HDTV'ye 4K 60Hz bağlanamıyorum

furkan1284

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba benim Vestel 55UA9800 TV'm ve Gainward 3060ti hdmi v2.1 ekran kartlı bir sistemim var. TV için 4K'da 50/60Hz desteklendiği söyleniyor. Bende HDMI 2.0 kablolarla TV'ye bağlantı gerçekleştirmeye çalışıyorum fakat CRU programı ile en fazla 4K 30Hz NVIDIA denetim masası ile ise 4K 36Hz alabiliyorum.

Aynı zamanda 1920x1080 çözünürlükte CRU ile 113Hz NVDIA Denetim masası ile 116Hz alabiliyorum.​
Bu değerlerden daha fazla Hz değeri girdiğimde ekrana sinyal gelmiyor. Piyasada denemediğim HDMI kablosu kalmadı, TV'nin tüm HDMI girişlerini denedim. Sorun nereden kaynaklanıyor anlamış değilim en son artık buraya yazma ihtiyacı duydum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.​
Not: PC'de Monitörle Display Port kablosuyla 1080p 144hz alabiliyorum. (yararı olur mu bilmiyorum)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
TV ürünündeki HDMI standardı nedir? O sizi kısıtlıyor olabilir yada yazılım sizi kısıtlıyor olabilir.

HDMI versiyonlarında hangi çözünürlük ile kaç Hz alabileceğinize dair bir tablo bırakıyorum size. Normalde 2.0 versiyon ile 4K çözünürlükte 60Hz alabilmeniz gerek ama sizi ya TV HDMI versiyonu yada CRU yazılımı sınırlıyor. 
asd.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CPU programını daha önce kullanmadım pek bilgim yok bu yüzden program özelinde. Ancak ayarlarını iyice bir kurcalayın atladığınız bir şey vardır mutlaka.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri