözünürük ayarında olduğunuzdan emin olun. Deneme yanılma ile bulabilirsiniz. Sonrasında aynı yerde ölçekeleme ayarı var oda 100% olmalı.

Bunlar okey ama sorun hala varsa o zaman önerdiğim ürünü alabilirsiniz.
Dönüştürücüden, olduğuna inanıyorum dönüştürücü kalitesiz ve başka monitördede yapmıştı ancak bazı monitörde yapmıyor büyük monitörlere gücü yetmiyor sanırım, onun harici size bir sorum var son zamanlarda bilgisayar günde 1 kere felan ekran 0.5sn kadar hızlıca git gel yapıyor hapörlörden pat sesi geliyor daha önce konu açmıştım hatırlarsanız, Güç kaynağı ses yapıyor diye daha garantiye veremedim acaba git gel yapması ondan olabilir mi? Herhangi bir parçaya zarar vermiş midir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bileşen arızası olmuş olma ihtimali 50% ama değildir büyük ihtimalle sadece güç odaklı bir şeydir. Ekran gidiyor geliyorsa ekran kartı, monitör yada evin elektrik sistemi ile alakalı olabilir.

KS

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bileşen arızası olmuş olma ihtimali 50% ama değildir büyük ihtimalle sadece güç odaklı bir şeydir. Ekran gidiyor geliyorsa ekran kartı, monitör yada evin elektrik sistemi ile alakalı olabilir.
Bazen oluyor pat diye bir ses geliyor bazen sadece hapörlörden pat ediyor o kadar kısa sürüyor ki ekran bile gitmiyor bazen.

KS

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Elektriksel sorun olabilir evinizde. Eğer prizlerinizde topraklama yoksa akım korumalı priz alın işe yarar.
Az önce oyun oynarken monitörün arka kablosunu çıkartıp takayım, dedim aynı eski tüplü tv'lerde kanal seçmeden önce ekranda karıncalanma olur ya, onun gibi oldu düzelmedi kasayı tuşundan kapatıp açtım ekran öyle geldi. Bu sorun bazen Euro Truck Simulator 2 gibi oyunlarda çözünürlük yükseltmeye çalışırkende meydana geliyor ne olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri